Formatorii de opinii

Am văzut ca românii urmăresc știrile din Bild (tiraj zilnic de 1,2 milioane de exemplare, cel mai bine vândut ziar din Europa) și m-am gândit că nu ar fi rău să vă povestesc cateva lucruri despre acest instrument de manipulare, al guvernului German.
Bild se adreseaza in primul rând „celor mulți” printr-un limbaj politic simplu, prin teme de interes, prin pagină despre fotbal si pagină de cancan cu sâni si funduri mai celebre sau mai puțin!
„Bild” inseamnă imagine.
bilden” înseamnă a imagina, forma.
Bild dir deine Mainung” reclama ziarului inseamnă formează-ti opinia! Corect însă ar fi fost :”Wir bild (en) deine Mainung !”adica „Noi iți formăm opinia!”
Corect sau nu, dar declarat aproape pe față, asta face ziarul Bild: formează opinia cititorului! Manipulează!
O face atât de bine încât uneori remarci in discuții fraze întregi preluate! Și asta cu toate că dacă întrebi, nimeni nu citește Bild!
Este ca cu manelele la noi!
Eu il citesc când am ocazia, fără sa îl cumpăr desi este foarte ieftin, pentru că știu cum sa-l citesc! Știu că să citesti printre rânduri sau ce nu spune Bild, e mai important decât ce spune!Manele însa nu ascult!😉
Am să fac un mini serial in care o sa vă rezum 2-3 articole asa cum le „citesc” eu in masura in care voi avea timp si daca voi vedea că există interes! De ce? Poate o sa fim mai atenți cu toții la ce ne pune Media să gândim, credem, susținem! De manipulat suntem toti de la nastere prin toate informațiile primite dar este bine să nu le acceptam toate ca fiind părerile noastre!

6.08.2021

––> 1

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: