Reflexia

Nimeni și nimic nu ne-a putut desparți iar după atâția ani, doar moartea o mai credeam capabilă de o astfel de „realizare„! Nu ne-am înțeles unul pe altul, nu am avut aceleași preocupări, aceleași interese, totuși nu am putut trăi niciodată despărțiti!
În locul morții, a venit o gripă banală! O gripă pe care o mână de bogătași plictisiți, au transformat-o în mintea oamenilor, în cea mai periculoasă boală existentă! O gripă care se transmite prin mass-media, prin televiziune mai ales, de aceea eu nu m-am „infectat„. Tu da!
Ți-a plăcut viața indiferent cât de plină de probleme ar fi, mie nu! Era normal ca tu să fi îngrozită de moarte, în timp ce eu am văzut-o mereu ca o „scapare„… de care oricum nu există scăpare!
Poate fiindcă eu am înțeles că oricât de mare ar fi morbiditatea, mortalitatea e totuși infimă, cifrele nu m-au îngrozit! Pe tine da!!
Am încercat să-ți explic atunci că tot Dumnezeu alege cine și când pleacă! Ti-am spus că spre deosebire de matematică, în medicină cifrele nu au aceeași valoare! Procentele nu înseamna mare lucru, la nivel individual! Dumnezeu poate face să câștigi cu șanse infime, sau să pierzi când pare cu neputință! Ai avut incredere oarbă în medicină, în timp ce eu știu, prea bine, că medicina e limitată, ba în ultimul timp e prea interesată de câștigul material, chiar daca în urma ei rămân cadave sau suferință!
Nu m-ai ascultat, cum nu m-ai ascultat niciodată și ai dispărut cu totul în lumea de dincolo de sticlă!
Când ai aparut din nou cu plasturele acela pe braț imaginea nu m-a mai reprezentat!
Am lovit cu sete!
Mii de cioburi, din care se reflectau tot atâția plasturi, au umplut întreaga lume!
Au trecut doi ani și îmi e tot mai greu să-mi reamintesc ochii tăi! Doar prin ei știam cine sunt!
Uneori încerc sa te caut în lucirea apei, dar știu că nu am sa te mai regăsesc vreodată și mă mint că lucrurile se vor schimba poate în cinci ani, ca să pot supraviețui!

22.01.2021

18 gânduri despre „Reflexia

Adăugă-le pe ale tale

 1. Ne-au dezbinat la toate nivelurile: de nație, de grup, de prieteni, de familie. Au reușit într-un timp atât de scurt să ne dezbine și nu numai. Ura se insinuează între o tabără și cealaltă, pe nesimțite, Nici măcar comunismul, pe care noi l-am trăit, n-a reușit așa de bine deși a avut mult mai mult timp la dispoziție. Cât despre media ce să mai vorbim! Nimeni n-a fost profet în țara lui! Noi nici atât!

  Apreciat de 6 persoane

 2. În spusele tale sunt și eu mi-ai zis mereu că fac rău..eu însă dragă prieten nu te-am alungat…tu da,consideri că m-am spart (schimbat că m-am vaccinat).Știu vorbești în general…dar eu m-am regăsit.Nu cred că ai mai citit ce scriu…am primit în casă persoană infectată,a murit câteva zile mai târziu.Am primit un domn care îmi promitea marea și sarea dar i-am spus de mască mi-a întors spatele.Prieteni?da suntem cu drag dar nu mă pune în pericol!Eu respect ce crezi dumneata despre vaccin domnule Ioan însă am părerea mea și nu o schimb

  Apreciat de 2 persoane

  1. Nici nu tin sa-ti schimb parerea ta sau a altuia (lasand la o parte faptul ca nu v-ar mai folosi la nimic!) Dar daca am reusit in acestia doi ani sa o fac la un singur nehotarat eu consider ca am salvat lumea! Cat despre masca nu cred ca mai pot spune mai mult decat am spus! Cand si daca vei iesi din starea de hipnoza o sa intelegi singura iar daca nu o sa vedem cu totii dincolo cine a avut dreptate si cine nu!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Ce am vrut să spun, este că în general, oamenii vaccinați sunt la fel de precauți-sau ar trebui să fie precauți cu toată lumea!Distanță, igiena, fortificarea organismului e binevenită pentru alungarea oricărui virus indiferent de ești vaccinat sau nu!Eu nu consider un nevaccinat mai neom decât mine,e binevenit dacă mă protejeză prin mască și distanțare!

    Apreciază

   2. Faptul ca un virus e de o mie de ori mai mic decat porii de la masca inseamna protectie; cam tot cat zabrelele de la feresastra pentru țântari! Iar ca mii de cercetatori spuun nu te vaccina inclusiv descoperitorul acestui vaccin nu are vreo insemnatate, televizorul stie mai bine! Oamenii ii poti tine la distanta dar virusii nu iar in privinta igenii daca nu ai facut-o pana acum e greu de crezut ca o sa reusesti de acum incolo!
    Tot nu inteleg ce doresti sa auzi de la mine?
    Nu pot minti ca sa-ti fac pe plac si chiar daca as face-o nu schimba cu nimic problema grava in care te-ai bagat din necredinta in Dumnezeul ceresc sau poate din credinta dumnezeului vostru pamantesc (papa) care va va vrea pe toti slugi celui caruia ii deschide drumul!

    Apreciat de 1 persoană

   3. Uite aici nu îți dau dreptate eu și mă faci mereu să rispostez!Dumneata crezi că tot ce zic e atac personal și pui armele pe credința mea!În fine fiecare facă ce crede el mai bine pentru el.E scurtă viața de ce ne tot ciondănim?Masca și videoclipul demonstrează cât protejează! https://www.youtube.com/watch?v=sAaxQ2f0IMo nu toți ne permitem superprotecție de laborator…restul ne mai protejează și Dumnezeu! Noi facem ce putem ce ne duce capul! Hai să rămânem prieteni!

    Apreciază

   4. Cuza-ma dar nu am nici macar curiozitatea sa dau clic pe linkul trimis! Pentru mine nu-i nevoie de altceva decat de faptul de necontestat ca virusul e de o mie de ori mai mic decat porul mastii! Daca asta nu o intelegi ce rost mai au discutiile?
    Credinta dumitale mai precis confesiune este GRESITA si ca atare esti mai predispusa la greseli! Doar nu o sa fi mai papa decat papa!
    Daca urmareai blogul meu ai fi citit ca tocmai pentru ca am incredere in Dumnezeu nu imi trebuie masca!
    Nu am nimic cu dumneata dar ma simt de partea adevarului si nu pot, nu am dreptul sa tac! Esti oricand bine venita aici dar cand ai oparere diferita trebuie sa o intaresti cu argumente! Ori astea deocamdat nu le ai!
    Masca nu protejaza!
    Vaccinul nu da imunitate si e un risc in plus la sanatate!
    Papa e un eretic care face parte din guvernul mondial ( daca te consoleaza sunt destui ierarhi ortodocsi care il sustin dar asta nu schimba faptul ca atare cu nimic)!
    Acum argumenteaza ca nu-i asa!😉

    Apreciază

   5. Nu putem lăsa un posibl înfectat să ne îmbrățișeze ca în trecut…am dreptate.Asta-i adevărul! Si punând riscul pe umerii lui Dumnezeu…e ca și cum stai cu un picior în prăpastie și spui aerului să te țină să nu cazi!Asta spune și credința, n-o voi sfida.
    Că e Papa vinovat sau nu de ceva…că o fi poate Bartolomeu al vostru nu judecăm noi cei mici! Pentru noi, catolicii Papa e om ade vărat,puterea sa peste creștini e mare dar nu rea!Cel puțin până acum!Și poate de asta și sunt atrași ortodocșii de partea lui!
    Vaccinul e în aproape al treilea an de studii și rămâne pe piață.Chiar nefolositor nu e…e valabil o perioadă de (depinde de marcă).La fel tuturor medicamentelor sunt riscuri cele descoperite scrise clar în prospect!

    Apreciază

   6. Cuvine goale! Argumente nu ai! Adevarul nu inseamna sa ai tu dreptate sau eu ci trebuie sustinut cu argumente! Ori din astea nu ai si nici nu o sa ai ca nu ai cum! Ai capul plin de baliverne pe care le crezi ideiile tale dar de fapt sunt ale altora!
    Unde merge papa tau adevarat cu Bartolomeu si cu altii ca ei eu NU VREAU SA FIU! SI nici nu o doresc nimanui! Ai si tu curajul sa spui ca il urmezi pe papa oriunde merge pe lumea cealalta? Gandeste-te f. bine ce spui pentru ca te blestemi practic singura! Capul nu ni l-a dat Dumnezeu ca suport de gura si urechi!

    Apreciat de 1 persoană

   7. Vezi asta e diferenta intre noi si nu doar in credintă: eu fac/ spun din convingere tu esti nesigura! Dar esti tanara mai ai timp!
    Oricum bravo pentru raspuns! Se pare ca nu esti o catolica adevarata sau 100% pentru ca un astfel de catolic il urmeaza pe papa si in iad!
    Da trebuie sa facem binele dar chiar crezi ca Bigpharma nu supravietuia fara”binele”tau?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: