Rugăciunile pentru pace din biserici

Pe mine mă supără rugăciunile din biserică în privința războiului cum m-au supărat și în privința „pandemiei„!
Nu, să nu mă întelegeți greșit, ele trebuiesc făcute și dacă ar fi după mine ar trebui făcute nu doar în biserică, ci și acasă, de toți credincioșii, la o anumită oră!
Problema este că cel care le-a alcătuit, îi cam spune lui Dumnezeu ce ar trebui să facă și asta după informațiile oficiale! Ori eu unul, nu mă pot identifica, cu astfel de rugăciuni și probabil nu sunt singurul!
Știm noi care e adevărul în războiul din Ucraina? Nu! Ni se spun anumite evenimente, pe care trebuie să le știm, ni se ascund altele, pe care nu trebuie să le aflăm și fiecare dintre noi își face o imagine, mai mult sau mai puțin … falsă, fiindcă cu greu poate fi în condițiile astea, una corectă! Și așa il rugăm pe Dumnezeu să „întărească poporul ucrainean” și „îmblânzească poporul rus„, în loc să-l rugăm simplu să aduca pacea înapoi, cât mai repede, cum și în ce fel NUMAI EL știe (că e mai bine)!
La fel ne-am rugat pentru „sfinții în halate albe” să-i întărească Dumnezeu, deși din cauza lașitătii și lăcomiei lor, a durat „pandemia” doi ani și o să mai dureze mulți de aici înainte! Unde mai pui că tot astfel de „sfinți” au produs virusul, „vaccinul” schemele de tratament criminale!
Ne-am rugat de Dumnezeu să oprească „pandemia,” în loc sa-L rugăm să ne apere de cei care o amplificau, sau lungeau, din condei!
Cred sincer că informatiile lui Dumnezeu spre deosebire de ale noastre sunt cele corecte și ca EL stie exact de ce am avea nevoie! Poate nu ar fi rău sa ne smerim si să spunem doar: Doamne noi nu știm ce se întâmplă dar tu în marea Ta înțelepciune și bunătate ajută-ne să ieșim din această „resetare„, a celor care Te urăsc pe Tine și pe noi și oprește razboiul acesta, care amenință să distrugă întreaga lume! Amin!

17.04.2022

16 gânduri despre „Rugăciunile pentru pace din biserici

Adăugă-le pe ale tale

 1. Bună dimineața, vrăbiuță! 🙂
  Dacă rugăciunea ar fi rostită și gândită din tot sufletul, câte nu s-ar schimba, chiar și predicile din biserici, care, în umila mea gândire, sunt paralel cu creștinismul, oricare ar fi el, din păcate.

  Apreciază

   1. În multe, chiar și peste hotare… Sigur, nu toți preoții sunt la fel, dar marea majoritate fac slujbele recitând sau citind, fără a simți ceva cu sufletul. Din acest motiv nu suport aceste slujbe. Mai ales că cei prezenți, fac cu totul altceva decât să-i mai asculte. Referitor la preoți cu har în adevăratul sens, am întâlnit în Grecia și doar unul pe plaiuri mioritice. Ei sunt în stare să te teleporteze sufletește, în tot ceea ce vorbesc și gândesc. Știu că nu crezi în credința mea, pe care o consideri superficială că nu frecventez slujbele și nu fac ”flăcări” în a mi-o exprima în fața celor din jurul meu, dar consider că adevărata credință este cea care sălășluiește-n noi fără a ieși la iveală, este credința mea, nu a celor din jurul meu. Nu caut să fac un crez din credință, nu caut să fiu considerată credincioasă, este singura trăire care-mi aparține doar mie.

    Apreciat de 3 persoane

   2. Faptul că nu mai încerc să înțeleg tot ce-i în jurul meu, nu mă mai complic. 🙂 Iar cu privitul, eu privesc în sus, nu în jos ca tine, complicându-ți existența, uiți să-ți mai trăiești zborul frumos în pace cu tine însuți. 😉

    Apreciază

 2. Nici eu nu sânt de acord frate Ioane.
  Există manipulare crasă în aceste sus numite rugăciuni.

  Tot mereu sa spus: noul virus…
  Au trecut 3 ani de cand a fost – hai sa zic „indentificat” covrigul… și totuși, tot nou a rămas.

  Se bate în mod voit apa în piuă.

  Sânt deplin de acord să se facă rugăciuni în Biserica pentru diferite nevoi ale societății, însă acestea care se fac, să îmi fie cu iertare: nu sânt rugăciuni ci crase manipulări!

  Și crede-mă frate Ioane, urăsc din tot sufletul meu astfel de rugăciuni?

  Și oare Dumnezeu nu? El care urăște orice meschinărie!

  Se tot spune că patriarhul încearcă în mod subtil să treacă peste obstacolele care apar împotriva Bisericii ca să mențină integritatea Bisericii.

  Tare mi-e ca patriarhul nu încearcă altceva decât, în mod „subtil”, voit, să ne însele pe noi și sa ne tragă în gura lupului…

  Daca ar fi fost Păstor cu adevărat, și-ar fi dat viața pentru oile cuvântătoare care le păstorește, sar fi luptat până la moarte pentru noi.

  Dar nu e păstor, ci năimit. Și la sfârșit, își ia punguța cu 30 de arginți și pleacă.

  În urmă, prăpădul!…

  Apoi primeste medalia de supunere de la taica Jo-anus her prezident…

  Da fraților, încă ne rugam pentru pacea lumii… Dar nu avem voie să arătăm minciuna că altfel ne vom pierde scaunele…

  Apreciat de 4 persoane

  1. Eu nu i -am judecat personal stie Dumnezeu cine cum greșește, pe cati sminteste si isi vor lua pedeapsa ( nici asta nu ma bucura) dar in prostia mea cred ca oricare preot poate în parohia lui sa propună alte rugaciuni fara sa fie pedepsit! Si daca preotii nu sunt de loc lumesti ci doar preoti ii ajuta Duhul sa nu greșească iar daca sunt mai lumesti sunt destul de informati ca sa remarce ca ceva nu e in regula cu ce informatie primim!

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: