Egoiștilor!

Nouă celor „nevaccinați” ni se impută continuu de către cei „vaccinați„, egoismul!
Acum ori nu ințeleg eu termenul de „egoism” ori dacă este vorba de „egoism„, în campania de vaccinare, atunci el vine din partea celor „vaccinați„!
Conform dex.ro EGOÍSM s.n. Preocupare, atenție exagerată față de propria persoană și de interesele personale, în dauna intereselor colectivității.
Interesant, nu?
Noi cei care nu purtăm două trei perechi de măști, nu ne injectăm în speranța ca nu ne vom îmbolnăvi, refuzăm distanțarea, carantina, testele, suntem cei cu o „Preocupare, atenție exagerată față de propria persoană” iar cei care fac toate astea, nu?
Noi care ne lăsăm în voia lui Dumnezeu suntem „egoiști” iar cei care nu știu cum să-și mai protejeze viața, nu?
Noi aducem daune colectivității prin „nevaccinare” dar cei „vaccinați” nu o fac, deși datorită egoismului lor, „atenției exagerate fața de viata și interesele personale”, se înlocuiește mai ușor, democrația cu dictatura „noii normalități”?
Care sunt totuși daunele pe care le aducem noi „egoiștii„colectivității?
Transmitem boala!
O fac și cei „vaccinați„!
Umplem secțiile ATI!
O fac și cei „vaccinați„!
Murim!
O fac și cei „vaccinați„!
Din cauza noastră sunt restricții!
Ele există și în țările cu procente de 80% „vaccinați
si or sa existe dacă nu ne împotrivim veșnic!
Mi se pare absurd să fi considerat „egoist” când nu-ți pui corpul la dispoziția societății!
La fel de egoist este atunci cel care preferă să traiască el însuși, în loc să-și doneze organele altora, care au nevoie!
La fel de egoist este ca cineva sa se culce cu cine vrea, când vrea, când sunt atâția care nu au cu cine să o facă!
Eu am trăit într-o „normalitate” în care bunurile ne aparțineau tuturor și toti eram egali, s-a ales praful de ea! Si desigur nu trebuie să uitam că unii erau „mai egali”!
Acum in „noua normalitate” se dorește ca și trupul fiecăruia să aparțină tuturor! A fiecăruia, mai puțin a celor „mai egali„!
Nu are cum să funcționeze!
Trupul meu este templu sufletului meu și nu am să las pe nimeni să mi-l strice fiindcă nu-i vorba doar de viața mea pămîntească aici, ci e vorba de veșnicie!
Eu nu-mi risc veșnicia!

15.11.2021

14 gânduri despre „Egoiștilor!

Adăugă-le pe ale tale

 1. „Trupul meu este templu sufletului meu și nu am să las pe nimeni să mi-l strice fiindcă nu-i vorba doar de viața mea pămîntească aici, ci e vorba de veșnicie!
  Eu nu-mi risc veșnicia!” Excepțională concluzie. 👏🍀👍

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ideea trupului nostru ca un templu al sufletului este minunata!
  La fel si cea a trupului nostru ca un vas de lut creat astfel incat sa putem primi esenta Lui.

  N-as fi crezut ca planeta sa fie un astfel de camp de lupta! Este chiar oribil!

  Seara buna!

  Apreciat de 1 persoană

   1. Stiu asta, pentru ca si ideea vasului are aceeasi origine. Oricum, ma gandeam ca este o idee forta care in aceste vremuri ar trebui sa o auzim in toate grairile din biserica. Stii, chiar nu sunt obisnuita sa vorbesc despre aceste subiecte, cu atat mai mult cu cat am muuuuult de aprofundat. Insa sunt tare nedumerita despre cat de putin se gandesc oamenii la astfel de lucruri, pe care eu le vad ca esentiale. Nu neaparat in sens religios, ci in sensul curiozitatii de a afla ce puteri are trupul nostru. Si pe masura ce avansezi in explorare, inevital cuvantul miraculos apare legat de modul cum suntem creati.
    … Oricum, multumesc pentru posibilitatea de a exprima idei in cazuta ta!

    Apreciat de 2 persoane

   2. Suzana nu stiu ce varsta ai ( presupun ca esti mult mai tanara decat mine) si ti-as da un sfat ca sa nu faci aceeasi gresala pe care am facut-o eu: nu incerca sa intelegi prin minte, studiu, analogii pe Dumnezeu sau viata! Ajungi candva la un punct mort, la cap de linie!
    Incearca sa il intelegi/percepi pe Dumnezeu si toate ti se vor lamurii in timp! Cum? Traind credinta! Care? Singura adevarata: cea ortodoxa!

    Apreciat de 2 persoane

  1. Astea sunt nimicuri in ochii mei! Incerc sa inteleg ce vrea omul sa spuna si nu ma uit dupa forma care o face! Eu fac f. multe greseli daca sunt judecat dupa ele nu ar trebui sa mai intre nimeni pe aici! Unii chiar ma judeca si pleaca! Le doresc toate cele bune! Eu sunt aici pentru cei interesati de continut nu de forma!

   Apreciat de 2 persoane

 3. Vin și eu cu o mică rectificare:
  trupul nostru este templu (desi mi se pare mai frumos cuvântul biserică) al Duhului Sfânt, câtă vreme omul conlucrează cu Duhul Sfânt (prin împlinirea poruncilor adică fapte bune, prin simțământul dragostei [de Dumnezeu și de aproapele] prin rugăciune (care trebuie sa fie tot așa rod al unei trăiri lăuntrice) toate aceste simțăminte sfinte cum spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Galateni:
  [Roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția] sânt lucrări (roade) ale Duhului Sfânt, prin Duhul Sfânt ele viază și se mișcă.
  Celui care îL iubește cu toată ființa sa pe Dumnezeu Duhul Sfânt îl pregătește pe acesta pentru a deveni vas ales al Prea Sfintei Treimi, îl curătește și îl sfințește până ce ajunge la măsura deplinătății. Și cand va fi aceasta atunci și trupul si sufletul nostru va fi Biserică a întregii Dumnezeiri.

  [De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele.
  Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
  Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi!
  Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi.
  Încă puţin timp şi lumea nu Mă va mai vedea; voi însă Mă veţi vedea, pentru că Eu sunt viu şi voi veţi fi vii.
  În ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sunt întru Tatăl Meu şi voi în Mine şi Eu în voi.
  Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui. ]

  (Sfânta Evanghelie de la Ioan cap 14, versetele 15 – 21)

  Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: