Fiind din plante nu are contraindicații!

Ăsta cred ca e blestemul vietii mele, tema asta imi face mai multi dușmani decat lipsa de diplomatie, cinismul sau ironiile de care nu pot sa ma abțin intr-o discuție in contradictoriu!
Astăzi, când din cauza covidului am devenit toti medici peste noapte, discutiile devin și mai pătimașe, decât erau până acum.
Spre deosebire de cei mai mulți, eu am studiat plantele ca „alimente”. De asemenea la farmacologie am studiat fito-terapia. La Toxicologie am studiat care plante sunt toxice.
Am studiat homeopatia iar din acupunctură eram aproape sa-mi fac teza de diploma! Una cu alta pot spune ca stiu mai mult despre medicina naturistă decât cineva care „a auzit că”
Ghinionul meu este ca m-am născut in Romania dar putea fi mai rau: sa ma fi nascut in Elveția! Astea două țări sunt naturiste prin excelență!
Să fim bine înteleși : sunt de acord ca unele boli se pot trata prin unele remedii naturiste DAR nu sunt de acord că în cazul medicinii naturiste nu exista pericole sau ca un remediu folosit cu succses la cineva este bun oricui!
Ce mă face să fierb de-a dreptul sunt expresii ca aceasta de la care am pornit să scriu articolul acesta: „Fiind din plante …desigur că nu are contraindicații.” !
Această imensă gogomănie este universal valabilă, pentru majoritatea românilor, de parcă mătrăguna de ex. nu ar fi planta, sau digitalis!
Daca o plantă conține o substanță terapeutică aceasta ca și aceeasi substanță obtinută sintetic, are o anumită doză până la care nu devine periculoasă, anumiti pacienți trebuie să o evite, anumite alte medicamente/ substanțe nu pot fi luate concomitent, pentru că-i pot potența periculos efectul sau anula samd.
Foarte putine din remediile naturiste au studii aprofundate la bază, foarte putine au o notă însoțitoare care să avertizeze de posibile efecte secundare si majoritatea sunt „la liber” si recomandate de un vecin atot-stiutor!
Se pare ca testarea nu pare romanilor un lucru important de aici si frenezia de a se „vaccina” cu noul „vaccin”! Vom vedea in lunile, anii următori cât de importantă, sau nu, ar fi fost testarea…. care vom mai vedea!
Din remediile naturiste se poate murii!
S-a murit dintr-un „varf de cutit” de rostopască de exemplu in Anglia in incercarea de a vindeca o hepatită virala!
Un banal suc de grapefruit poate potența efectul medicamentelor astfel incat ele sa devina periculoase!
Chiar si apa in cantitate mare poate da o intoxicatie cu distrugerea hematiilor!
Un ceai poate sa devina o problema! Cand ati citit ultima dată efectele secundare, sau doza in care puteti consuma un ceai?
Nu am făcut-o nici eu (pentru ca nu exista asa ceva!) si beam in fiecare zi la servici la ora 9 un ceai de frunze de afin! Foarte gustos si chiar scădea glicemia! In schimb creștea nervozitatea! Ajunsesem „sperietoarea” colegilor, care incepuseră sa se teamă de mine! Un coleg m-a facut atent spunând: ” nu stiu ce droguri iei la micul dejun dar devi o fiară!” Am descoperit că drogul era ceaiul! si am renunțat la el!
Multe din medicamentele sintetice au la baza medicina naturistă dar diferență nu e că cele sintetice au efecte secundare si cele naturale nu, ci ca acestea se cunosc la primele si sunt trecute in prospect, in timp ce la cele naturale nu recunoaste nimeni ca ele există si nici nu pot fi citite nicăieri!
Un exemplu simplu? Aspirina. O cunoastem toti, stim doza si ca poate da probleme la stomac. Stie cineva cata coajă de salcie trebuie mâncată ca sa ai rezultatul unei tablete? Coaja de salcie bătrână sau tânara? Stie cineva daca dă probleme la stomac sau coagulare sub forma de scoarță? Si de ce nu ar da?
Putem discuta la nesfârsit pe tema medicina naturista, credeti-mă am argumente! Pe de o parte pentru ca am folosit-o in lipsa medicamentelor pe vremea lui Ceausescu, pe de alta parte, am incercat sa conving 14 ani oamenii sa nu se trateze de hepatita virală cu aloe, cu păduchi (da păduchi!) cu tăieri sub limbă cu clismă cu cafea, cu….Uneori am reusit alte ori nu! Cei care au apucat ziua medicamentului sintetic salvator, ca mine, mai traiesc si azi, cei care s-au încăpățânat pe medicina naturistă, sunt morti de mult, sau inca bolnavi de hepatită virală C si vor muri curând!
Vedeti cu totii cât de pornit sunt impotriva vaccinului (pentru că e o măgarie ) la fel de pornit sunt impotriva tratamentelor naturiste fără o bază știntifică solidă! Nu e vorba ca esti sau nu „fan” al unui tip de medicină, ci ca ai un cap care trebuie sa judece obiectiv!
In încheiere doresc sa vă recomand o carte care consider eu ca e usor de inteles, de fiecare și e necesară fiecăruia pentru a intelege ce este medicina naturistă.
Cartea se numeste „Vindecare cu orice preț?” a doctorului Samuel Pfeiffer și vă promit (daca o mai găsiti și cumpărati) ca sunt cei mai bine investiți 12 lei!

26.01.2021

29 de gânduri despre „Fiind din plante nu are contraindicații!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Multumesc mult de sustinere! E nevoie ca oamenii sa stie lucrurile astea! Toti carora le-a facut „bine” un remediu il dau mai departe, de parca stiu ei ca la altul nu-i poate face rau! Rari sunt cei ca tine care spun ca nu-i totul roz!

   Apreciat de 2 persoane

 1. Un mic, și poate insignifiant exemplu: mierea e naturala, ceaiul din plante tot natural…dar dacă punem mierea în ceaiul fierbinte, ea devine toxica. Nu ucide, dar dăunează. Asta tot în sprijinul articolului care e foarte bun.
  Lasati-i pe ei, sunt călăuze oarbe; și dacă un orb călăuzește pe un alt orb, oare nu vor cadea amandoi in groapă?

  Apreciat de 2 persoane

  1. Multumesc de sustinere! Cu mierea e alta poveste interesanta! Nimeni nu-si poate închipui ca poate fi dăunătoare desi sunt atatia diabetici pe lume! Si nu doar atat, ea poate da alergii f. urâte (am in familie caz de apicultoare care nu se mai poate apropia nici de stupi!)

   Apreciat de 1 persoană

 2. Bună dimineața, vrăbiuță! 🙂

  Când ai dreptate, ai! 😉 Am pățit-o și eu anul trecut, în ideea de a scade colesterolul, nu era prea mare depășirea, fiind un an cu probleme n-am mai alergat cum o făceam, am crescut, glucoza, bând ceai cu adaus de scorțișoară, cam des zic eu. 🙂 Când am făcut analizele, nu-mi venea să cred, eu nefiind pofticioasă de dulciuri. Am renunțat rapid după ce m-am documentat mai în amănunțit. 🙂 De regulă sunt atentă la tot ce-mi poate face rău, dar cu ceaiul, nu m-am gândit că pot avea probleme!

  Oi fi tu căpos și plin de ”eu”, dar ești simpatic în felul tău! 😉

  Mulțumim pentru această postare! Zi senină!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Albatrosule chiar par „plin de eu”?😢Sincer eu unul ma vad nimic in comparatie cu multi dintre voi asa ca tare ma supara faptul ca dau impresia ca-s plin de mine! De ce spun ca am studiat? Pai o fac nu sa ma laud ci ca sa conving ca nu vorbesc ca sa ma aud! La urma urmei nici nu profesez ce am studiat iar colegii mei sunt rectori, ministrii…cu ce m-as lauda?
   Mi-ai distrus ziua care incepuse extrem de bine dar iti multumesc pt atentionare! O sa incerc sa fiu mai atent!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Nu mă refeream la studiu, acest lucru este o calitate! Mă refeream la reacțiile tale în ”clinciurile” din comentarii! 🙂 )) Și cum ai răspuns, mi-ai dat dreptate! 😀 În ceea ce privește supărarea până la apus de soare-ți trece! Mă gândesc că un pupic te ajută mai repede, așa că, un pupic pe ”eu-l” tău! 😉

    Apreciat de 1 persoană

  1. Nu stiu ca nu-s expert in ceaiuri! Din cultura generala stiu doar ca sunatoarea da fotosensibilitate iar teiul nu-i grozav pentru cei cu probleme cardiace.Musetelul e bun mai mult pe dinafara ca pe dinauntru! 😂😂😂
   Mare noroc ca nu stiu fostii membrii ai Sitului meu ce comentariu iti scriu eu tie cu sfaturi naturiste! S-ar tavali pe jos de ras! Sunt vreo doi care stiu de blog dar intră rar, poate scap!
   Cu Johannis am intins coarda doar dar autorul a fost genial de-a dreptul!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Apoi nici eu nu-s prieten cu ceaiurile, nu le-am suportat nici în copilărie, da’ acu’ mai fac cîte o cană cînd simt că am sărit calu’ cu ţuicomicina, că-mi dă ghionturi ficatu’. Aş fi vrut şi niscai gălbenele da’ nu găsesc la pliculeţe şi altfel n-am cum fierbe. Eh, la ce mă agit, că doar n-am vreo viaţă minunată de care să-mi pară rău că mă despart… sau mai bine zis că voi fi despărţit, de către cei ce-mi vor binele. 😉

    Altfel, să-l lăsăm pe bos primigenus în plata cui trebuie. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   2. Apoi cafea beau, o cană ori două pe zi, da’ nu-i naturală că de la aia mi-o ia motoraşu’ la supraturaţii. Doar la filtru pot, şi am doar „Standard” (originală Kaufland), pachet roşu de 500g vidat.
    Hibe am destule, unele din fabricaţie şi caut să mă strecor, că ce-i bun la una nu-i bun la cealaltă şi tot aşa. Mnoh, că mult n-o mai fi. Ce citesc acum mi-a sculat păru-n cap cît îi el de lung. Brrr! Englisch nur, ‘s tut Mir leid.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Poi m-am gîndit eu că ce-i mult strică, de-aia n-am pus link. Bine de mine că n-am radio/teveu, da’ fără să vreau mă mai împiedic prin virtual de cîte o grozăvie de-a realităţii curente. Uof!

    Apreciat de 1 persoană

 3. ”Sunt impotriva tratamentelor naturiste fără o bază știntifică solidă!” Prietene, desigur sunt experiențe și experiențe, dar eu nu m-aș cerbici chiar așa cu înverșunare, încât să doresc o cercetare…științifică pentru a bea ceaiuri și a mă tarta cu ele, în caz că… Uite, ăștia nu mai cercetează azi nici măcar vaccinu antiC19!! Iar noi trebui să-l primim cu entuziasm și fără cârtire…că așa ne spun specialiștii, că, nah…ei E DEȘTEPȚI!!
  Pe timpul mamaiei mele, parol, nu știu în ce Institut de Cercetare Științifică o fi experimentat lucrul în tratamentul cu plante, dar…îi ieșea!! Vindeca oamenii care-i cereau ajutorul. Doza ea ce trebuia, cât trebuia, cui trebuia și când trebuia, și omul devenea din bolnav sănătos și era fericit, fără să dea vreo para cuiva. Și cred că nici tăiatul sub limbă -despre care se știe că dă rezultate, dacă știi cum să-l execuți- nu l-a învățat vreun vraci pe la vreun Institut de Cercetare Științifică, altul decât acela transmis de vraci din generație în generație vindecătorii aceia hăruiți de Ancestral pentru a vindeca oamenii. Desigur ca, asa cum specificai in text, chiar și Aspirina e toxica daca depășești măsura. Dar acum, nah, cine-i nebun să ia mătrăgună, afar de momentul când îi este ”administrată” fara știrea lui/ei. Până s-o deschide un Institut de Cercetare Științifică, unde, după îndelungi cercetări și studii, să se ”nască” specialiști cu diplomă în descifrarea puterii și administrării plantelor, voi continua să consum ceai (nu că aș fi mare amatoare, ba, dimpotrivă; îl beau în nădejdea că, oricum e mai bun un ceai decât o insulină sau mai știu eu ce, Doamne ferește!!; dar prefer cafeaua, ca orice om cu toate țiglele pe casă! Zic; însă am băut ceai la greu, și m-am tratat cu decoct de plante, în 2004-2005, când, paralizată fiind, nevrând să mă operez la coloană, așa cum prescriau TOȚI medicii consultați, vrând, în schimb, să le fac o demonstrație de forță, când TOȚI îmi ziceau, științific, unul și același lucru: ”Nu vrei să te operezi, n-o să mai mergi niciodată, fiindcă fară operație nu mai ai nicio șansă!!” (nu că operându-mă, mi-ar fi garantat ei rezolvarea și mersu!!), lucru care mă înfuria la culme. Și-atunci, am spus adio medicației prescrie de mari specialiști (de la spitale cu ștaif din Ro; nu dăm nume; dar există persoane care știu despre starea mea de atunci, persoane care pot da mărturie in caz că…) și m-am pus pe naturiste și…mi-a ieșit!! Iar rețeta mi-a dat-o (dimpreună cu tratamentul; toate cele indicate in ”rețetă”) un tătăiuț (fără studii științifice) dintr-un cătun uitat de lume, la care ”am aterizat” absolut întâmplător. Când peste 4 luni, -e drept, în poziția de secere și cu pași f mici, dar nu pe targă, ci vertical-, m-am prezentat la medic, urcând cătinel două etaje pe scări, toti medicii din toate cabinetele și-au scos capetele în canatul ușii, la auzul urletului unui tip, maseorul care îmi masase mușchii coloanei un an încheiat și căruia doctorii și profesorii doctori îi zicea: ”ce o mai primești pe asta, pierzi timpul cu ea, că n-o să mai meargă in veci”. Și nah, că mergeam, la doar 4 luni de la renunțarea la medicamentația lor…științifică!! Aceea care făcuse din mine, după un an de experimentări cu diverse medicamente, un schelet de studiat la lecția de anatomie. Și acum, că tot o să mă ucizi, Prietene Vrăbiuță -poți încerca, dar n-ai să reușești, tu ești vrabie, eu sunt capri…corn!!..-, am să dau un remediu pt durere de picioare (picioare obosite), așa că notați: Într-un lighean cu apă (vara poate sa fie apă la temperatura camerei), se aduga un pumn de sare grunjoasa (de muraturi), o cana de otet (daca e din acela natural; că tot vorbirăm de ”naturiste”, e foarte indicat, daca nu, fie și oțet din alimentara, oteț știut de toată lumea), și o lingură de bicarbonat alimentar. 15-20 de minute, sunt suficiente, -de stat cu picioarele, apa să treaba bine mai sus de glezne-, dar daca se sta mai mult cu picioarele in acest conținut nu va dăuna, dimpotrivă. Efectul se va vedea chiar de la prima incercare(pt cei mai…simțitoriEmoji) , dar cine are probleme dintr-o oboseala acumulata mai demult, sau sta mult in picioare la munca, sau, nah, are picioarele obosite, să se straduiasca sa repete, ca pe o cura, 7-10 zile. Succes! Și acum, incă una și mă duc. Tot pentru picioare obosite…rău! În 4-5 litri de apă, puneti 3-4 cepe mai mărișoare, 5-6 cartofi (nu e bătută în cuie cantitatea, dar nu fiți zgârciți cu sănătatea Dvs, cu cât mai mult cu atit mai bine, rețeta reala e un kil și-un kil, dar eu nu vreau sa va dau de pagubă, așa că…tăiați ceapa și cartofii felii sau cuburi, nu importă), fierbeți bine, apoi turnați conținutul într-un lighean, adăugați apă rece sau aștepați până apa devine prietenoasă și poate fi abordată, având grijă să nu se răcească prea mult, dar nici să vă frigă, Doamne feri!!, băgați picioarele în lighean (așa cu conținutul de cartofi și ceapă cu tot), și, stând pe un scaun, acoperiți-vă (daca e iarna/frig) cu un prosop, uitati-va liniștiți la știrile Tv care vă împuie capul despre cât de periculos este Sars 2-iul și cit de benefic v-ar fi un vaccin proaspăt sosit, dar cel mai bine ar fi să vă uiatti la o altă…comedie, la o comedie la care să puteti râde!! (nu conteaza cit stati cu picioarele in apa, dar daca s-a racit, atunci extrageti-va picioarele si le infasurati in prosop sau incaltati sosete sau…la somnic direct, ca v-o fi fost indeajuns atâtea știri. In rest și 15-20 minute sunt suficiente. (Puteti incerca o cura de 7-10 zile sau ori de cite ori simtiti nevoia unei relaxari mai rapide a picioarelor). Nu umblați prin frig cu picioarele abia ieșite din ”tratament”Emoji). Bucurați-vă!! Dumnezeu este cu cei buni la inimă!! Și cu cei ce cred în El și-L cheamă!! Emoji

  Apreciază

  1. Nu vreau sa ma cert cu tine ca m-am invatat sa las sa moara pe fiecare pe limba lui! Pe pagina mea aveam mii de bolnavi. Sute s-au taiat sub limba NICI UNUL NU S-A VINDECAT! Da se simteau mult mai bine ca deh placebo are efect pana la 30% dar cand isi faceau viremia nu le ajungea limba sa o taie! Multi s-au simtit bine pana pe lumea cealalta!
   Leacurile tale cu ciorba de cartofi sarata pentru picioare poate sa functioneze oricum nu omoara pe nimeni!
   In rest sunt multi care se vindeca fara sa faca nimic; sa nu facem de aceea nici noi nimic?
   Stii ce nu-mi place la voi naturistii? Nu sunteti consecventi! Nu mai mergeti de loc la medici nici voi nici copii vostrii si atunci deveniti credibili!

   Apreciază

 4. Ceai beau raaar de tot! Cafea zilnic. O cană. Neagră cu puțin zahăr. Scriu lapidar. Unii au scris mult. E treaba lor. Şi a ta. In sec II şi III, strămoşii noştri se puteau vindeca cu plante. În sec XXI, nu! Dacă eşti bolnav şi crezi că „plantele” te pot vindeca, este problema ta! Mi-a plăcut tare de tot ce şi cum ai scris!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Pana la diabet cred ca am baut zilnic ceai negrudin copilarie! Cum ceaiul spre deosebire de cafea nu-l pot bea fara zahar…..Dar inafara de ceva efecte ale florului nu am observat altceva.
   Cu tratamentele naturiste am lupta mea mai ales ca pe vremea lui Ceausescu nu aveam alta posibilitate! Mi-am pus nadejdea in ele si abia am scapat de puscarie! La animale nu functioneaza placebo; degeaba ii spui ca i-ai dat leacul Babei Floarea care a vindecat pe toata lumea, o doare in coarne de povestile tale!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: