„Pandemia” a ucis credința!

De astăzi s-a dat drumul la respirat în voie, doar în mijloacele de transport în comun, spitale, azile, mai este masca obligatorie în landul nostru.
Din păcate lumea se simte „dezbrăcată” fară cârpa de pe față, așa că nu renunță la ea nici când i se permite!
Tot timpul am crezut că doar frica de (eventualul) control al poliției-vazut-e mult mai mare decât respectul pentru Dumnezeu-cel nevăzut-și de aceea se poartă masca, în biserică! De azi știu mai bine! Majoritatea poartă masca din puțina încredere în Dumnezeu, din puțina credință, sau din deplina încredere în dumnezeul lor, TELEVIZORUL!
Să săruți o icoană cu botnița pusă, să aduci un dar la altar mascat, să cânți un imn de slavă lui Dumnezeu filtrat prin mască, să te duci la Potir cu ea pe față și sa o pui imediat înapoi după ce te-ai împărtășit, mi se pare cel puțin „bolnav” ca să folosesc un termen mai blând!
Dacă acești „frați” ai mei se iubesc pe ei mai mult decât il iubesc pe Dumnezeu, au încredere în Media mai mult decat în purtarea de grije a Domnului, câtă încredere pot avea eu în ei când o sa fiu declarat „pericol national„, „sursă de infecție” (și vremea e aproape)? Întrebarea nu-i care dintre ei mă va vinde, ci cât de repede se întâmplă? Măcar e bine de știut că nu poți aștepta ajutor de la „frații” de credință!
Vorbim de comuniune; ea nu există decât ca gest, ca tradiție, dar fară înțelesul ei profund! Ne împărtășim fiecare de Dumnezeul nostru, al fiecăruia, deși din același Potir, fără să avem comuniune unul cu altul, mai mult decât locul și limba!
Este foarte trist dar din pacate adevărat!
Spuneti-mi va rog ca în bisericile voastre e altfel!

3.04.2022

5 gânduri despre „„Pandemia” a ucis credința!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Aici nici ]n curtea bisericii nu te lasă fără mască. La noi tocmai ne-au anunțat că nu se mai ridică restricțiile pe 18 aprilie, cum era vorba, ci de 1 Mai. Așa că de Paște s-ar putea să fim chiar închiși în casă. Nu mă mai miră chiar nimic. Tu eșri în RO sau în DE?

    Apreciază

  2. In timpul plandemiei, am fost la o biserica in Moldova. 95% nu purtau masca si m-am bucurat enorm vazand ca sunt si oameni normali in Romania! Mai multi am vazut purtand masca intr-o biserica din Ilfov, langa Bucuresti. Cand s-a renuntat oficial renuntarea la masca, ma aflam la Zalau si am iesit la plimbare cu nepotica de 10 luni. Multi oameni in varsta purtau inca masca; le-am spus ca s-a renuntat oficial la masca si daca continua sa o poarte pot face pneumonie bacteriana. Unii si le-au dat jos in fata mea, dar altii, nu.
    Mie mi s-a parut un sacrilegiu sa port masca in biserica. Am mai pus-o si eu la cumparaturi, ca am renuntat sa ma cert in magazine ca la inceputul nebuniei plandemice…

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: