Plăcut impresionat

20200712_085013

In ultima vreme am fost foarte nemultumit, de fapt mai sunt, de toate si de toti (de mine mai ales)!
Azi am fost insa placut impresionat, de Elvetia si vreau sa va fac si voua parte.
Am fost la o plimbare de dimineată in spatele casei unde locuieste fiul-meu. Undeva langa o pădure, departe de orice casa, un loc unde se poate face gratar (de catre oricine). Pana aici nimic deosebit, exista asa ceva si in alte țări. Bănici, gratar, umbra, o priveliste de vis si un aer curat cum n-am mai respirat de mult.
Se spune că gradul de civilizatie a unei țări se vede intr-o toaletă publică. Parerea mea: este corect, chiar daca pe mine ca roman treaba asta nu mă avantajează!
Dar am găsit ceva care zic eu exprimă la fel de bine gradul de civilizație; in acest loc de relaxare, elvețienii au o cutie cu carti!!!
Vă puteți închipui intr-o padure de la noi asa ceva?

20200712_085000

11.07.2020

24 de gânduri despre „Plăcut impresionat

Adăugă-le pe ale tale

 1. Da, este, uite că este și la noi, iar dulăpiorul este și mai frumos decât îl văd eu pe aceata.. Dacă mai ajung în zona aceea, promit să fac și poze și să pregatesc și articol.. Deci Românica nu este ultima frontieră. Se poate, doar să se vrea. !
  Duminică plăcută!

  Apreciat de 4 persoane

 2. Nu Ionică dragă, nu ! Totuși nu înțeleg de ce noi Românii ne subestimăm, ne înjosim și ne facem pe noi mai negrii decât dracu. Am fost și în alte țări și să ști că oamenii sunt la fel, ba chiar am văzut invidie și orgolii mai accentuate decât la noi.. Singura diferență este că disciplina la ei se face cu amenzi și sunt puțin mai organizate lucrurile..
  Ulima dată când am vizitat dulăpiorul cu cărți din pădurea respectivă, am sesizat că cineva a pus niște țigări în dulap lângă cărți. Nu erau chiștoace, erau chiar țigări întregi. Sincer le lăsam acolo, dar pentru că este pădure, am hotărât să le arunc ca să nu mai fumeze nimeni, punând și pădurea în pericol..

  Apreciat de 2 persoane

  1. Probabil tu nu mergi atat de des cu masina intre Germania si Romania! Mie de la Arad pana la Sibiu mi se cam umfla ochii si nu numai! Nu spun lucru asta unui strain dar tie pentru ca m-ai provocat o sa-ti trimit cum arata o parcare pe traseul asta si pacat ca mirosul nu-l pot trimite!😎

   Apreciat de 2 persoane

   1. Vrabiuță tati, deja sari calu !
    Să ști că am fost și ei de câteva ori, bine, acum se fac progrese cu autostrăzile, dar tot probleme încă mai sunt..
    Apropo, noi vorbeam de dulapul cu cărți, nu de autostrăzi.. Acum nu te lega și de dulapul nostru de pe șosele numit logan, și să-l compari cu bemvenuti, că mă superi 🤣🤣🤣
    O săptămână frumoasă îți doresc !!!

    Apreciază

   2. Scuzele mele, cedeam că spoi despre drumurile de la noi.
    Aici este o mare porcarie treaba asta.. Ar trebui să pună camere unde sunt astfel de campari sa-i prindă.. Știu ce zici, dar nici autoritățile nu fac ce trebuie…

    Apreciază

   3. Mai Stef eu imi iubesc tara dar nu politia si chiar nici mentalitatea sunt de vina! Vii sute, mii de km si opresti intr-o parcare pai pune domnule coșuri de gunoi pe care le golesti zilnic de cateva ori si fa niste toalete pe care tot asa de mai multe ori le salubrizezi! Ce sa faca bietul om?
    In benzinării la fel! Le tin inchise ca sa nu le curate!
    Autostrada e ok daca facem abstractie ca pentru o reparatie de o luna doua le trebuie ani😂

    Apreciază

   4. Offf doamne, la capitolul ăsta nu știu când România va putea să-și disciplineze poporul și să facă așa cum ai spus matale, să pună pubele, wc și să le poată și întrețină și golii la timp..
    Și oamenii sunt foarte prost crescuți. Dacă văd o hârtiuță pe jos, ei aruncă crezând că în locul ăla este loc pentru aruncat mizerii..
    Eu personal, indiferent că sunt sau nu cosuri de gunoi și mizerii pe jos, eu le oun pe ale mele în rucsac, ba chiar adun și de pe jos dacă nu sunt multe.. Au fost cazuri, multe cazuri, că am venit acasa cu rucsacul plin de gunoaie culese de la alții, pentru că zona de pe unde le găseam era prea frumoasa ca să le văd risipite pe-acolo.. Mnda, mai este foarte multe de lucrat pe direcția asta la noi.. O săptămână frumoasă !!!

    Apreciat de 1 persoană

 3. Sigur că ideea nu este nouă, dar este salutară. Şi la noi sunt în parcuri cărți pentru toate vârstele, puse în nişte căsuțe frumoase. Eu cred că, odată ajunşi în parc, copiii ar trebui să se joace, dar…
  Numai bine!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Sa stii ca aici unde locuiesc eu mizeria este mult mai mare decât în România. Voi pune zilele astea si câteva fotografii ca argument. Nu am fost nici în Elvetia nici în Germania dar am auzit ca sunt foarte curate așa ca e normal ca tu sa fii revoltat la intrarea în România. Eu însă mă minunez cum de sunt orașele așa de îngrijite…:)

  Apreciat de 1 persoană

 5. Avem si noi rafturi de carti la liber, dar in oras. Iei, pui la loc, pui in schimb… Sunt permanent pline, deci cred ca oamenii aduc inapoi. Pacat ca majoritatea cartilor sunt in germana, deci nu pot sa contribui. Dar apropo de fotografia ta, in alte locuri, nu spun unde, ar fi disparut in primul rand cutia… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: