Nicolae Paulescu(descoperitorul de drept al insulinei)

Ne spuneau foștii lui studenți că profesorul Paulescu începea totdeauna cursurile universitare cu cinci-șase prelegeri despre Dumnezeu, credință și creație. Cu asta începea el materia. Iar când mergea cu studenții la spitale, să viziteze bolnavii, mai întâi făcea o rugăciune în hol. Le spunea:


 „Domnilor studenți, când mergeți la bolnavi, să nu-i îngrijiți ca pe niște oameni mizerabili, nenorociți. Să nu-i îngrijiți nici măcar ca pe niște bolnavi. Să îi îngrijiți ca și cum acolo ar fi Hristos, pentru că într-adevăr în ei suferă Hristos!„.

Și a creat o generație de medici extraordinari, cu credință, cu dragoste de Dumnezeu.”

– Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa

18 gânduri despre „Nicolae Paulescu(descoperitorul de drept al insulinei)

Adăugă-le pe ale tale

   1. Dacă o luâm după vârstă, da. Dacă o luăm după vocație și alte cele, cam lasă de dorit. Odată cu emanciparea vremurilor constați, în cazul multora, lipsa vocației. Nu vreau să zic mai multe.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Pai de care vorbesti da nume!? Care au fost studentii lui Paulescu si au lasat de dorit? Si daca au fost si din astia cei din comunism au fost mai buni? Sau ce de dupa? Pe rectorul de la nou l-au aruncat studentii peste zidul facultatii! Iar cei de azi ii vezi ce fac!

    Apreciază

   3. Ești figură! De unde să-i știu eu pe studenții lui Păulescu? 🙂 Referitor la vocație m-am referit la generațiile tinere (cu excepțiile aferente, desigur), mai ales de-acum, de-aia am scris „odată cu emanciparea vremurilor”. Iar acele generații din vremea lui Păulescu, într-adevăr s-au dus cu totul. Vocația lor n-o vezi la niciunul din ziua de azi, să-mi fie cu iertare.

    Apreciat de 1 persoană

   4. De aceea am scris de Paulescu si nu de insuĺina! Asa erau oamenii, asa erau profesorii si dupa ei se formau studentii! Dupa cine si cum sa se mai formeze astazi daca din ai mei 80% erau pusi pe capatuiala?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: