Mămăligă cu castraveți

Cred că fiecare dintre noi și-a format și consolidat poziția despre „vaccinare” și „pandemie” de pe care este greu de urnit, prin cuvinte! Cuvintele pe temele acestea sunt primite doar dacă confirmă în convingerea personală, refuzate dacă ar putea să o clatine!
Vrem nu vrem, trăim în două realități paralele și doar moartea o să ne mai readucă în aceeași realitate!
Mă uit pe harta europeană a „vaccinării” și observ, trebuie să recunosc cu satisfacție, că în România și Bulgaria, țări ortodoxe, sunt cei mai puțini „vaccinați„!
Are credința adevărată o legătură directă cu recunoașterea adevărului? Trebuie să aibe!
Lipsa credinței se reflectă în numarul mare de „vaccinați” în țările neortodoxe.
Să fie doar ăsta motivul? Cred că mai este încă ceva, iar rezolvarea ne-o dă Grecia, țară ortodoxă, dar „vaccinată” și într-o oarecare măsură Serbia!
Bunăstarea!
Credința și bunăstarea nu fac de obicei casă bună una cu alta, nu o spun eu, ci Iisus!
Grecii deși ortodocși, s-au putut bucura de libertatea de mișcare (sârbii de asemenea) s-au culcat cu burțile pline, din vremuri în care românii și bulgarii doar visau la așa ceva! Iar situația nu s-a schimbat prea mult pentru majoritatea nici după ce am fost primiți la „masa bogaților” europeni!
Cei bogați iubesc prea mult comfortul, plăcerea, călatoriile, petrecerile, distracțiile și ca atare sunt mai ușor de constrâns, să accepte orice, care le îngăduie să continuie pe aceeasi linie! Credința lor era mai mult „tradiție” decât convingere, lucru care m-a frapat acum mai bine de 30 când am scăpat în „lumea liberă”!
Cei săraci, sunt preocupați de cum să o scoată la cap și e mai puțin important că nu au voie în străinătate, sau la teatru, restaurant, stadion, căci oricum nu au bani/timp pentru asa ceva!
În plus, ajutorul și speranța lor a fost mereu Dumnezeu, credința, biserica!
Greu de constrâns căci chiar dacă închizi biserica, pe Dumnezeu și credința în El, nu le-o poți scoate din suflet! De aici și marea preocupare a „mintilor întunecate” de a atrage de partea lor ierarhii ortodocși, lucru reusit in Grecia, dar nu în România și nici atât în Bulgaria!
Chiar ortodocșii din tari care nu trăiesc sub „dictatura” UE Ucraina, Belarus, Rusia au o rată in jur de 30% de vaccinare ca și noi!
Cine s-a vaccinat totuși dintre ortodocși?
Greu de spus, dar este clar ca mai mult orășenii decât țaranii, mai mult VIP-urile decât omul obișnuit, mai mult cei bogati, cu afaceri, decât plebea! (cred eu din ce cunosc). Sigur există și excepții, de o parte si alta și sigur că încă mai este de „îndurat” până putem face „totalul„!
Ar fi de mare ajutor dacă Patriarhia, ierarhii, preoții ar lua o poziție clară, ca IPS Teodosie, spunând nu „vaccinării„, dar din păcate și printre ei, bunastarea își cere dreptul la existență!
În cele din urmă murim pe rând și răspundem fiecare de deciziile noastre, dar „vai de cel prin care vine sminteala”!

19.10.2021

9 gânduri despre „Mămăligă cu castraveți

Adăugă-le pe ale tale

 1. „Are credința adevărată o legătură directă cu recunoașterea adevărului? Trebuie să aibe!”

  Are. Sfinții noștri se roagă in Cer la Scaunul Dumnezeirii pentru neamul lor. (care sântem noi)

  „Să fie doar ăsta motivul? Cred că mai este încă ceva”

  Bine ați observat. Insa eu as fi formulat altfel: necredința si bunăstarea!
  Cu acestea ode fapt am fost prinși in mrejele acestui capitalism mincinos. Necredința atee si bunăstarea materialismului unde tocmai plin materialism noii si vechii bolșevici au făcut lumea sa uite de Dumnezeu.

  Necunoașterea este un păcat iar ignoranța este de-a dreptul drac. Unii au primit din neștiință, alții din ignoranță.
  Iar unde este ingnoranța acolo Dumnezeu nu este!
  Unde este credință, ignoranta nu are ce căuta, creștinul adevărat caută simplitatea, puritatea, curăția și lui ii este de ajuns în a-și înălța spiritul (cugetul) în rugăciune smerită către Dumnezeu.

  Si eu am fost in pericolul de a face pasul acesta nin neștiință. Nu aveam tableta care o am acuma (am avut pc dar am avut ispita puternica cu el încât sa îmi pierd sufletul. Cum am scăpat de moarte dupa ce am trecut de criza covid care ma afectat teribil, am primit canon sa îl fărâm cu barosul)
  Nici nu știu ce ma pazit până acum sa nu îl fac.
  Evident ca Bunul Dumnezeu dar este un fel de a spune.
  Insa aveam presimțiri sumbre in lăuntricul meu ca este malefic.
  Insa daca as fi fost presat, din neștiință l-aș fi făcut…

  Omul daca nu are un reper in viata, cunoaștere, convingeri – poate fi manipulat extrem de ușor.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Cunoasterea in sensul ei cel mai adanc, cred ca tot spre Dumnezeire ne duce.

  Insa mi-e foarte neclar procentul vehiculat. Pentru ca nu am acces la o cifra de referinta: numarul locuitorilor din RO. Cifra aceasta daca e mai mare, procentul scade, iar daca e mai mica, procentul creste. Daca unii au o tema cu noi, tu ce cifra ai alege pentru a crea presiune? Este posibil ca procentul vaccinatilor sa fie mai mare decat se prezinta. Asta ar schima cumva rationamentul. Eu as mai adauga o cauza. Sunt multi oameni care nu cred in autoritatea statului si atunci resping in general orice vine din aceasta directie. SI cum tot apar noi efecte intre grave si totale, care nu se prea mai pot tine sub pres, ma refer peste tot, nu numai la noi, incepe sa se mai lumineze mintile, sau cel putin asa sper. Sunt si multi speriati total. Nici nu credeam ca este posibil asa ceva in era informatiei. Si totusi se intampla. Insa este inadmisibil ca sa nu existe tratatmente. Asta conduce inevitabil la o concluzie.
  Cred ca vor fi din ce in ce mai multe cifre neadevarate pentru… vom vedea pentru ce, ca lista e lunga…

  Seara buna!

  Apreciat de 3 persoane

  1. Cum spuneam eu vorbesc despre cei pe care ii cunosc si e clar că fiind un grup mic sunt niste concluzii probabil și posibil gresite! Dar ca si tine cu speranta ca oamenii sunt tot mai informati ( eu nu prea cred) sper si eu ca am dreptate cand generalizez pentru ca stiu cativa care sunt informati gresit si nu au informatii ne oficiale si sunt totusi radicali impotriva vaccinarii! E totusi un viol si multi o inteleg! Nu poti sa convingi pe nimeni sa se lase violat ca o sa-i placa! Sau ca au facut-o si altii! Sau ca asa salvezi viata bunicii!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Poate gresesc, insa nu stiu daca este vorba de o ‘primire’. Eu cred ca El este in noi oricum, insa descoperirea acestui fapt este cea problematica!

    Apreciază

   2. El poate fi in noi, dar noi santem in El? Asa se pune problema! Santem noi „in” Dumnezeu, „cu” Dumnezeu? Pentru ca Dumnezeu este cu neamul dreptilor, iar cei pacatosi si nemernici sant doar ingaduiti.

    Apreciat de 1 persoană

 3. … și Toma necrediciosul, la urmă-așa: mamă, mamă ce buni îs, dar eu n-am mai pus anul ăsta. Nici pe piață n-am mai găsit d-ăia românești, iar cornisonul îi stropit cu nu-ș ce că, oricât l-ai mura tot rămâne tare pe dinafară și se terciuește înăuntru. În schimb am pus pepenași. Duminică atac la primul borcan 😉
  La sfârșit ai pus punctul pe „i”, și eu am observat o deviație patologică la cei vaccinați.
  🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nici eu nu am vrut sa pun anul asta mai am de acum 2 ani !!!! buni buni dar trecand peste niste gogonele frumoase prin octombrie nu m-am putut indura si tot am pus un butoias mic de 30 l cu amestecul consacrat! Nu o sa gust din ei ca vreau sa fac iarna in Romania dar are cine sa-i termine!
   Pepeni rosii?

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: