Pregătiri de Crăciun II

după cum ati inteles nu am reusit prea multe în prima zi; salata de bou, sarmalele si cârnatii de casă au rămas în stadiul asta

până a doua zi când am avut două variante: ori le sar/ săr? după ureche, ca după nas cum v-am spus nu mai pot, iar dupa gură nu se putea fiind înca în post, ori o pun pe cea mai grozavă dintre neveste să guste și atunci o sa fie prea sărate pentru mine!
M-am sacrificat gândindu-mă ca la câte tablete iau eu (de tensiune) pot linge sarea ca vaca, pardon boul!
Am terminat însa conopida cu maioneză, dupa ureche drept care a fost… nesărată!
Dimineața am inceput cu bradul care spre uimirea mea nu s-a scuturat tot cand l-am scos din neț. Numa noroc imi mai trebuia …si l-am avut! La noi împodobitul bradului il face nevasta, eu sunt curierul care alearga după gloabe si globi (special pentru pozedecât) doua etaje până in pod si inapoi, de mai multe ori, spre disperarea meniscului stâng care amenintă tot timpul: „Eu te las! Cedez! Nu mai pot! Bă idiotule tu nu simti cum sufăr?”
După câteva ore si 2-3 Tilidin bradul arăta cam asa: vă rog nu treceti cu vederea globul pescarului!

Bine destul, daca ne gândim că Moșul nu a adus nimic sub el! Usurel, ușurel, ca am fost cuminte, da aflându-ne in pauza de Crăciun a reprizei a doua de lockdown, Moșu a hotărât ca nu vine decât la unul din familie si sigur nu la doi bătrâni, care nu sunt inca dati in mintea copiilor, de care se știe abia asteapta sa se apropie un străin de ei ca sa faca covidul si răsuciti ca covrigul să aglomereze spitalele! Și cum la nepoți nu puteam ajunge noi a venit la fica-mea. Copil …acum vreo 30 de ani!
Aveau un brad grozav! Era al doilea anul asta la primu i-au  cedat acele si arăta ca o găină jumulită cu globuri asa ca a fost inlocuit in Ajun cu unul cu pene, asta… cu cetină!
Dar nu vreau sa lungesc povestea, am fost provocat de MihaiL să ne duelăm in meniuri! El a cedat inainte sa înceapă cică frumosul de fi’su ( nu ca chiar este, probabil mama-sa e de vina ca de tat’su nu poate fi vorba!) l-a luat pe sus si nu si-a mai putut da in petec …gresind doar friptura de miel!
Drept pentru care ma duelez singur in imagini cu speranța ca barem asa o să câstig! Ar fi culmea sa ies și asa tot al doilea!

Conopidă cu maioneză

Ouă in sos tartar

Mezeluri românești

Supă de pui cu găluste

Friptură de miel in vin

Sarmale cu mămăliguță

Fursecuri

Doboș

Tort de nuci cu rom

detaliu

Knarnica zeamă acră de a doua zi (cu zeamă de varză)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: