Deșteaptă-te române!

Când am plecat eu din România, românii mai aveau dragoste de țara lor, de istoria lor, de eroii lor!
Pe vremea aceea, Eminescu era poetul național cu care ne mândream, fiecare dintre noi! Nimănui nu i-ar fi trecut prin cap să-l conteste pe Eminescu!
Pe vremea aceea, Sfinții Închisorilor erau Sfinti care ne uimeau cu martirajul lor, asa cum au facut-o toți martirii încă de la începutul creștinismului!
Cei care mai erau în viață, erau căutati din toată tara si din afara ei! Mie mi-a rămas ca o rană deschisă in suflet, că nu am mai ajuns la Pr. Iustin Pârvu, decât cand nu mai primea pe nimeni și a trebuit sa plec de la poarta mănăstirii fără dorita binecuvântare!
Nimănui nu i-ar fi trecut prin cap sa-i conteste pe Sfinții Închisorilor!
Pe vremea aceea, Nicolae Paulescu era descoperitorul, de fapt, al insulinei! Recunoscut sau nu, el a vorbit de ea, cu luni inainte fața de cei care au luat premiul Nobel.
Nimănui nu i-ar fi trecut prin cap să-l conteste pe savantul Paulescu!
Plecând din tară am fost și mai sunt considerat „trădător„, după principiul „n-a mâncat salamul (cu soia) democrației originale, cu noi”!
Diferența intre mine „trădătorul” și „românii adevărați” este că pentru mine nu s-a schimbat nimic in ultimii 30 de ani; Eminescu e tot poetul nostru național, Sfinții Închisorilor sunt tot Sfinți, Paulescu este tot savantul de geniu, de o moralitate fără pată!
Pentru voi majoritatea, celor adevărați” pare insă că valorile sunt altele și sunt dictate de Institutul Elie Wiesel, interesele de partid, de corectitudinea politică, de străini oricum!
Cum il putem judeca pe Eminescu, pe Sfinții Închisorilor, pe Paulescu fără să fi trăit în timpul lor, fără să fi trăit ce au trait ei? Cine ne dă dreptul asta? Cum putem sa-i judecam după o „corectitudine politica” apărută la zeci de ani după moartea lor, care nici nouă nu ni se pare chiar „cosher„, pentru timpurile noastre?
Cum putem să nu ne revoltăm când tot ce este românesc este terfelit de oricine? Cum putem suporta să ne conducă oameni care calcă valorile neamului în picioare?
Eu am plecat fizic din Romania, dar sufletul meu este inca acolo, eu mai simt romanește!
Voi care ati rămas mai aveți suflet românesc?
Dacă eu nu las străinii să vorbeasca România de răul la ei acasă, cu atat mai mult nu-i lăsați nici voi sa o facă la noi acasă!
Iertați-mă pentru duritatea mesajului dar văd tot timpul valori romanești călcate in picioare și o lipsă acută de reacție din partea românilor! Vorbim de toate nimicurile pe net dar faptul ca dispărem ca neam ne lasă rece!
Oamenii aștia de care iși bat joc, sunt neamurile noastre, strămoșii nostrii, sânge din sângele nostru, suntem….NOI!

10.08.2021

22 de gânduri despre „Deșteaptă-te române!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Cărui motiv te burzuluiești? Ce ai citit și mai ales, de ce iei în seamă? Unul care ar îndrăzni să se lege de martirii noștri este ca oricare alt prost care socoteștește că intră în nemurire dacă își scrijelește numele pe peretele unei biserici. Murdărește și el un pic acolo, dar nu dărâmă prin asta ditamai edificiul, nu-i așa? Nu mai da atenție la toți nerozii. Nu ei reprezintă românimea de acasă, slavă lui Dumnezeu!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Ne-am învățat aşa, cu grumazu-n jug şi biciuşca pe spinare! Dacă ne mai dă cineva un braț de „fân”, e bine! Peste tot, la toate articolele publicate despre țară, popor şi /sau identitatea națională am lăsat câteva cuvinte. Ce să-ți spun!? Că ai dreptate!? Şi ce dacă ai!? Că celor care le „sună” mesajul tău nu-l vor citi!? Şi dacă l-ar citi ce!? Crezi că de mâine ar deveni mai români!? Cu ce preț ne păstrăm limba, noi „trădătorii”!? Suntem în aceeaşi „barcă” şi ne doare!
  Vorbeai de manipulare într-un articol! Uite ce citesc!
  Nişte liceeni români i-au făcut zob pe liceenii americani la „nu-ş ce” concurs! Măi să fie! Aşa o fi!? Şi întorc internetul pe dos şi nimic. Absolut nimic! Nici cea mai mică informație! Vorbesc cu nişte amici din Chicago (locul bătăliei) să se intereseze dacă a existat acel concurs. Concursul a fost, dar nu unul național, ceva local, cu nişte licee mai…vai! Dacă nu aş locui aici, poate aş crede! E greu al dracului să te bați cu americanii. Pe toate fronturile! Vezi Tokyo!
  Sau, Isărescu: inflația în România este mai mică decât în US şi Germania! Creştere economică în România.
  Băieți, în US, galonul de benzină era ieri $2,88! La voi cât era!? Aud!? Nu cumva peste $5!?
  Cine nu înțelege cum stau lucrurile, crede că… e vai de mama noastră! Mă opresc că de nu, şi mâine scriu!

  Apreciat de 4 persoane

   1. Din păcate sunt mulți „Gheorghe” puşi sau ne-puşi, dar numai problema asta nu o au! Adu-ți aminte de pățania lui Brâncuşi cu operele lui şi-mi vei da dreptate!
    Nu mai „exploda” că e în van!
    Parcă de la zi la zi mi-e tot mai greu să îngurgitez veştile din țară…

    Apreciat de 1 persoană

   2. Uite ca m-am linistit! Nu mai scriu! Incerc sa ignor realitatea.De luni am o saptamana de pescuit in „salbaticie”….
    Sfatul care l-am primit si il dau mai departe sa ne bucuram de tot ce mai putem sa ne bucuram! Nu prea ma pricep eu la asta si realitatea nu imi e de ajutor dar ma silesc!

    Apreciat de 1 persoană

 3. … se UITA VOIT istoria, inaintasii si faptele savarsite de acestia, sacrificiile fara de care nu am fi existat ca tara si neam …
  Se rasucesc stramosii in morminte !!!
  … se pare ca DORMIM ca natie, nu ne mai intereseaza decat vacantele, distractiile … 🤔

  Apreciat de 3 persoane

 4. Tocmai cei care AR TREBUI să ridice imaginea României n-o fac. Turma urmează doar șeful. În „România educată” a lui Werner profesorii trebuie să fie mai proști ca elevii, guvernul format din hoți, curve,leneși și pușcăriași sau pușcăriabili, iar omul onest, harnic inteligent și educat să fie redus la tăcere și sapă de lemn. Iar dacă se poate,( de ce nu?!) să dispară.

  Apreciat de 2 persoane

   1. Important este ca să te REÎNTORCI SĂNĂTOS , Ioane ! 🙂
    Iar de vei accesa My Blog
    http://amintiriamintiri.wordpress.com/2021/08/21/
    s-ar putea să ai o frumoasă surpriză 🙂
    iar de vei accesa
    https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/08/20/punctul-pe-i-77-scandalul-adevarat-din-pnlpdl-abia-acum-incepe/
    vei avea o DOVADĂ în plus versus situația la zi în ” România educată” 🙂 😦 🙂
    de Johannis și PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR manipulată !!! 😦 😦 😦
    Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT ! 🙂
    Alioșa .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: