Vin americanii!

Când eram mic amenințam pe toată lumea cu: „vin americanii și te ‘pușcă!” Nu știu dacă asta venea de la mine, în urma multor filme văzute (aveam intrare liberă în cinematograful lângă care locuiam) sau repetam dorința celor din jur, care îi așteptau pe americani să ne scape de ruși/ comuniști!
Uite că dorința românilor s-a împlinit!
Vin americanii!
E drept ca cu foarte multă întârziere, dar tot ca să ne „scape” de ruși că între timp de comunism nu se mai pot scapa nici pe ei!
Cel puțin așa se spune, ca prezenta lor ne-ar scapa de atacul rusilor, doar că rușii nu aveau de gând să ne atace, pe noi și abia acum, prin prezența americană, le-ar putea trece așa ceva prin cap!
Nu-mi sunt simpatici rușii, dar nici după americani nu mă (mai) omor! Față de copilul care eram, ce vedea în americani cowboy-ul neînfricat, făcând dreptate într-un sat lipsit de aparare, eu cel de astazi, fac diferența între un film și realitate! Am trait prea multe razboaie de ale lor, în viata mea și am văzut ce rămâne în urmă! Eu cel de astazi, nu mă tem de armele atomice ale rușilor, pentru că rușii nu le-au folosit niciodată și nu ar putea să o facă în fată ușii lor! De cele ale americanilor însă mă tem! Ei le-au mai folosit și sunt departe de locul unde acestea vor cădea! Adică pe la noi! Și soldatii lor de aici? Victime colaterale! Nu ar fi prima data!
Sincer, când ești o țară mică, sărăcită de „prieteni„, fără armată proprie, cu o populație îmbătrânită, nu cred că este foarte înțelept să te bazezi pe ajutorul străinilor, ci ar fi mai de folos să stai în banca ta, așa cum fac și alte țări asemeni ție!
Supărarea actuală a rușilor este similară cu cea americană, când rușii au vrut sa se „mute” cu rachete cu tot, în Cuba! Atunci rușii au cedat, acum ar trebui sa o facă americanii, numai că, eu unul, nu-i văd capabili de așa ceva!
Are românul nostru o vorbă înțeleaptă: fereste-mă Doamne de prieteni, că de dușmani mă feresc singur!” Tare bine se mai potrivește zilele astea!

2.02.2022

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: