Adevărul suedez

Acum câtva timp mi-am mai făcut un dușman pe net din cauza covidului sau a manipulării sau a ambelor! Al câtelea oare?
Oamenilor nu le place decât adevărul pe care îl pot întelege sau care îi favorizează. Ca atare cei care vor să-i manipuleze le prezintă un astfel de adevăr, pe care îl primesc cu brațele deschise si pentru care se contrazic până în pânzele albe!
Era vorba despre Suedia si calea aleasa de aceasta țara, in lupta cu o gripă adică nimic din ce nu au făcut si in anii trecuți cu gripele de atunci! Rezultatul a fost un numar de morti la început dupa care viața a revenit la normal!
Calea aleasă de restul lumii o cunoasteti si o simtiti din plin. Noi am avut mortii nostrii, am fost izolați, ne-am distrus economiile si acum o luăm de la capăt!
Astăzi pe a doua pagina din Bild ( ziarul care a sutinut tot timpul măsurile guvernamentale) un titlu mare: Trei adevăruri suedeze de care nimeni nu a vrut să audă!


Dupa o introducere in care se spune ca tocmai in țările cu măsurile cele mai draconice luate se asteapta un nou val de îmbolnăviri, se face o comparatie cu Suedia „cea hulită de intregul continent” in care „nu prea mai exista noi infectati, doar 14 bolnavi si nici un deces”
Apoi se enumăra cele 3 „adevăruri suedeze”:
1. Lockdown nu poate stopa o pandemie!
2. Lockdown are un efect Jo-Jo!
3. Spitalele noastre sunt pregătite!

Nu mă cred mai destept decât nimeni, dar am un sfat, doua, pentru toti: când nu aveti pregătirea necesara pentru un subiect nu vă mai contraziceți cu cei care o au!
Faceti diferența intre opinia unui specialist intr-un domeniu si cea a unui politician!

8 gânduri despre „Adevărul suedez

Adăugă-le pe ale tale

 1. Voi recunoaște că îmi risipeam sfaturile mai mult în tinerețe decât acum, când vârsta mi-ar fi poate mai potrivită și am acumulat îndeajuns de multe experiențe. Îndeajuns? Nuuu!… Firește că nu și iată cum mă descalific deja de la prima propoziție. Dar pentru un prieten ca dumneata (de pe net, ce-i drept 🙂 ), dar de care îmi pasă, îmi voi călca pe inimă… Și în contrapondere cu acel „dușman” pe care tocmai ți l-ai dobândit recent Ioan, îmi declar acum această prietenie, de care poate știai oricum. Iar sfatul meu pentru dumneata este să nu pui la inimă. Și să nu te aștepți ca oamenii să poată fi convinși și îndreptați din vorbe, oricât suflet pui dumneata în ceea ce scrii. Că nu am nicio îndoială în privința asta. A! Se lasă influențați, desigur. Asta da! Dar nu cu bună știință și doar când ceea ce citesc, rezonează deja, cât de cât, cu părerea lor în mugure, ori când persoana față de care „lasă capul” are o notorietate recunoscută și de ei. Lasă-i! Dă-le pace! Știi că nici măcar cu mine nu te potrivești la toate ideile. Nici politice și nici „covidice”… Ei, și? Sunt un om care te stimează totuși, ba chiar mai mult decât atâta, te prețuiește. Cum sunt deci în ochii dumitale? Și nici asta nu contează până la urmă, ci liniștea pe care ți-o păstrezi în suflet. Suntem cu toții în mâinile lui Dumnezeu și grija tot la El trebuie să rămână. Omul este o picătură, iar societatea marea care îl cuprinde. Poate picătura ca să schimbe direcția valului? Eu zic că nu…

  Apreciat de 2 persoane

  1. Acum „dusmania” mea se merita si numai pentru comentariul tau!
   Cum te vad eu?
   Toti romanii mi-s frati chiar daca la unii ma intreb sincer daca suntem de un neam!
   Toti ortodocșii imi sunt incă odata frati, desi la cei ortodocsi doar prin botez mă intreb sincer….
   Toti din diaspora îmi sunt inca odata frati desi la cei care isi reneagă radacinile ma intreb….
   Acum tu ma numesti prieten doar, pentru mine esti frate de trei ori cel putin! Daca mai adaugam simpatia, sinceritatea, talentul de care dai dovadă….
   Nu continui ca sa nu devin greu de digerat pentru restul!
   Eu cred ca cuvintele sunt foarte importante căci Dumnezeu ne va judeca dupa ele! Putem schimba un om prin cuvinte? Noi nu, dar Dumnezeu o face prin cuvintele cuiva! Eu am devenit crestin intr-o noapte citind un roman!
   Poate picatura sa intoarca valul? Departe de mine gandul de a ma compara dar 12 picături au putut!
   Multumesc de sfat, stiu ca ar trebui urmat dar deocamdata imi e greu sa sar peste umbra mea!

   Apreciat de 1 persoană

 2. :). Discuțiile contradictorii ar trebui sa fie constructive și nu să ducă la dușmanii. Doar ca, în ultimul timp, „prietenii” de pe net au devenit foarte patimasi si orice alta opinie e transformată într-o bătălie pe viață și pe moarte. Prea multe frustrări as spune eu…și multe alte motive. O alta psihologie a vremurilor în care trăim…Sincer su am cam încetat să-mi exprim opinii politice, religioase, sociale (nu ca nu as avea) sau o fac cu foarte mare precauție. Nu pentru că mi-ar fi frica de gura lumii ci doar pentru ca vreau sa eviți discuțiile inutile și sa-mi conserv sufletul într-o stare de bine (atât cât se poate). Numai bine! P.S Alternativa Suediei este logica.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: