Teroriștii noștri cei de toate zilele

În”avalanșa” de informatii în care ne găsim, este greu, dacă nu imposibil, să ne mai dăm seama de adevăr!
Cei pro „vaccinare” pun toate relele pământului în responsabilitatea celor ne-„vaccinați” ca atare este „legal” să ni se calce toate drepturile în picioare, odată cu constituția!
Cei anti „vaccinare” fac și e valuri, mai mărunțele, încercând să arate lumii minciunile propagandei pro, de multe ori grosolane de-a dreptul!
În esență o „luptă” absurdă, pe care cei ne- „vaccinați„, au pierdut-o de când majoritatea lor a început să scadă dramatic!
De neînțeles este, pentru mine cel puțin, de ce statul nu ne „vaccinează” cu forța, sau ne izolează în lagăre de exterminare și mai joacă teatrul ăsta ieftin: „noi nu am vrea, dar altfel nu se poate!”? Suntem deja prea puțini pentru a ne putea împotrivi cu succes, lăsând la o parte că „adversarii” noștrii cei mai aprigi ar fi propriile noastre neamuri, prieteni, colegi, vecini!
Care sunt adevărurile de necontestat?

 1. Se moare „vaccinat” ca și „ne-vaccinat„!
 2. Se ajunge la ATI și cu o doză, două, sau mai ales trei, de „vaccin” dar și fără niciuna!
 3. Trecerea prin boală nu dă imunitate de durată, cum nu dă nici „vaccinarea„!
 4. Se moare și cu ivermectină și cu „vaccin„!
 5. Fiecare nou „val” aduce o îngrădire mai puternică a drepturilor și libertăților, nu doar a celor refractari la primele „vaccinări„, ci si a „vaccinaților„, care sunt restrictionați ca și noi!

Practic dacă ne uităm la punctele de mai sus față de un ne-vaccinatcel „vaccinat” are dezavantajul de a muri și din „vaccin nu doar din boală! Riscul ăsta în plus, este pentru niște „avantajece dispar cu fiecare zi; trebuie să se testeze și ei tot mai des, sau să intre la fel ca noi în carantină, prin alte țări, cu tot certificatul lor verde! Libertatea promisă lor ține pâna la următorul lockdown!
Din cauza noastră a „nevaccinatilor„?
Să fim serioși!
Gibraltarul nu are asa ceva, Israelul e mai tot „vaccinat” și e mai rău la ei, de când nu mai au „ne-vaccinați„!
Și á propos Israel, ați fost vreodată acolo?
Eu am fost! Cu greu îti poți închipui să faci gripă într-o țară așa uscată, cu atât de mult soare, cu temperaturi constante din jurul la 40°C!
Cum poate rezista virusul în condițiile astea? Nu poate!
Deci cineva îl „aduce” continuu în țară! Dar cum când în țara se intră și in vremuri de pace foarte greu iar mai nou ba e închisă pentru străini, ba se intră numai cu pașaport verde, cod QR și „vaccinat” măcar de două trei ori?
Înseamnă ca virusul se „produce„, „răspândește” din interior!
Dar de data asta nu sunt teroriștii palestinienii musulmani de vină! Nu ar avea posibilitatea să o facă! Plus ca ei sunt teroriști mai rudimentari, ca să zic așa; o bombă în rucsac, in portbagaj, mai un cuțit și neaparat „Allah akbar”!
Dar cine?
Nu știu!
Mossad-ul însă o știe cu siguranță, așa cum o știe la rândul lor, fiecare serviciu de informații, din fiecare țară!
De ce nu-i arestează, lichidează?
Poate nu vor, poate nu pot, poate le convine ca lumea să fie strict supravegheată, lipsită de drepturi și libertăți…
Poate când e vorba de experimente pe oameni mai dau si ei rateuri; nici pe Mengele nu au reușit, la urma urmei, să-l prindă!
Interesant ce idei îți trec prin cap când ești ținut în casă atâta timp, lipsit de alte preocupări și sătul de televizorul care „vorbește” ca pe vremea lui Ceausescu, pe o singură temă, cu diferența că acum o face 24 de ore din 24!
Dacă am fi gândit și înainte în loc să ne „trăim” viața, nu am fi cunoscut probabil nici-o „pandemie„!
Bucurați-vă de ce încă mai puteți, mâine nu va mai fi poate posibil!

1.12.2021

31 de gânduri despre „Teroriștii noștri cei de toate zilele

Adăugă-le pe ale tale

 1. ” sătul de televizor…”
  Nu-mi vine sa cred, te uiți la tembelizor? 🙂
  De foarte multi ani am renunțat la acest viciu, după ce mi-am dat seama ca fiecare frază, fiecare mimică are ca scop influențarea „prostimii”. Chiar și la buletinul meteo, și în asa-zisele documentare – Discovery, NatGeo, History, Explore etc – peste tot e plin de propagandă mascată. Problema e ca majoritatea oamenilor nu observă asta CONȘTIENT, dar subconștientul înregistrează – pe scurt brainwashing.
  Nici noi, la vremea noastră, nu am scăpat neatinși, unii rămân „captivi”, alții reușesc să-și scoată cel puțin capul din lături. Doar câteva clasice:
  * Tom and Jerry – acțiunea este în asa fel construită încât lumea (în general) sa-l adore pe șoricel, s-o urască pe pisică, iar câinele apare ca un prostănac (cu nuanțele de rigoare, sa nu fie prea transparentă treaba). In realitate șoarecele este hotul, spărgătorul, cel care face numai pagubă (nu cred ca producătorul serialului ținea în casă vreun șoarece care sa-i fure din frigider). Pisica reprezinta politia, care trebuie/ar trebui sa-i prindă pe hoți, sa mențină ordinea etc. Câinele este armata, care apără gardul/hotarele. Cum stăm? (Si) asa se ajunge la DefundPolice…
  * westernurile – indianul „bun” este întotdeauna cel care este prieten cu albii („fratele meu față palidă”) gen Winetou. Ceilalți, care știu sau bănuiesc ca albii nu sunt „flüchlinge”, sunt indienii „răi”, dușmănoși etc. pentru ca nu i-au întâmpinat cu „refugees wellcome”. Cum se leagă lucrurile peste ani…
  * „arta” – ce mândrii eram intre noi ca suntem hippy (ma rog, mai în secret, sa nu ne vadă miliția). Toată lumea își amintește ce succes mondial a avut melodia „Imagine” a lui John Lennon. Si în acest caz, dacă disecăm „la rece”, putem spune ca versurile transpun ideile Manifestului Part. Comunist într-o formă plăcută, „băgătoare la urechi”.

  Doar trei exemple „nevinovate” din multele milioane care le-au precedat și le-au urmat. Asa se construiește o „minunata lume noua”, de-a lungul a generații (și „24 de ore din 24” cum bine spui)
  Si asa se ajunge ca acești teroriști mondiali sa fie susținuți de o mare turma pestriță…
  Noapte bună!

  Apreciat de 6 persoane

  1. Nu trebuie sa le iei chiar mot a mot!😉Sigur ma uit din cand in cand la cate un film, in ultima vreme la un sfert de film doar pentru ca il stand la prima lectie de corectitudine politica! In general insa il folosesc ca si capcana pentru prins praf sau destktop pentru videourile personale!
   Cu tot ce spui ai dreptate dar in general toate informatiile venite de la altcineva, incepand cu mama sunt manipulative! Ne formam ca vrem sau nu, ca ne dam seama sau nu dupa cum vor altii! Si asta o facem toti!

   Apreciat de 3 persoane

   1. Intru totul de acord. Eu ma refeream însă speziell la manipularea cu efect malefic, nefast.
    Despre cea venită din partea maternă („…începând cu mama…”) nu pot sa spun decât: mulțumesc, Doamne! Păcat ca această influențare nu a fost muult mai puternică. 🙂
    O seară frumoasă tuturor!

    Apreciat de 1 persoană

  2. ebenjo22,
   Sunt de acord cu cele spuse de dv., dar mai mult ca principiu. Pentru că practic, cineva care nu-și dă seama că e manipulat prin TV se va uita în continuare la TV, iar cine își dă seama de manipulare, va privi anumite emisiuni cu ochi critic. Nu fac prin asta apologia televizorului, și eu mă uit rar, dar ia să ne gândim, prin ce au fost manipulați mai mult haștag reziștii (deci o anumită categorie de vârstă), prin televizor sau prin Internet? Televiziunea are o audiență mult mai largă, raportat la întreaga populație, comparativ cu Internetul, și de aceea este mijlocul principal de manipulare (de exemplu în această pandemie), dar dacă raportul de audiență s-ar schimba, s-ar inversa și rolurile.
   Iar în ce privește manipularea în sine, zic eu că depinde mai mult de reacția omului decât de calea prin care ajunge manipularea la el: dacă omul s-a format să gândească doar ce îi dau alții gata mestecat, e o problemă… Iar acest stil de formare a omului (sau de „spălarea a creierului” cum i se spune în mod plastic) are loc în zilele noastre și prin televiziune (cum spuneți), dar și printr-o multitudine de alte direcții.
   Concluzia pe scurt: orice mijloc apt de a transmite manipularea va fi folosit de sistem în acest scop, iar deocamdată televiziunea încă deține supremația. Dar până la urmă contează prin ce cale îl pot agăța pe fiecare în parte…

   Apreciat de 3 persoane

   1. Mulțumesc pentru atenția acordată, Daniela!
    Bine punctat, depinde de reacția omului. Cam asta voiam să exprim când scriam că majoritatea nu este conștientă, înghite pe nemestecate (mestecat/gândit de alții), iar subconștientul înregistrează.
    Si bineînțeles manipularea vine pe foaarte multe canale. Doar din exemplele mele: muzica am ascultat-o la radio (Europa Liberă), filmele – întâi la cinema, mai târziu la tv. Dar ne-am mai perindat și prin teatre, cluburi, tabere, cursuri, discoteci și mai ales școală. Peste tot ni s-a picurat în urechi, pe retină indoctrinarea.

    Foarte puținele emisiuni tv care consider că „merită”, le pot viziona pe Net, când vreau, cum vreau și fără reclame. La fel cu filmele, după enjde ani de hoinăreală pe Net am adunat o colecție frumușică, din care am păstrat doar cele care merită revăzute chiar de mai multe ori.
    Eu privesc cu ochi critic nu UNELE lucruri, ci TOTUL. Tot ce văd, aud, citesc… Defectul meu 😉
    O noapte liniștită!

    Apreciat de 3 persoane

   2. ebenjo22,
    O, da, reclamele sunt într-adevăr o pacoste! O repriză de reclame durează la posturile cu audiență mare între 7 și 10 minute. Ca să nu mai spun că întrerup filmul brusc, adesea în momente de mare interes, iar pe durata filmului sunt o mulțime de astfel de reprize de reclame.

    Da, am trăit și eu perioada comunistă cu îndoctrinarea ei specifică. În epoca aceea țările capitaliste erau imaginea lumii libere. Acum, cu globalismul, au uniformizat totul, dar în rău.

    Spiritul critic, mai precis cel analitic (pe care spuneți că îl aveți din plin), este desigur important, deoarece pe lipsa lui se bazează reușita multor manipulări ale celor care vor să dețină controlul. Este trist să vezi cât de bine a funcționat, în zilele acestea, ceea ce și-au propus.

    Și dacă tot am adus vorba de planul elitelor, profit de ocazie să reamintesc (și pentru cei ce citesc pe aici) o informație care nu știu dacă a fost sesizată bine și care pe mine m-a lăsat cu gura căscată. A pus și Suzana zilele trecute un link către un articol de pe ActiveNews, și citisem și eu cu ceva timp în urmă articolul original, în engleză, semnalat de un comentator de pe ActiveNews, în care se arăta că Klaus Schwab a înființat în 1992 școala „Liderii globali pentru mâine”, redenumită în 2004 „Tinerii lideri globali”, ai cărei participanți erau supuși „unui proces riguros de selecție”. Printre absovenții mai vechi sau mai noi ai acestei școli se regăsesc nume ca: Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, Tony Blair, Jens Spahn (ministrul actual al sănătății din Germania), Philipp Rosler (fost ministru al sănătății în Germania), Emmanuel Macron, Sebastian Kurz, Viktor Orban, Jean-Claude Juncker, Annalena Baerbock (liderul Verzilor germani), Jacinda Ardern (prim-ministrul Noii Zeelande), dar și Bill Gates, Jeff Bezos (de la Amazon), Chelsea Clinton (fiica lui Clinton) ș.a. Că cei aflați în funcții importante sunt selectați de către sistem nu mai miră pe nimeni, dar că atâția dintre liderii actuali au fost pregătiți chiar în școala celui care a imaginat Marea Resetare, mi se pare șocant. Iar faptul că școala a fost înființată în 1992, la puțin timp după căderea comunismului, arată un plan vechi, bine gândit și pus la punct.

    Am lungit cam mult comentariul…

    O zi bună vă doresc și eu!

    Apreciat de 3 persoane

   3. Cred că m-am exprimat incorect spunând că Klaus Schwab e cel care a imaginat Marea Resetare; mai degrabă el a făcut-o cunoscută și a facilitat-o. Cei care au imaginat-o, de fapt nu sunt la vedere…

    Apreciat de 2 persoane

 2. ” Teroriștii noștri cei de toate zilele”
  sunt urmașii TERORIȘTILOR din DECEMBRIE 1989 ! 😦

  https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/12/02/punctul-pe-i-102-criza-politica-din-romania-educata-de-presedintele-romaniei-klaus-werner-johannis-generata-continua-pas-cu-pas/

  În altă ordine de idei ,
  astăzi 2 DECEMBRIE, 2021 ,se împlinesc 86 de ani de la NAȘTEREA poetului Nicolae Labis ,
  autorul genialului POEM ,
  ” Moartea Căprioarei” :

  care ,
  după cele stipulate în BIOGRAFIA lui ,ar fi MURIT din cauza TERORIȘTILOR din SECURITATEA anului 1956 !!! 😦 😦 😦

  Apreciat de 3 persoane

 3. Triste rânduri!
  Spuneți: „Suntem deja prea puțini pentru a ne putea împotrivi cu succes, lăsând la o parte că „adversarii” noștrii cei mai aprigi ar fi propriile noastre neamuri, prieteni, colegi, vecini!” – Aici, la acest capitol, nu caut a cui e vina inoculării unor astfel de gânduri (personal, n-am prea mare încredere nici în ceea ce astăzi se numește alternative media, multă propagandă și multe dezinformări se fac simțite INCLUSIV din acea direcție), ci faptul că într-o minte vie, pătrunzătoare, ca a dumneavoastră, au încolțit asemenea „certitudini”. Da, suntem puțini, dar BUNI, suntem rămași exact acei indivizi în care predomină simțământul apartenenței la același trunchi, adică a ceea ce reprezintă a fi UMAN în adevărata valoare a cuvântului, care implică solidaritate, statornicia țelurilor, imboldul de a duce mai departe și de a înălța (chiar și cu jertfe) nepieritorul dar al lui Dumnezeu: acea rațiune de-a nu ne face rău nouă înșine și celorlalți de lângă noi! Am mari îndoieli, că prin intermediul unei liote (de indiferent ce tip o considerați dumneavoastră) s-ar fi putut realiza ceva! În fond, omul care rupe această legătură este un renegat și de fapt, această joncțiune nici nu poate fi desfăcută decât prin dezumanizare și scufundare în scârnăvie.

  Când susțineți că propriile noastre neamuri se vor transforma în adversari, pierdeți din vedere lucrarea celor 2 Proroci – Ilie și Enoh – a căror misiune (printre altele la fel de importante) este „de-a întoarce inima părinților către fii și inima fiilor către părinții lor”. Tâlcuirea acesteia ar însemna că ei, prorocii, vor întoarce la credința în Hristos pe toți evreii credincioși, supuși, moștenirii părintești a celor care căzuseră din ea. Dar interpretarea poate fi adaptată, dacă simțim credință adevărată în Hristos.
  Trebuie să începem să punem de pe acum în lucrare puterile sufletești și să ne deosebim de viclenia lumii acesteia într-o luptă conștientă împotriva duhului acestor vremuri – duhul apostaziei. Orice ocolire a unei asemenea lupte acum, orice învoială cu răul făcută astăzi, fie chiar și cea mai neînsemnată, nu va face decât să sporească greutatea zilei de mâine.

  Artizanii Marii Resetări se așteaptă ca umanitatea să se împotrivească cu ghioaga, refuzând să ia în calcul libertatea și forța spirituală și mai ales credința nestrămutată în Hristos. În plus, nu bagă în seamă nici imprevizibilitatea omului în fața constrângerilor și nici dorința lui de-a trăi, declanșându-i-se inclusiv instinctul de conservare. Am scris-o ieri, poate ceva mai stufos, mai dificil de urmărit firul, dar nu imposibil de-a trage niște concluzii din lucrările înaintașilor, din mesajele lor lăsate posterității. Că noi ne grăbim și respingem învățăturile altora (inclusiv ale lui Hristos, care a dovedit prin răstignirea Sa cât de mult ne iubește), aici totul se reduce la educație. Fiindcă nu folosim acel „material didactic” pe care viața ni-l oferă din belșug și foarte scump plătit – experiența celorlalți.

  Da, țarul Covid din Israel, Salman Zarka, a solicitat încă din luna august-septembrie 2021 doza a 4-a de vaccin! https://www.timesofisrael.com/virus-czar-calls-to-begin-readying-for-eventual-4th-vaccine-dose/
  Viața celor vaccinați și a celor nevaccinați se va desfășura (după cum el însuși zice) în valuri! Ei și? Ne adaptăm! Hristos ne-a vestit dinainte că „nu va fi pace, ci sabie”, că din „pricina înmulțirii fărădelegii, dragostea multora se va răci”. Să ne uităm la istoria veacului al XX-lea și să ne întrebăm: cine s-a dovedit că are dreptate? Oare Hristos sau filosofii nostalgici? Nicio domnie a rațiunii NU a venit, ci mai curând o domnie a celui mai grosolan materialism și a celor mai dobitocești patimi de om. Amintiți de lagărele de concentrare, de Gestapo și de răul pur în scrierile dumneavoastră. Dacă umanitatea a supraviețuit lor înseamnă că AU AVUT DORINȚA DE A SE OPUNE. Fiecare după puterile sale, dar într-un lagăr nu aveai posibilitatea să te aperi de călăi punând mâna pe bâtă, ci prin forța spiritului și ajutorul celorlalți. Astăzi, societatea NU se mai sinchisește să se împotrivească, ci acceptă crimele satanice, exterminarea în masă prin avorturi, existența sectelor cu cele mai întunecate învățături: francmasoneria, teosofia, Bahai, închinarea vădită la Michiduță, vrăjitoria și alte asemenea. Așa că… nu avem foamete de pâine, nici sete de apă, ci de auzit cuvântul lui Dumnezeu!
  Să mă iertați, probabil nu sunt în adeziunea dumneavoastră, dar consider că NU este totul pierdut! Trebuie să învățăm să respingem, să lăsăm de-o parte comoditatea vieții, să luptăm după și numai după învățăturile lui Hristos și mai ales trebuie să învățăm să fim solidari. Nu ne uităm la număr, la câți de mulți-puțini suntem, ci la ceea ce suntem capabili să înfăptuim!

  Apreciat de 5 persoane

  1. Ca de obice SA DE DUMNEZEU SA MA INSEL EU SI DUMNEATA SA AI DREPTATE! Eu sunt e drept mai prapastios si credita mea in oameni e auto-impusa nu inascuta dar pe langa multe daruri (as pune ghilimele dar am o tastatura noua la care inca nu le-am gasit) il am si pe acela de a simti dezastru inaintea altora! Sigur o sa ramana o (ghilimele) turma mica dar eu ma refer la lue ca intreg!
   Cine a zis ca trebuie sa fiti de o parere cu mie? Da ce-s eu sa nu gresesc? Ne putem contrazice la nesfarsit fara sa ma supar! Ce ma deranjaza sunt doar injuriile dar cred ca nu-i cazul!

   Apreciat de 1 persoană

   1. În legătură cu tastatura: ce scrie pe tastatură e una, iar ce este în spatele tastelor e alta, deoarece depinde de limba pe care o folosiți în Windows! Iar limba (română, engleză etc.) se schimbă din bara de de jos, dreapta, lângă dată.
    De exemplu, eu am o tastatură gândită pentru limba română (cu taste dedicate pentru ă, â, î, ș, ț), la care, când am limba setată pe română, ghilimelele „” sunt în stânga sus. Dacă folosesc ACEEAȘI tastatură cu limba setată pe engleză, ghilimelele nu mai sunt în locul anterior, ci pe Shift+2.
    Dar pentru a vedea ce nu se vede (adică ce e în spatele tastelor), tastați în bara de căutare de jos, stânga (acolo unde scrie „Type here to search”): On-Screen Keyboard și deschideți tastatura VIZUALĂ. Apoi o puteți testa schimbând limbile și puteți vedea unde se află anumite caractere. Sper să meargă…

    Apreciază

 4. De ce statul nu ne vaccinează cu forța? Părerea mea: cel vaccinat cu forța nu ar avea nicio responsabilitate (în fața lui Dumnezeu) pentru acțiunea respectivă, și toată răspunderea ar cădea pe capul celui care l-a vaccinat cu forța (iar „ei” cred că intuiesc asta în sinea lor). Dar dacă omul este doar constrâns și se vaccinează, are și el o anumită răspundere, invers proporțională cu gradul constrângerii (adică nu e la fel dacă trebuie să plătești amendă și ai de unde, sau nu ai de unde ș.a.m.d.)
  În altă ordine de idei, ați observat modul lor de organizare?! Întâi o țară sau unele țări iau niște inițiative pe principiul pionieratului: cum ar fi acum Austria cu anunțarea obligativității vaccinării, urmată de Germania și de Grecia (țară ortodoxă!, cu obligativitate pentru cei peste 60 de ani și cu amenzi mult mai mici). Apoi doamna Ursula de la UE vine și spune că în această problemă „nu este de competența mea să dau niciun fel de recomandare”, dar „cred că este justificabil și oportun să avem această discuție acum” și „eventual, să ne gândim la modul în care putem face vaccinarea obligatorie în cadrul Uniunii Europene”. Adică chipurile nu vine impunerea de la centru, ci țările componente o cer… Mai zi ceva…

  Apreciat de 4 persoane

   1. Nu m-am gândit până acum cât de importante sau nu consideră ei motivele reticențelor nostre. Dar cred că le cunosc. Inclusiv pe cele legate de anumite asemănări cu lucruri descrise în Apocalipsă. Nu-mi dau seama dacă pentru ei un credincios vaccinat e „o izbândă” mai importantă decât un necredincios vaccinat, dar probabil că da, pentru că primul ar putea avea argumente mai puternice pentru a se opune. Ce pot spune e că într-un articol, domnul Pătrușcă (dacă nu mă înșel) a numit Biserica „Ținta țintelor”.

    Apreciat de 2 persoane

   2. Gresala a fost cand ierarhii nostrii in primul rand si noi imediat dupa ei am acceptat ca dreptul la practicarea credintei sa fie pus pe aceasi treapta cu dreptul de a merge la un meci pe stadion! Sunt drepturi si libertati desigur amandoua dar credinta este mai mult decat atat, e viata pentru cei mai multi dintre credinciosi! Daca imi interzici stadionul e una daca imi interzici sau reduci biserica ma omori!
    Sigur dnul Patrusca are dreptate cu biserica au ce au pentru ca de aici se asteapta rezistenta si din biserica fiecare smuls e o mare victorie!

    Apreciat de 3 persoane

   3. La fel și interzicerea dreptului de a muncii dacă nu te supui nebuniei, eu o consider tot o condamnare la moarte, ptr. că se interzice dreptul la „pâinea cea de toate zilele”. În nicio dictatură, așa ceva nu s-a impus, ca acum. În altă ordine de idei, dacă, Doamne ferește! le-ar ieși nebunia asta, cei care nu se vor supune nu vor mai avea nici dreptul de asigurat, nu consulții și acte medicale (în caz de urgențe), nu rețete compensate sau gratuite ptr. tratamente, nu bani ca să cumperi medicamentele.

    Apreciat de 1 persoană

 5. Scuze, amenzile din Grecia nu sunt chiar foarte mici. Am citit eu că 100 de euro (față de 7200 în Austria), dar erau de fapt 100 de euro în FIECARE lună… Și până la urmă pentru cât timp? Indefinit? Oricum, știu că nu detaliile astea sunt cele mai importante în cazul de față…

  Apreciat de 2 persoane

 6. Am impresia că pe undeva m-ați înțeles greșit, domnule Ioan! Și e vina mea pentru că ofer prea multe detalii, rezultat al unei deformații profesionale. Cu siguranță, voi încerca pe viitor să reduc amănuntele!

  NU vă contrazic în ceea ce privește teroarea vremurilor ce vor veni, ci din punctul de vedere al… turmei. Inclusiv Hristos a făcut referire la o turmă mică, iar lupta dintre David (de ai cărui Psalmi ne ocupăm frecvent) și Goliat, din războiul evreilor cu filistenii, mi se pare edificativă în acest sens, fiindcă ilustrează faptul că numărul este nesemnificativ în raport cu ceea ce pot fi capabili oamenii, atunci când sunt constrânși.
  Într-altă ordine de idei, nu-mi plac contrazicerile, de exprimări triviale/jigniri nici nu se iau în discuție (unul dintre motivele, printre multe altele, pentru care nu am conturi pe site-urile de socializare, fiindcă NU există o „igienă” a virtualului, din spatele monitorului toți par viteji, omniscienți și deținători ai adevărului absolut) iar așa-zisele polemici constructive le consider certuri cu denumire elegantă. Niciodată nu se poate realiza ceva frumos, înălțător spiritual dintr-o vulgaritate și-o grosolănie. Așadar, mă poziționez TOTAL împotriva insultelor, certurilor și contrazicerilor!!! Tocmai de aceea mi-am cerut scuze, pentru a nu lăsă loc de interpretare negativă din partea dumneavoastră.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Sabina nemtii au o gramada de cusururi dar am invatat de la ei sa iau lucrurile mai putin personal ( daca ziceam sa fiu mai puti roman cred ca suparam pe multi!) O discutie e o discutie pana cand se trece de la tema la persoana si nimic mai mult! Nu numai ca nu ai de ce sa-ti ceri scuze, nu numai ca nu m-ai suparat cu nimic dar chiar ma bucura nespus comentariile tale! Iti iei timp argumentezi si in spate sta multa cunoastere! Da eu inteleg adesea fals pentru ca de multe ori nu citesc atent nu din lipsa de respect ci de timp!
   Scrie dumneata linistita si daca ti se pare ca ma „ambalez” ( celularul are ghilimele) nu lua in seama se poate sa umble glicemia cu mine pe coclaiuri!

   Apreciat de 1 persoană

 7. Vă mulțumesc pentru înțelegere, domnule Ioan! Apreciez eleganța răspunsului!
  Cât despre cunoaștere, nu dețin atât de multă pe cât aș fi vrut! Sunt abia la genunchiul broaștei, iar timpul nu ține cu mine deloc!
  Habar n-am cât de nepăsători sunt nemții, n-am avut de-a face cu ei, dar dumneavoastră tot român inimos ați rămas, după câte observ eu în spatele cuvintelor scrise pe propriul blog și din interacțiunea cu mine. Un motiv în plus să prețuiesc valoarea „cuibului”!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Dragă Ioan!… Am lipsit destul de mult dar iată că revenind acum, tot pe aceste baricade ale luptei te găsesc. Nu m-am îndoit niciodată de buna ta intenție, tocmai de aceea te prețuiesc. Ești sincer fără îndoială și nu mă îndoiesc că la rându-ți vei aprecia cuvintele mele, scrise tot cu sinceritate. Căci sunt la subiect. Așa cum te-am informat atunci când am făcut vaccinul, acum te pun la curent cu etapa în care… sufăr de Covid. Ei, da! Știu ce vei zice, însă trecuseră mai mult de 6 luni și vaccinul după o perioadă mai lungă își pierde din protecție. Însă fiica mea locuiește cu mine în casă și slavă Domnului! încă îi iese testul negativ și nici nu prezintă vreun simptom îngrijorător. Pentru că se vaccinase mai recent. Asta e părerea mea, personală, bazată experențial și nu pe teoriile altora. Îți dau dreptate însă că ideea de pandemie și felul cum este perceput acest „guturai” (până la urmă asta e!) nu explică și nu necesita o paralizie a întregii lumi, blocare și înghețare. Dar nu suspectez pe nimeni de nimic. Se vrea bine și iese rău, asta e tot. Niciun rău însă nu poate fi total. Întotdeauna mai lasă loc și de bine, așa cum încolțesc ierburile în crăpătura stâncii. Și se vede asta. Dea Domnul s-auzim numai de bine!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Multumesc pentru sinceritate Condei, nici eu nu ma îndoiam ca nu o sa fi sincer daca se intampla! Eu te rog din suflet si pe tine si pe cei care mai citesc aici NU O FACETI PE A TREIA! Un mare duhovnic spunea ca cei cu a treia nu mai au nici_un viitor! Ce ti s_a întâmplat tie se intampla tot mai des tuturor si puteam sa ti spun asta prin experienta mea cu virusul hepatitei c (neam cu corona) de la bun început findca nici in cazul lui trecerea prin boala nu da imunitate!Trecerea prin vaccinare nu stiu pentru ca pentru hepatita virala nu s-a găsit un vaccin de zeci de ani spre deosebire de varul corona pt care se gaseste zilnic cate unul!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: