Minune sau reflexie?

Pentru cei care cred că eu văd minuni peste tot : nu e de loc aşa! Credinţa mea (o spun spre ruşinea mea) e bine fundamentată şi nu iau nimic de bun, doar pentru că mi s-a spus!

Fotografia de mai jos, făcută de mine însumi în Cana Galilei acum 6 ani, încă nu m-am putut hotărâ, după cum spune titlul, unde să o încadrez! Poate mă ajutaţi!

Desigur sfera luminoasă cu cruce în ea nu exista în realitate! Nici-un fotograf pe care l-am întrebat nu-şi poate explica ce fel de reflexie ar putea fi asta! Las pe fiecare să hotărască ce crede că este ! Ce cred eu contează doar pentru mine!

21 de gânduri despre „Minune sau reflexie?

Adăugă-le pe ale tale

 1. Este reflexia luminii de pe lentilă aparatului, nimic altceva !
  Când Dumnezeu îți arată o lumină, nu te pune în dileme, ți-o arată exact cum este..
  Doar cei de la nasa îți arată nave și farfurii zburătoare, ințețoșate, astfel încât să nu poți descifra ce este acolo.
  Și eu am pățit multe astfel de chestii cu aparatul foto, și uneori rămâneam uimit cum de îmi apare lumini și umbre, pentru că eu atunci nu le-am văzut..
  Numai bine !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Acum nu vreau nici sa te sustin nici sa te contrazic mi-ar place insa sa-mi arati daca tot ai atatea fotografii”gresite” o reflexie cu cruce in ea! Si cu intensitatea contrastrul la „reflexia asta”! Pe de alta parte ceva asa obisnuit trebuie sa fie usor reproductibil ori cum spuneam fotografii profesionisti au fost depăsiti si nu au gasit o explicatie!

   Apreciază

   1. Aberațiile cromatice sunt de multe tipuri, și chiar senzorul de lumină din aparat nu se corectează, în special la aparatele digitale, și produc astfel de pete arse pe fotografie..este atât de simplu când pătrund raze de soare pe lentilă..
    Și nu văd de ce Dumnezeu ți-ar da o imagine cu o cruce irelevantă; pentru cine, pentru ce; fă-mă să înțeleg
    Păi încearcă, poate este făcătoare de minuni, mai știi ?
    Când Dumnezeu i-a dat lui Moise tablele cu cele 10 porunci, nu i le-a dat ca să se uite la ele și să se uimească de această minunea; ele aveau un scop.. Toate minunile au un scop precis..
    Poate îi găsiți scopul: Baftă !

    Apreciază

   2. Tu ai inceput sa te ambalezi deja fara ca eu sa te fi contrazis! Am pus niste intrebari tu imi raspunzi cu alte intrebari! Ba mai mult ma jignesti „finuț” ( crezi tu!) trimitindu-ma sa vad daca nu face minuni?
    Ce te-a deranjat asa tare, crucea?
    Eu unul ma feresc sa cred ca stiu ce , când si de ce face Dumnezeu ce face! Dupa mintea mea redusa cred ca nu sunt capabil sa il inteleg pe Dumnezeu!

    Apreciază

   3. Nu a fost, și nu este vorba de nici o jignire în mesajul meu..!
    Dacă asta ați înțeles, îmi pare rău !
    A fost opinia mea..și nu aveți decât să susțineți ce vreți.!
    O minune nu se întâmplă degeaba; mai ales într-o fotografie în care nu ai nici o certitudine dacă este o pată cromatică, sau o reflexie de pe lentila de proastă calitate..
    Eu nu contrazic alte opinii; eu doar îmi susțin punctul meu de vedere, atât !

    Apreciază

   4. Iar ai hotarat ca am „o lentila de proasta calitate”🤣Da si asta e doar o parere nu o jignire! O iau asa! Aparat Nikon 5100 obiektiv Nikkor 55-200 1,4-5,6. Obiectivul il am si acum si nu pentru ca face „minuni”!

    Apreciază

   5. Domnule Ioan.

    În primul rând vreau sa va spun ca trebuie să aveți multa răbdare cu cititorii/comentatorii dumneavoastră. Asta ne cere însuși Hristos: răbdare! (Întru răbdarea voastră vă veți mântui sufletele voastre)
    Și fie ca o aveți, fie ca nu o aveți… Trebuie să o aveți!

    Una la mână.

    Apoi va voi spune părerea mea. Chiar daca acum sânt monah (arsenie adică) (mda, mă știți bine!) însă trebuie sa va mărturisesc acum că înainte de a lăsa (cumva) viața lumească eram fotograf.

    Din ce am citit prin comentarii amandoi vizitatorii dumneavoastră tind să aibă dreptate: rofstef săracul care v-ați legat putin nedrept de gulerul dumnealui, dar și domnul Mihail Toma care era cat pe aci sa se apropie de subiect.

    Deci sa nu o mai lungesc prea mult. Avem că referință poza dumneavoastră la care eu am trasat o linie. Intre centrul sursei de lumină si centrul sferei buclucașe: https://postimg.cc/XrhdtC1j

    Vom vedea aici ca de fapt aceasta este traiectoria luminii (pentru ca vedem raze perfect paralele in apropierea liniei)
    De asemenea, temperatura de culoare (cred ca in jurul a 3500 de grade kelvini) ma face sa cred ca poza a fost făcută dimineața sau spre apus cu o oră două inainte de a apune soarele. Altfel temperatura de culoare ar fi fost mult mai ridicata (in jur la 5000 si mai mult) dacă ar fi fost la miezul zilei.
    Culoarea sferei are fix aceiasi culoare cu a luminii solare! Iar sfera cu pricina a luat ființa in felul următor:

    Obiectivul fotografic are mai multe lentile, nu doar o lentilă. Doar că prima lentila a format (focalizat) un punct de lumină pe o alta din proximitatea ei și atunci sa facut un punct luminos fix pe acea lentilă.

    Și bineînțeles ca aceasta sa transpus si pe pelicula fotografică ori memoria digitală.

    Crucea din sferă:
    Cand privesti la o lumina puternică lumina are proprietatea de a împrăștia raze, divergență luminoasă. Cu cât este mai puternică lumina cu atat mănunchiul de raze este mai mare.
    Divergența are perfect calculate unghiul la numărul de raze.

    Aceasta este proprietatea luminii: de a se împărți și niciodată a se consuma.
    Asta ne duce cu gândul la Lumina lui Hristos care luminează tuturor!

    Dacă nu v-au mulțumit nici acest comentariu al meu, sincer asta este. 🙂
    Doamne ajută!

    Apreciat de 1 persoană

   6. Multumesc frate Arsenie! Nu prea am inteles dar e miezul noptii m-am trezit pentru altele o sa recitesc dimineata! Daca dumneata ca fotograf spui ca e reflexie reflexie să fie eu nu am nici o alta parere fundamentata pe vre-un argument!
    Stiu ca nu mi s-a mai intamplat niciodata pana atunci si de atunci incoace asa ceva! Iar obiectivul il mai folosesc! Asa a fost sa fie! S-a potrivit insa bine sa fie tocmai vis a vis de o icoana a Sf. Arhangeli daca imi aduc eu bine aminte si sfera aceea tare semana cu cea tinuta de ei in mana!
    E minune ? Dumneata zici nu si fiind de meserie probabil ai mai vazut zeci din de astfel de reflexii trebuie sa te cred!
    Restul ramane in sufletul meu ca nu trebuie spuse chiar toate!😉
    Multumesc sincer de raspuns!
    Rabdare da trebuie sa am mult mai multa o stiu si ma straduiesc dar….Ma rog inca n-am murit mai sunt speerante!
    Post usor in continuare!

    Apreciat de 1 persoană

   7. Da. Sfintii Arhangheli poartă in mâini monograma lui Hristos (Iisus Hristos – Alfa și Omega) https://postimg.cc/MXrgkrPR
    însă nu este o cruce ci sânt însemnele Împărătești ale Împăratului Ceresc, Domnul nostru Iisus Hristos.

    De menționat că aceste reflexii cromatice (nu le spunem: „aberații” pentru ca nu sânt; lumina este un lucru prea frumos pentru a fi atat de denigrată, înjosită cu această denumire.
    Ce ar fi daca am fi fost orbi? (rofstef a spus aceasta – gândesc ca i-a fost mai ușor sa se exprime așa) se observă cel mai bine nu pe o placă fotografică & moment fotografic ci pe o captură video în care vezi și traiectoria luminii și acel glob (punct de lumina focalizat – care nu este altceva decat… Soarele nostru 🙂 )
    Ei bine, sânt mai mult ca sigur că ați vazut zeci de astfel de manifestări ale luminii în astfel de capturi video, doar că noi atunci poate că nu le-am dat importanță.

    În viața noastră sântem atat de obișnuiți cu ele încât nu le mai dam importanță.
    Însă cu imortalizările fotografice omul nu este obisnuit și de aceea i se par „fantastice” astfel de materializări & manifestări ale luminii.

    Apreciază

   8. Am recitit explicatiile si par logice posibile si probabile, inca odată multumesc! Nu caut minuni in nimic si ma bucur de orice ajutor! Nu in ultimul rând ma bucur ca nu suntem in dusmanie, ai „disparut” cam precipitat, oarecum din cauza mea!
    Acum voi incerca sa vorbesc despre ce nu vreau de fapt să vorbesc!
    Minunile sunt de mai multe feluri, unele sunt lucruri obisnuite pentru tot pământul inafara de un singur om pentru care e o minune! Sa zicem ca întârzie un autobuz. O normalitate.Nu si pentru cel care această normalitate anormală era singura lui sansă să ajungă la timp unde trebuie!
    Restul sunt convins ca iti poti imagina!
    Post usor in continuare!

    Apreciază

   9. Mulțumesc dragă frate intru Hristos Domnul nostru. Este corect,am fost suparat însă na,oameni sântem; sântem păcătoși si sântem supuși greselilor & caderilor)
    Așa este, minuni sânt la tot pasul insa noi nu prea le asimilăm ca si minuni. Sântem mult prea absorbiți de normalitate, dar mai bine zis de… necredință. Insa de aci și pana a sări din lac in puț cum fac frații de la activenews nu este decat un pas. Dumnezeu sa ne ferească de astfel de manifestări!

    Mulțumesc pentru urare, post usor și dumneavoastră. Puține zile si ne vom bucura de Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos, din mila Lui. Ce o fi mai departe, vom vedea.
    Doamne ajuta frate Ioane!

    Apreciat de 1 persoană

   10. Acum fara sa vreau sa-i apar si eu am cazut in gresala lor. Toti gresim! Trebuie doar sa o recunoastem! Si eu stiam din propria-mi experientă ca uneori ochii vad lucruri care nu reflecta realitatea ( am povestit intamplarea pe undeva) dar suntem usor de influentat cu totii sa vedem ce dorim sau ni se cere sa vedem! E bine cand esti tras de mânecă ca sa-ti revii si sa te obișnuiești sa nu crezi rapid ce vezi!
    Iarta-ma frate Arsenie daca te-am suparat!

    Apreciat de 1 persoană

   11. Datori sântem sa iertăm unii altora pana in vremea suflării celei de pe urmă! Stai liniștit frate! Mă bucur ca drumurile noastre sau întâlnit iarăși!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: