Amintiri despre viitor

Că am vorbit de ura comunistilor împotriva bărbilor ( deși Darwin, Marx, Engels, Lenin…. aveau barbi ) mi-am adus aminte de un episod din tinerețea mea.
Aveam 18 ani si plete pâna pe umeri.
Lucram ca tehnician veterinar într-un sătuc uitat de lume, in care cel mult odata, sau de două ori pe an, venea directorul in control. Adica venea la vânătoare, sau la un miel gătit la stână!
Singura neregulă eram de obicei eu! Mai precis pletele mele! Singurele indicatii date erau că acestea trebuiau să dispară!
După vreo 10 ani m-am întâlnit din nou cu tovarășul director, el ajuns Directorul Direcției Agricole Sibiu, eu medic de dispensar, tot in același sat uitat (și de acum și părăsit) de lume.


Ședințele la Județ, din vremea aceea, se desfășurau cam așa: iti venea rândul să fi călcat in picioare (fara vină de cele mai multe ori ) si tu trebuia să înghiți fără împotrivire toate înjurăturile, eventual o palmă două si sa iti iei angajamentul că…
Deznodământul bun era când nu te alegeai cu dosar penal, detașare, arestare!
Era prima mea ședința si aveam de raportat doar pierderi! Motivul în nici-un caz nu putea fi adevărul: nu aveai medicamente sau furaje!
Inainte de intrarea în sala tov. director s-a apropiat de grupul nostru (șefii, colegii mei erau prietenii lui de dezmăț) si primul lucru care l-a spus dând cu ochii de mine a fost: „Să te razi!”
Si eu care mă credeam scapat de nebunii de la facultate și nu o să mai aud niciodată cuvintele acestea!
In capul meu probabil adrenalina mi-a inundat bruma de minte și i-am răspuns pe loc fară să mă gândesc la consecințe: „Dumneata esti director sau frizer? Ca tehnician ai vrut să mă tunzi tot timpul, acum ca doctor vrei să mă razi!?”
Ce am făcut mi-am dat seama abia după ce am văzut grupul care parcă erau toți loviți in plexul solar și nu primeau aer!
Nu m-ai stiu cum s-a incheiat totul dar a functionat; n-am ajuns in ziua aceea in „boxa acuzaților” si nici mai târziu detașat prin Marea Baltă a Brăilei!

16.01.2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: