Mâine începe postul Sfintei Marii.

Bine ar fi, zic eu, daca l-am tine toți și cei ce cred și cei ce nu cred; și cei vaccinați și cei nevaccinați; și cei de la putere și noi cei mici!
Maica Domnului este cea mai mare ajutătoare a neamului omenesc și singura care are îndrăzneală să intervină pentru noi, chiar sau mai ales, când nu o merităm!
Nu am să va fac nici-o teorie teologică, sunt prea obosit (psihic) pentru asta: deci mă puteti crede pe cuvânt, sau nu!
Suntem toti însă intr-o situatie disperată și numai o minune ne mai poate scoate din ea! Iar minunile trebuie cerute cu post! Cerute de toți! Sau măcar de majoritatea…
Două săptămâni de jertfă pentru viitorul nostru, al copiilor noștrii, al lumii, nu mi se pare un preț  prea mare!

Cum se postește?
In niciun caz doar înlăturând produsele de origine animală si comportându-ne ca si până acum!
In niciun caz saturându-ne de înlocuitori de carne, ouă si lapte sau de mâncare de post!
In niciun caz continuând cu patimile „nevinovate” băut, fumat, distracție, desfătări!

Dar cum?
Pravila spune ( în privinta mâncării)ca mâncând pâna sâmbătă vegan fara ulei, iar sâmbăta si duminica mâncare gătită cu ulei si vin (un pahar nu o sticlă!) In 6.08 este „dezlegare la pește” dezlegare nu înseamnă „obligare„!
Mulți vor spune că nu pot sa postească asa si vor înșira multime de motive! Dumnezeu stie dacă sunt adevărate sau nu! Ba mai mult: El te ajută sa poti tine postul și când motivele sunt reale!
De ajutor ar fi să vă gânditi de ce o faceti! Și dacă pofta e mai puternică decât voi gânditi-vă cat o să postim curând când va incepe foametea, ca va asigur eu că va incepe! Nu o sa intereseze pe nimeni motivele pentru care nu puteti face foamea! 
Dacă patima asta a pântecului nu o puteti înfrânge nicicum, măcar renunțați la altele: cleveteală, fumat, băut, înjurături….
Dumnezeu să ne ajute pe toti si să primească postul fiecăruia atat cât este!

31.07.2021

6 gânduri despre „Mâine începe postul Sfintei Marii.

Adăugă-le pe ale tale

 1. Dreptu-i, vere! Doar că, majoritatea (care?!) este un număr dintr-un alt număr sau din altă sau alte majorități. Eu am înțeles exact ce ai dorit să transmiți, doar că majoritatea care ar putea să se implice, este extrem de comodă. Nu am spus că suntem puțini pentru că nu numărul este primordial, ci evlavia, ruga înălțată cu convingerea că va fi bine!
  Esențial ar fi să ne „tragem pe samă” cum spune țăranul român, adică să nu ne iasă pe gură toate câte le gândim.
  🙏🙏🙏

  Apreciat de 1 persoană

  1. Comoditatea asta dupa ce o sa ne puna in lanturi o sa ne ucida!
   Acum nu mi-am facut eu mari sperante ca ma ia cineva in serios ( marele meu dar este sa nu fiu ascultat de nimeni!) dar sunt lucruri care trebuiau spuse și doar pentru ca nimeni sa nu fie „fară vina”! Nu mai sunt vremuri in care sa poti sta de o parte!

   Apreciat de 2 persoane

 2. Eu cred că deja suntem înlănțuiți! Mie mi se pare că nu mai există voința popoarelor de altădată. E o letargie ciudată şi periculoasă. Acționăm contrar pricipiilor care altădată erau literă de lege şi iscau nu numai revolte, ci războaie. Parcă suntem teleghidați. Parcă ne-a şters cineva din mentalul colectiv ideea de libertate asumată de bună voie!
  Zic şi eu…
  Numai bine!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Nu suntem incă complet legati; inca mai avem voie sa latram, sa umblam in anumite conditii, chiar sa ne revoltam in anumite conditii! Toate pentru vaccinare! Cand vor avea numarul minim necesar si aceste semi-libertati vor fi interzise!

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: