În anul 2014 l-am întâlnit pe  Vitali Klitschko la mânastirea Marea Lavră de pe Muntele Athos. Era împreună cu fiul său, simpli pelerini, într-un grup de ruși normali, nu VIP-uri ca el! Fiind spectator împătimit al boxului, tocmai datorită fraților Klitschko, foarte iubiți în Germania, am îndrăznit să-l rog să facem o fotografie împreună! A acceptat fară ezitare, deși nu tocmai fericit, că nu-i lasat în pace! De aceea, după ce blițul s-a stins, i-am mulțumit și nu i-am mai pus nici o intrebare, deși as fi avut destule!
Am rămas impresionat însa de faptul că nu călătorea ca multi-milionar, ci ca simplu pelerin iar fiul său, nu avea de loc aere de copil de bani gata! Ba aș spune, era foarte timid și la locul lui! Cel putin asta a fost impresia mea, atunci!
Brusc il vedeam deja ca pe un om căruia milioanele și faima nu i-au distrus sufletul iar loviturile mintea! Un om care, ca oricare dintre noi, cauta sa se apropie și să-l apropie pe fiul sau, de Dumnezeu! Lucru acesta însemna pentru mine mai mult decât titlul lui de campion mondial! Eram de-a dreptu mândru de el, de parcă facea parte din familia mea!
La fel de placut impresionat am fost și de prințul Charles al Angliei, pe care l-am întâlnit, tot pe Athos, cu câțiva ani înainte! Prințul participa la toata viața liturgică ( slujbele pe Athos sunt mult mai lungi decăt în lume) lua masa cu noi cu toți, în sala de mese, mâncând aceeași felie de paine neagră, ceapă, halva, ca mine, sau ca oricare alt monah, deși presupun că pe iahtul ancorat în golful de la Vatopedi se găseau cu siguranță bucate mult mai alese!
Pe măsură admirației de atunci, este dezamăgirea mea de acum, față de amândoi! ( Și dacă ar fi doar ei!) Aparențele înșeală; se pare că nu au luat nimic din Duhul de pe Munte, sau poate încă acesta nu a trezit nimic în ei!
Prințul este o rotiță importantă în sistemul globalist care încearcă să ne ucidă, Vitali un criminal care se laudă cu cei 6 rusi uciși într-o noapte!
Nu-i judec! Nici-unul dintre ei nu-i mort și ca atare mai au vreme de pocăință, dar v-am dat exemplele lor pentru cei care vedeți „eroi” în Zelensky sau în Putin! Credem ce dorim să credem și asta nu trebuie și nu are, nimic în comun, de obicei, cu realitatea! In majoritatea cazurilor judecăm pripit si adesea greșit oamenii, pentru că o facem pentru un moment, fară să cunoaștem trecutul lor și mai ales viitorul! Fară sa vedem decât exteriorul ce ne lasă ei să vedem și nu ce este in sufletul lor!
De aceea e bine să nu judecam pe nimeni, dar nici să nu ne încredem în oameni!
Cine dintre noi ar fi crezut in Joia Mare, că Iuda care făcuse minuni, căruia i-a spălat Dumnezeu picioarele, care mânca și bea la aceeași masă cu Iisus, a doua zi va ajunge în iad?
Și cine ar fi crezut că tâlharul pironit pe cruce, pentru crime, o sa fie primul om intrat în Rai?
Pandemia” și războiul ne-a destrămat, fiecaruia dintre noi, multe iluzii despre oameni, despre tăria de caracter, despre inteligentă, umanitate, despre drepturi, libertăți, democrație, puterea maselor…
E vremea să nu mai credem în aparențe și să învățăm rapid din greșeli! Perfidia celui Rău este nelimitată, manipulările tot mai rafinate și curând, nu vom fi în pericol doar să ne pierdem viața, ci și sufletul! Mântuirea!
Să nu fie!

19.03.2022