Hibrizi

Natura nu are nevoie de noi dar noi avem nevoie de ea! Cumva ea o sa gaseasca o solutie sa supraviețuiască! Imi aduc aminte de un „paradis” in Caraibe unde am facut „gresala” sa ies de pe traseul turistic! Tot gunoiul lumii era depozitat de ocean in partea ascunsă a acestui „paradis” Acelasi lucru l-am observat in Apuseni unde intr-un peisaj feeric exista un lac acoperit in bună parte de Pet-uri si alte gunoaie!

(vizionati video din articol vă rog; sunt 6 minute bine investite!)

Virtualidades

Cinco artistas gráficos franceses, realizaram em conjunto, no ano de 2017, uma produção realmente extraordinária. Ela foi feita durante os estudos que realizavam na escola de animação MoPA, trazendo além de uma abordagem de profundo interesse ecológico a utilização impecável de efeitos visuais de alta qualidade. Em seis minutos eles arrebatam o público, permitindo o afloramento de diversas emoções. Não foi surpresa, com isso, sua indicação para a disputa de vários prêmios em festivais europeus de cinema, com algumas vitórias. Os diretores da obra são Florian Brauch, Kim Tailhades, Matthieu Pujol, Romain Thirion e Yohan Thireau.

Trata-se, em última análise, de uma ficção científica animada. A história é o relato da luta pela sobrevivência, numa fauna marinha que está de forma profunda e definitivamente atingida e alterada pela poluição ambiental. As regras, em função disso, não são mais as mesmas que a natureza construiu em milhares de anos de evolução…

Vezi articolul original 454 de cuvinte mai mult

3 gânduri despre „Hibrizi

Adăugă-le pe ale tale

 1. Am umblat şi eu un pic prin lume. Da, ştiu, am văzut ce este dincolo de zona de lux. Am văzut aproape tot prin Caraibe şi ni s-a întâmplat, spre norocul nostru, chiar poliția să ne sfătuiască să nu trecem dincolo de…o stradă, o culme, o apă! Undeva, nu-mi aduc aminte acum unde, am trecut dincolo de linia indicată! Ce-am văzut întrece orice imaginație. Iar în perimetrul unde călătorii ajungeau, era un lux orbitor. Aici nu este încă rău, dar nu bag mâna în foc pe mai târziu. Apele sunt încă curate, parcurile/pădurile la fel, însă ne confruntăm cu o avalanşă puternică de oameni (statisticile spun ca în Florida se mută definitiv cam 1000 (o mie) de oameni zilnic! Este posibil să le vedem urmele prin păduri şi ape. Ar fi multe de spus. Totul ține de educația primită acasă de la mama şi tata şi/ sau nu numai de cea primită la şcoală. Asta îți spune un fost dascăl…

  Apreciat de 1 persoană

  1. De acord cu tine dar tine mult si de efortul statului. Merg des in Elvetia si sunt impresionat de faptul ca si pe campuri sunt coșuri de gunoi (niciodata pline) si pungi pentru caini! In Germania sunt rare chiar in oras si atunci ce pretentii poti avea de la statele mai slab dezvoltate?

   Apreciază

 2. L-am vizionat. Foarte tare filmul. Acolo o să ajungem..dacă o sa ajungem. Cu sau fără noi, natura v-a găsi resurse de regenerare. Natura nu are nevoie de noi. Noi oamenii avem nevoie de ea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: