Eroi au fost…

domnului Octav Bjoza cu rușine în suflet

Eroii în România,
sunt alungați îndată;
la noi slugărnicia,
de ei, e deranjată!

La noi e o rușine,
ca țara să-ți iubești;
trădarea dă mai bine,
decât să te jertfești!

La noi securitatea,
la fel ca ieri și acum,
susține nedreptatea,
distruge tot ce-i bun!

Drept nu avem în țară
nici sfinții să-i mărim,
de frică că de afară,
ne spune că greșim!

Noi ne cinstim călăii,
le facem monument
și ne urâm eroii,
ca un popor dement!

Pe cine deci să mire
că a noastră Românie,
de-atâta umilire,
e doar o colonie?

18.03.2021

14 gânduri despre „Eroi au fost…

Adăugă-le pe ale tale

   1. Mă intrebi pe mine care traiesc in afara tării? Eu fac tot ce pot ca sa nu-mi fac tara de ras aici unde traiesc! Pentru cei din jurul meu eu asa mic si neinsemnat însemn Romania sau ortodoxismul! Ce puteti voi face acolo? In primul rand sa nu mai taceti cand se intampla asa ceva! Sa nu mai alegeti straini! Partide tradătoare!

    Apreciat de 1 persoană

 1. Poate am povestit cândva, pe undeva, despre etapa mea revoluționară. Cât a durat… De la plecatul de acasă spre București, pe 22, înflăcărat și plin de bucuria jertfei pentru o cauză măreață și până la vreo încă o săptămână de la întoarcere. Să fi murit în acele trei zile de nebunie frumoasă aș fi fost fericit că am făcut ceva și am contribuit la prefacerea României. Așa… Doar rănit superficial de un glonț venit din spate, printr-o ușă de intrare la bloc (deci unde eram noi, revoluționarii și nu din blocul din față, de acolo de unde chipurile trăgeau teroriști 🙂 ) am trăit ulterior dezamăgirea că n-a fost așa cum am crezut. Rând pe rând mi se desumflau toate încrederile, baloanele mele frumos colorate de care fusesem plin. Am trecut sufletul de la puritatea albă a primului omăt, la glodul înnegrit în care se transformă după ce este murdărit de eșapamentul mașinilor. Când și când mă mai apucă așa, câteodată, un elan de revoltă și nu pot sta locului. Am patriotismul în sânge și deși credeam că m-am maturizat,
  mai toate manifestațiile civice care au urmat după aceea m-au prins pe baricade. Așa ca pentru mine, însă nu mai am credința că furnicile abat elefantul din drumul său. Mai degrabă ceea ce cred acum poate fi exprimat de o frumoasă poezie a Aurei Popa, din care dacă nu-i cu supărare mi-aș permite să prezint un fragment și aici…

  „Imensă nevoie-i acum de surâsuri
  ce știu frământări să topească,
  de gesturi duioase, de râset, de visuri
  ce pot țărm cu țărm să unească…

  Apreciat de 3 persoane

  1. In primul rand ma bucur ca ai reaparut, ti-am simtit lipsa!😁Ca s-a ales praful din visele noastre e clar de mult! Ma deranjaza doar ca „profitorii” nu au loc de cei prin sangele carora sunt unde sunt!

   Apreciază

 2. Zici să nu alegem străini?! Pe Fritz, de la Timișoara de ex., nu cred că l-au ales cetățenii, la fel pe Armand la Bucuresti, nu cetățenii au ales-o. Pe Nicușor (chiar român fiind, așa cred, la fel. Ei, acuma să fie înțeles! Au fost cei care i-au ales, dar nu majoritatea, astfel încât să-și fi câștigat pe drept acele posturi de primari. Dacă am putea schimba ceva prin vot, nu am mai fi lăsați să votăm-spunea Twain încă din acea vreme.

  Apreciază

   1. Pai intra si tu mai des pe net sa vezi cati fani mai are de exemplu Johannis si acum! De Merkel nici nu mai vorbesc; daca mai candida odata o alegeau iar!
    Ne place sa credem ca suntem furati dar de fapt noi chiar alegem aiurea! La ultimile alegeri locale la care am participat m-am convins ca suntem masochisti!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: