Cum știi ca un prieten s-a „vaccinat” înainte să îți spună?

Trăim în era Messenger, fiecare dintre noi are unul sau mai multe, sau măcar un cont Facebook,  Instagram…
Zilnic suntem bombardați cu mesaje de tot felul, in plus unii mai folosesc încă celularul ca telefon chiar!
In momentul în care unul dintre prietenii sau „prietenii” tăi se „vaccinează”, sau urmează să o facă, iar tu ești anti-„vaccin”, se instalează o liniște suspectă! Nici o glumă, nici o fotografie cu prăjitura de duminică, sau cu pisica familiei, nimic!
Te întrebi, în sinea ta, dacă respectivul o fi murit?
Probabil si el așteaptă să vadă dacă moare sau nu! Când se crede scăpat și se ivește momentul, te anunță radios că s-a „vaccinat”!
Pe blog nu este altfel: abonații care te vizitează regulat dispar ca „măgarul în ceață” până când „își iau inima în dinți” să reapară cu „marea veste”! Pe un blog „anti-vaccin”este de înțeles ca nu mai intră cu plăcere, dar de ce in realitate se întâmplă înstrăinarea asta, pentru mine este o enigmă!
Sigur cu fiecare vaccinat în plus crește presiunea pe cei care refuză „vaccinul”!
Sigur cu fiecare „vaccinat” mai facem un pas spre dictatură!
Sigur fiecare „vaccinat” o să fie cândva „dușmanul” și/sau delatorul, vânătorul celui ne-„vaccinat”!
O știm pe undeva toți si cei „vaccinați” și mai ales cei „ne-vaccinați” și toți am ales liber (încă) consecințele actuale și care urmează!
Fiecare dintre noi o să tragă și foloasele și ponoasele, hotărârilor sale; aici și dincolo!
La urma urmei toate sunt o socoteală între Dumnezeu și tine!

25.05.2021 (ne vaccinat)

13 gânduri despre „Cum știi ca un prieten s-a „vaccinat” înainte să îți spună?

Adăugă-le pe ale tale

 1. Singurul lucru odios in aceasta campanie pro si contra vaccinare Domnul Ioan este faptul ca multe persoane neavizate dar vocale indeamna omul la o actiune si anume sa faca vaccin sau sa nu faca vaccin. Eu ma intreb cu ce drept poti face acest lucru si in ce scop? Lasa omul in pace sa aleaga ce este bine pentru el. Fiecare are acces la informatie, fiecare are un medic de familie nu cred ca este nevoie de nici un fel de propaganda. Daca nu ar fi exista vaccinul in lume s-ar fi trait extrem de putin. Cei care nu au incredere in varianta de vaccin ARN Mesager isi pot alege varianta clasica. Iar cei care nu vor sa se vaccineze sa aiba demnitate si sa nu indemne la nimic sa isi vada de treaba. Am avut in preajma familii care dupa forme grave de covid nici acum nu au miros, gust, respira greu si obosesc. Altii au ramas cu durerii mari de cap. Sunt colegii mei de serviciu. Sunt oameni carora le-a murit copii, parintii, fratii etc. Este jale in sufletul lor dar si in sufletul nostru Este oare normal sa venim noi acum cu fel de fel de idei, sa postam una alta cand exista o suferinta uriasa in jur. Haideti sa nu mai fim egoisti, haideti sa ne gandim si la cel de langa noi si sa ii intelegem. Haideti sa lasam omul sa aleaga. Daca dorinta lui este sa se vaccineze sa il sustinem daca nu vrea sa se vaccineze sa il lasam in pace pur si simplu. Nu este nevoie acum de presiune de nici un fel.

  Apreciază

  1. Adriana din faptul ca nu ai mai intrat pe aici o vreme, din pozitia ta , din comentariul de mai sus inteleg ca te-ai vaccinat!
   Să-ti fie de bine! Ca si la restul care au facut-o! Este o dorintă sinceră a mea (mai ales ca am ca voi si in familie) dar aceeasta dorinta mi-e trama, mint sunt sigur ca nu o sa se indeplineasca!
   Poate tie ti se pare normal sa lasi un orb condus de alt orb sa cada in prăpastie, mie nu! Dar pentru ca nu am alta posibilitate si legea nu-mi da dreptul nu trag de el, nu il tin pe loc ci doar ii spun ca o sa cada! Alegerea ii ramane! Ce e rau in asta?
   De ce o fac? Pentru ca am facut-o 14 ani in alta boala. Si oamenii aceia aveau surse de informare, medici de casa. Intrau cu niste „minuni” din sursele lor ca ma cruceam si eu si medicii specialisti din Germania! Unii m-au crezut si s-au folosit de informatiile mele (doi dintre ei sunt aici printre voi si intra rar si daca o vor face vor confirma sigur ce iti spun eu) altii nu.Dupa 14 ani si unii si altii au recunoscut in sinea lor sau mie direct ca am avut dreptate in tot ce le-am spus!
   Si eu am in familie oameni care au avut covid si au ajuns chiar (unul) la ATI . Doi dintre ei sunt doctori, unul este un „nume” chiar. Refuza categoric sa se vaccineze toti si doar cel cu ATI are anticorpi suficienți!
   Si un ultim lucru: nu umblu cu blogul meu dupa nimeni sa-l oblig sa citeasca!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Domnul Ioan, nu m-am vaccinat sunt multi oameni cu multiple afactiuni care au nevoie de vaccin acum sau chiar care doresc sa o faca iar eu ma voi vaccina mai la coada. Nu imi este frica nici de vaccin, nici de virus, nici de moarte, nici de nimeni. Dumneavoastra sunteti un om credincios si eu sunt credincioasa. Bunul Dumnezeu face minuni. El poate face minuni si pentru vaccinati care bine mersi sa traiasca pana la adanci baraneti fara probleme poate face minuni si pentru cei nevaccinati sa nu se contamineze. Hadeti sa ne rugam pentru toti si sa nu influentam in nici un fel decizia. Eu stiu ca nu sunteti o persoana cu intentii rele, va iubesc iar daca as fi simtit o mica rautate nu as fi comentat dar va recomand mai multa prudenta. Sunt multe persoane care va citesc, blogul este public. Ce rost are sa devenim formatori de opinie in functie de opiniile proprii in acest moment cand parerile sunt impartite. Cu orice abordare putem influenta si sincer nu avem de unde sti sigur ca noi influentam neaparat in bine. Poate ca fara sa ne dam seama facem involuntar un rau. Acesta este motivul disocierii mele de orice pozitie pro si contro si rog din suflet la multa prudenta si discernamant. Va doresc cele bune! Concediu placut! Si din respect ma opresc aici cu comentariile.

    Apreciază

   2. Respecta-ma mai putin Adriana si nu te opri! Parerea ta o cunosteam inainte sa o spui tu de la o amica a lui pustiul ala cu marmeladă in ghete (vezi Ultimele Ganduri de duminica). Ma mai repet inca odat pentru tine: tot ce face sau nu face cineva este la sfarsit in „socoteala” intre Dumnezeu si el! Dumnezeu ne-a inzestrat cu o constiintă si cu anumiti talanti. Eu nu pot sa fac abstractie de aceste inzestrări! Cine poate sa-i fie de bine, dar ma tem ca nu o sa-i fie!
    In Vietile Sfintilor (cred) e undeva o parabola in care se spune ca unui om flamand sa-i dai paine daca o ai nu sa-l rogi pe Dumnezeu sa o faca! Ajutorul lui Dumnezeu te poate scapa de la inec dar totusi e bine daca dai si tu din mâini sau daca te salveaza doar un om! Mi se pare un crestinism de tip protestant pe care il recomanzi tu in care nu exista intermediari intre om si Dumnezeu si nici nu e nevoie de ei! In ortodoxie e altfel si aici pe pamant si in cer!

    Apreciat de 2 persoane

 2. Hm, decesele astea DIN CAUZA virusului, mie mi-s ciudate. Toate decesele, puse pe seama virozei au avut loc ÎN SPITAL, nu acasă, cei care s-au tratat acasă și chiar autotratat (cu situații chiar și fără să știe nici medicul de familie) s-au vindecat. Oare acel „protocol terapeutic” chiar este minunat? Și la o viroză sezonieră, tratamentul era prescris personalizat, ținându-se cont dacă mai ai și alte boli cronice, ce medicamente se folosesc, în schimb acum, tratamentul este unic la toți și peste tot, nemaiținându-se cont de absolut nimic. Eu consider că ceea ce se întâmplă acum, sub paravanul acestei viroze, este foarte periculos, punându-ne într-o situație ca pe derdeluș, însă e stric tpărerea mea, cu siguranță o mai au și alții, iar alții nu, lor li se pare că e firesc, că așa e cel mai bine.
  Ioan, tu continuă să fii tu însuți, așa cum te știu eu de 14 ani. De felul cum interpretează/înțelege fiecare scrierile tale, nu tu ești responsabil, ci ei, fiecare în parte. In toate articolele tale care te pun pe gânduri în privința serurilor experimentale, eu nu am găsit nicăieri scris „nu vă vaccinați!” Așa cum alții au dreptul să scrie și să prezinte, încurajând vaccinarea, chiar agresiv de-abinelea, mai ales media plătită, așa și tu ai dreptul (încă) să scrii despre efectele adverse și despre faptul că sunt seruri experimentale, acestea fiind declarate în prospecte chiar de producătorii lor. Tu nu faci altceva decât să tragi omul de mânecă, dar n-o faci ptr. răul lui, nicidecum. Cine vrea să înțeleagă așa bine, cine nu, nu. Dumnezeu cu fiecare!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Ma cunosti prea bine Daniela ca nu ma opresc cu una două! Pai acum am doar un user care nu-i convine ca traiesc acum câtiva ani aveam sute care ne-au injurat pe amandoi😂! Doar la sfarsit cand au vazut ca noi nu greșam ci ei nu au mai avut atat caracter sa o recunoasca si sa se scuze! Si ar fi putut ca de murit au murit putini! De data asta nu prea cred ca vor putea chiar daca ar dori-o!

   Apreciază

 3. Prietene, unii vor sa rămână în intuneric, (legat de faptul că serul acesta, orice nume ar purta e o mare cacealma, impusă de UE; c-acuma -scuze urechile fine!!-, nu te mai poți pardona, adică duce la Budă, fara sa ți se spună de la UE daca ai voie sau nu), așa ca atunci când le aprinzi lanterna, dau instant in orbire, dar nu tac ci, orbecăind, întînzând mâna după fiola dorită, dau din gură taca-taca-taca..caca-maca… Atâta timp cât au avut posibilitatea să citească documentația, inclusiv prospectele vaxx-ului (au circulat și în original și traduse in românește, așa ca nu pot pretinde că nu au știut că e o mare minciună …”imunizarea” – cum o numesc știristele) , eu zic, (așa cum zicea și o doamnă care a sugerat ceva mai sus…că nah, cine suntem noi să vorbim, ”cu ce drept” o facem; cu dreptul celui care citind, a aflat, e informat, stimată doamnă!), să-i lăsăm să umble mai departe în bezna lor și să fie bucuroși în bucuria lor de a fi..vaxxinați, fiindcă, pentru unii chiar ne răcim gura de pomană, ba încă ne mai și facem dușmani din unii care ne erau…amici. Să-i lăsăm, așadar, să se vaccineze, să nu-i văduvim de fericirea asta…nemaiîntâlnită!, căci oricum ei nu vor să ne audă, darmite să cerceteze singuri sursele care i-ar lumina (treabă grea!).

  Apreciat de 2 persoane

 4. Știu ce zici, dar cred că zici în zadar. Cam ca pentru propria conștiință, adică fără impact. Mie mi-a plăcut comentariul Ailei, deși nu îi dau nici ei dreptate. Nu poți influența totalmente cursul unui râu, care întotdeauna merge spre aval, chiar și când o ia pe alături. Zic așa pentru că mai cred de asemenea că e cam târzu… Cimentul s-a întărit și fiecare și-a fixat deja o decizie în legătură cu acest subiect. Odată implementată, o credință greu mai poate fi întoarsă, și asta numai când simți că e ori-ori. Cum era cu Iisus spre exemplu. Nu știu dacă am povestit pe undeva… În tinerețile mele am practicat yoga. Vreo 3-4 ani. Fain frumos! Era după revoluție, eu mă aflam ca un burete uscat, avid de tot ce era nou și cu zurgălăi în coadă, gata să mă îmbib cu experiențe exotice. Printre practicante erau fete drăguțe și aveam astfel posibilitatea să cunosc cât mai multe. Culmea! I se zicea yoga creșttină și nu îmi zgândărea prea tare nici acea puțină credință pe care consideram că o am. Țineam portretul lui Iisus laolaltă cu al lui Shiva, Krishna și cu al nu mai știu cărui guru… De-a valma. Nu știam nimic și încă nu citisem cărți de-ale sfinților părinți. Într-o bună zi am simțit totuși că ceva nu era în regulă. Adânc, în măduva oaselor, am înțeles că mergeam pe un drum greșit. Și m-am întors! Era pentru salvarea sufletului și anii irosiți înainte nu mai contau, așa că i-am șters din inima mea. Însă am prieteni care nu au putut să facă acest lucru, deși au primit și ei semnale că merg pe o linie greșită. Dar nu își recunosc deraiajul lor, pentru că asta ar însemna totodată să accepte că au investit greșit, timp și resurse. La fel este și cu facultățile… Greu mai faci o a doua, când descoperi că prima nu te împlinește. Stai și suferi într-un anume loc de muncă, numai pentru că atunci când a fost să alegi, erai mic, necopt și nu știai ce îți dorești cu adevărat. Însă vezi Ioan, legat de vaccin, eu de data asta nu am simțit așa, că e ori-ori!… Că mi-aș fi pierdut sufletul dacă îl fac. Și sunt atent la ce-mi transmite Dumnezeu. De asta zic că îmi place ce a spus Aila. E o treabă de aici, de pe pământ. Nu mi se cerea să îmi pun semnul diavolului pe frunte, ca să mă răscol. Mi se recomanda să fac un vaccin, ca să mă pot mișca. Și l-am făcut, ei și!? Ce o să fie de aici încolo? De ce să discutăm atâta despre pro ori contra? Vom vedea! Nu cred că pe lumea cealaltă vom fi diferențiați în funcție de asta, în schimb, în lumea în care trăim acum. clar vor fi niște rezultate (nu vreau să folosesc cuvântul pozitiv în contextul acesta 🙂 ) mulțumitoare. Vom putea să ne mișcăm și să ne întoarcem acasă fără să mai stăm prin carantină. Tot noi, aceiași, exact la fel ca și înainte, nici mai buni și nici mai răi. Nu spun că mai sănătoși și categoric nici mai deștepți. Dar neschimbați structural. Și atunci? Îmi doresc mult să nu mai fim atât de încrâncenați pe vreo idee, oricât de bună, ca acei cruciați care treceau prin sabie păgânii. Sunt sigur că erau plini în zelul lor numai de intenții mărețe, dar privind acum retrospectiv, parcă nu făceau bine, nu-i așa? Știu, am cam exagerat cu comparația, dar un cavaler din acela este deocamdată imaginea care s-a suprapus în mintea mea, peste gingașa ta vrăbiuță. Încă mai ai timp să-mi spui dacă nu ești de acord, altfel știi de-acum ce te așteaptă… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. „Mi se recomanda să fac un vaccin, ca să mă pot mișca”
   Costin cand datele de la care pleci sunt false rezultatul nu poate fi corect!
   Chiar te poti misca acum vaccinat? Sunt tari care deja pe langa vaccin cer si testul PCR! Si mie mi se pare normal pentru ca daca tu poti fi purtator de boala cu tot vaccinul atunci trebuie sa fi testat ca si mine cel nevaccinat!
   La anul o sa apara o variantă noua si un vaccin nou, si peste doi, trei, 10 ani tot la fel! Ti se pare normal sa faci atatea vaccinuri „ca sa te misti”?Libertatea de miscare e un drept nu o favoare! Cu care boli ai voie sa te miști si cu care nu? Cu care tratamente si cu care nu?
   Sălile de sport, teatru, concert samd nu au voie sa fie pline nici cu vaccinati. Tie nu-ti pare de loc suspect?
   Si de ce se pune presiune pe mine sa ma vaccinez daca nu vreau? De ce sunt discriminat cand tu nu stii daca nu esti la fel de infectios sau chiar mai decat mine? Si daca voi sunteti vaccinati si protejati (mare minciuna!) de ce sunt eu un pericol pentru voi?
   Lipsa asta de logica ma omoara. Intre timp am inteles si de ce tac medicii; o fac pentru bani, pentru foarte multi bani si de frica de a fi distrusi! O stiu direct de la ei!
   Frumos exemplu tau cu yoga dar spune-mi daca eu spre deosebire de tine simt ca vaccinarea e o greseala de ce nu trebuie sa fac ca tine si sa refuz aceasta gresala, sa incerc sa-i feresc si pe altii? Nu o sa reusesc? Picatura distruge muntele Costin!
   Cimentat nu e nimic niciodata! Vezi talharul pe cruce, vezi pe Saul, vezi atatia care nu au ramas „cimentati” si asta pentru ca unii au riscat spunînd ca nu-i bine in cimentul lor!
   Nimic de aici de pe pamant nu ramane pe pamant! Toate treburile de pe pamant sunt lucruri care le ducem cu noi la Judecata!
   Inclusiv exemplu personal, deciziile care par ca ne privesc doar pe noi, totul! Inclusiv toate urmările deciziilor noastre in generatiile care vor veni pana la sfarsitul veacurilor! Oricine si orice are importanta lui in univers si fiecare miscare cat de mica, misca intreg universul! Si sunt convins ca stii asta!
   Aceasta „vaccinare” este o gresala care are si o sa aiba repercursiuni asupra tuturor, vaccinati si ne-vaccinati!
   Si pana voi putea am sa o strig in gura mare!
   De ce nu m-as folosi de dreptul meu la opinie?
   Eu unul am trait 31 de ani dictatura NU MAI VREAU!

   Apreciat de 4 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: