Aparențele înșeală

În anul 2014 l-am întâlnit pe  Vitali Klitschko la mânastirea Marea Lavră de pe Muntele Athos. Era împreună cu fiul său, simpli pelerini, într-un grup de ruși normali, nu VIP-uri ca el! Fiind spectator împătimit al boxului, tocmai datorită fraților Klitschko, foarte iubiți în Germania, am îndrăznit să-l rog să facem o fotografie împreună! A acceptat fară ezitare, deși nu tocmai fericit, că nu-i lasat în pace! De aceea, după ce blițul s-a stins, i-am mulțumit și nu i-am mai pus nici o intrebare, deși as fi avut destule!
Am rămas impresionat însa de faptul că nu călătorea ca multi-milionar, ci ca simplu pelerin iar fiul său, nu avea de loc aere de copil de bani gata! Ba aș spune, era foarte timid și la locul lui! Cel putin asta a fost impresia mea, atunci!
Brusc il vedeam deja ca pe un om căruia milioanele și faima nu i-au distrus sufletul iar loviturile mintea! Un om care, ca oricare dintre noi, cauta sa se apropie și să-l apropie pe fiul sau, de Dumnezeu! Lucru acesta însemna pentru mine mai mult decât titlul lui de campion mondial! Eram de-a dreptu mândru de el, de parcă facea parte din familia mea!
La fel de placut impresionat am fost și de prințul Charles al Angliei, pe care l-am întâlnit, tot pe Athos, cu câțiva ani înainte! Prințul participa la toata viața liturgică ( slujbele pe Athos sunt mult mai lungi decăt în lume) lua masa cu noi cu toți, în sala de mese, mâncând aceeași felie de paine neagră, ceapă, halva, ca mine, sau ca oricare alt monah, deși presupun că pe iahtul ancorat în golful de la Vatopedi se găseau cu siguranță bucate mult mai alese!
Pe măsură admirației de atunci, este dezamăgirea mea de acum, față de amândoi! ( Și dacă ar fi doar ei!) Aparențele înșeală; se pare că nu au luat nimic din Duhul de pe Munte, sau poate încă acesta nu a trezit nimic în ei!
Prințul este o rotiță importantă în sistemul globalist care încearcă să ne ucidă, Vitali un criminal care se laudă cu cei 6 rusi uciși într-o noapte!
Nu-i judec! Nici-unul dintre ei nu-i mort și ca atare mai au vreme de pocăință, dar v-am dat exemplele lor pentru cei care vedeți „eroi” în Zelensky sau în Putin! Credem ce dorim să credem și asta nu trebuie și nu are, nimic în comun, de obicei, cu realitatea! In majoritatea cazurilor judecăm pripit si adesea greșit oamenii, pentru că o facem pentru un moment, fară să cunoaștem trecutul lor și mai ales viitorul! Fară sa vedem decât exteriorul ce ne lasă ei să vedem și nu ce este in sufletul lor!
De aceea e bine să nu judecam pe nimeni, dar nici să nu ne încredem în oameni!
Cine dintre noi ar fi crezut in Joia Mare, că Iuda care făcuse minuni, căruia i-a spălat Dumnezeu picioarele, care mânca și bea la aceeași masă cu Iisus, a doua zi va ajunge în iad?
Și cine ar fi crezut că tâlharul pironit pe cruce, pentru crime, o sa fie primul om intrat în Rai?
Pandemia” și războiul ne-a destrămat, fiecaruia dintre noi, multe iluzii despre oameni, despre tăria de caracter, despre inteligentă, umanitate, despre drepturi, libertăți, democrație, puterea maselor…
E vremea să nu mai credem în aparențe și să învățăm rapid din greșeli! Perfidia celui Rău este nelimitată, manipulările tot mai rafinate și curând, nu vom fi în pericol doar să ne pierdem viața, ci și sufletul! Mântuirea!
Să nu fie!

19.03.2022

8 gânduri despre „Aparențele înșeală

Adăugă-le pe ale tale

 1. Să mă ierte Dumnezeu dar eu nu am încredere în oameni. Nici măcar în cei mai apropiați. Oamenii te trădează când ți-e lumea mai dragă, uneori chiar și fără un motiv „bine întemeiat” deși în opinia mea trădarea rămâne trădare indiferent de motiv. Și de obicei te trădează cei pe care i-ai ajutat cel mai mult. Asta însă nu înseamnă că nu continui să-i ajut dacă pot. Doar că îmi păzesc spatele. Cine te-a trădat o dată o va face din nou și nu numai cu tine. Lăsându-l pe Iuda, gândește-te și la Petru care într-o singură noapte s-a lepădat de Iisus de trei ori. Ce te face să crezi că de mine, de tine, de alții dintre noi nu se vor lepăda chiar și cei apropiați, dat fiind că noi suntem OAMENI SIMPLI? „Paza bună trece primejdia rea” spune o zicală pe care cred eu ar trebui să ne-o însușim cu toții.Dacă avem credință în Dumnezeu, El ne va trimite ajutorul de care avem nevoie, sub forme pe care poate noi nici nu ni le putem imagina. Trebuie doar să ai acel „grăunte de muștar” în tine.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Nu m-am referit la Petru pentru ca el a mai avut timp sa se îndrepte si a făcut-o asa cum mai au (poate) timp cei din povestea de mai sus! Daca o vor face ramane de vazut!
   Te inteleg, pentru ca am fost mult timp ca si tine, insa candva mi-a devenit prea greu sa fiu tot timpul in stare de veghe! Am renuntat, viata a devenit mai frumoasa dar desigur dezamăgirile s-au inmultit! Totusi prefer sa aterizez mereu pe nas decat sa nu am incredere in nimeni! E bine e rau? Cine stie? Eu avertizez pe altii care poate nu-s capabili ca mine sa se tot ridice!

   Apreciat de 2 persoane

 2. Bună dimineața, vrăbiuță! 🙂
  Dacă stăm și judecăm drept, fiecare avem păcatele noastre, mai mari sau mai mici, nu există om matur să nu fi păcătuit. Mă bucur că ai avut posibilitatea să-l cunoști personal pe Vitali Klitschko, nu mulți au avut o astfel de șansă, la fel și cu Prințul Charles al Angliei. Asta-i mai important. Fiecare dintre noi este liber să reacționeze cum simte! 😉

  Apreciază

  1. Neata Albatrosule! Si eu m-am bucurat pe vremea aceea pentru ca am avut posibilitatea sa cunosc o parte necunoscuta dar importanta a celor doua personaje! Din pacate m-au dezamagit si mi-am inchipuit ca sunt altfel aparându-i ani de zile in diferite ocazii!
   Da toti gresim dar nu toti jucam teatru!

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: