Gânduri de duminică V

Imaginea este de azi dimineață în drum spre biserică.
Fondul muzical (sincer!) era My way a lui Frank Sinatra!
Orizontul, oarecum cu o tentă purpurie.
Un sentiment apăsător de singurătate, neputință pe un sens unic!
Este cam „mediul” în care trăiesc de când am fost „arestat” și sunt obligat să dansez după o melodie care nu-mi place (lasând la o parte că nu-mi place să dansez de loc)!
Nu pot sa scap de senzația de a fi condus forțat pe un drum care mă/ne duce sigur și rapid, spre dezastru! Și nu de moarte îmi este frică! Am murit de prea multe ori in viata mea ca să ma mai sperie, ci de puțina mea credință! Mi-e frică că nu ajunge pentru martiraj, iar alternativa mă îngrozește! Dacă în ecuația asta mai îi bag și pe cei dragi, sentimentul de care vorbeam ajunge la paroxism!
Am fost învățat și nevoit, toată viața, să mă descurc singur și să găsesc o rezolvare acceptabilă oricărei situații în care m-am aflat!
De data asta, nu există așa ceva! De pe drumul acesta, pe care ne aflăm, nu se poate ieșii, nu se poate întoarce (decât cu toții odată) și trebuie mers la finalul care ne este pregătit! Abia acolo există scăpare!
Prin răstignire!
In timpul Sfintei Liturghii o rază de soare mi-a mângâiat chipul și o alta, nevăzută, sufletul! Am plecat linistit de la biserică, mi-am ridicat crucea lăsată la intrare și îmi continui drumul spre Golgota, alaturi de voi toți!
Dumnezeu sa ne ajute!

4.10.2020

10 gânduri despre „Gânduri de duminică V

Adăugă-le pe ale tale

 1. Nici măcar nu pot sa-ti spun „totul va fi bine!” pentru ca ar însemna sa mint. Viitorul, așa cum se vede acum, pare sumbru…Tot ce putem spune este „faca-se voia Ta, Doamne!
  Pastreaza lumina care ti-a luminat chipul si sufletul. Ea e solutia.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Totul este confuz acum in lume si traim viata mergand inainte manati de ceva „necunoscut” si amenintator prin necunoastere. Insa nu suntem singuri, (cum spunea o mare personalitate, nu ura este cel mai mare dusman, ci FRICA). Cu gandul la intelepciune, intarire si ghidare dupa sfanta voia Lui, sa nu ne departam de Domnul! Este esential, frate Ioan, faptul ca iti consideri credinta insuficienta te pune in randul „vamesilor”, mergem cu Dumnezeu inainte! Asta e calea. Iarta-ne Doamne si ajuta necredintei noastre!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Soră Cristina necunoscut e doar CUM o sa se intâmple si mai mult sau mai putin CÂND! CE este clar și se intrevede deja! Frica intr-adevar nu e de la Dumnezeu ci tot de la putina credinta!
   Doamne ajută!

   Apreciază

   1. Nu e nici o gresala in Evanghelie; toti credem dar nu indeajuns !
    Pe de alta parte cata credinta chiar avem? Mai mult nu decat da ca cu o graunța am muta muntii! Eu nu pot muta o foaie de hartie! Deci mai corec e sa spunem ca nu avem decat ca avem! In plus nu poti spune am credinta, sunt smerit, nu am pacate….
    Clar mot a mot tu ai dreptate!

    Apreciază

 3. Asta nu e Golgota, ci este o mergere pe sfoara, iar eu, personal, nu vreau sa merg pe sfoara pt ca asa vor unii, drept pt care ma voi opune pina la ultima picatura de voce cu care voi striga pe cit ma vor tine puterile! Credinta mea este ca DUMNEZEU nu ne vrea prosti, nici supusi aiurea…caci altfel nu ne dadea minte-n cap, ci ne facea niste legume pe un vrej…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: