Gânduri de duminică VI

„Facă-se voia Ta
precum în cer așa și pe pământ!”

Desigur „voia Sa” nu se face nici de la sine si nici Dumnezeu nu o va impune, nu că nu ar putea, ci aceasta trebuie facută de noi toți!
Prin noi toți înteleg in primul rând ortodocșii indiferent cât de puțini am mai rămas! Și Sodoma sau Gomora ar fi fost salvate pentru câtiva drepti, deci nu numarul e important ci calitatea!
Dar suntem noi drepți?
Facem noi voia lui Dumnezeu?
E clar că nici pe departe!
Este oare voia lui Dumnezeu să urmăm minciuna când El este Adevărul?
Este oare voia lui Dumnezeu să ne îngrijim de trupuri, când El ne întreabă „ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? „
Este oare voia Domnului sa ascultăm când puterea ne ține departe de credința știind că El a spus: „Dați cezarului ce este al cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”?

Dacă dorim să salvăm pământul asta devenit tot o Sodomă si Gomoră, e timpul să renunțăm la resemnarea generală si să aplecăm genunchii la rugăciune! E vremea sa mărturisim Adevărul prin manifestarea credinței noastre, indiferent de problemele pe care mărturisirea noastră le aduce! Și le va aduce!
Sigur frumos ar fi ca să urmăm un preot, un arhiereu, un patriarh, dar dacă ei nu vor să mărturisească, daca ei nu vor să-si mântuiască sufletul, daca ei nu au iubire de aproape, nu ne mai rămâne decât sa o facem …fără ei! La urma urmei la Judecată tot singuri cu faptele noastre mergem, nu urmând pe cineva!

18.10.2020

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: