Ar trebui verificat succesul vaccinării COVID-19 prin determinarea numărului de anticorpi?

Din seria „D’ale carnavalului„!

Pe pagina Institutului Robert Koch (cel după care se orientează Germania în circul Corona, Germania aceea dupa care se orientează mai apoi România si foarte, foarte multe alte țări) putem citi intrebarea de mai sus.
Răspunsul vine parcă de la Radio Erevan:

„STIKO* nu recomandă verificarea succesului vaccinărilor COVID-19, nici după prima doză de vaccin și nici după a doua doză de vaccin.
 În prezent,…..nu poate fi specificată nicio valoare prag peste care se presupune o protecție fiabilă. În plus, indiferent de prezența anticorpilor, imunitatea celulară se acumulează după vaccinare….
02/08/2021″

Pe înțelesul tuturor: ” Nu căutati anticorpii după vaccinare că este foarte probabil să nu-i găsiti! Dacă tot ii găsiți, noi nu știm de câți aveti nevoie ca sa fiți imuni! Sperați doar că cu timpul se mai înmulțesc, iar dacă nu o fac, repetăm procedură …la nesfârșit!”
Si eu, in prostia mea, credeam ca de aceea ne vaccinăm, ca să avem anticorpi! Cei care v-ati vaccinat sau aveți de gând să o faceti spuneti-mi și mie motivul vostru, vă rog!

* STIKO= Comitetul permanent pentru vaccinare la Institutul Robert Koch, este un comitet științific format din 18 membri la Institutul Robert Koch din Berlin, Germania, care oferă recomandări oficiale pentru programele de vaccinare utilizate de fiecare stat german german.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: