Între două vârste

Abia iesit de la bărbier mă simteam cu 20 de ani mai tânăr. Chiar arat (zic eu) cu 10-15 ani mai putin decât am, mai ales datorită celor 20 de kilograme pierdute în ultima vreme (le declar nule și nu ofer recompensă găsitorului!)
După ce am schimbat niște valută la o casa de schimb, duduia de acolo (care chiar avea vârsta pe care presupuneam eu că o arăt), m-a pus să semnez o hârtie. Am rugat-o sa-mi spună despre ce e vorba, fară ochelarii de citit, sunt practic orb!
Răspunsul ei mi-a stricat toată ziua si cu siguranță multe din următoarele! Imi venea să plec înapoi la barbier, să-i cer banii înapoi cu ciubuc cu tot!
„Când o să ajung eu la vârsta dumneavoastră probabil o să pățesc la fel!”
Care „vârsta dumneavoastră” mai frate, păi ce am vârsta lui Matusalem?
E drept că barba mea e albă complet, dar părul nu! Nu sunt zbârcit și mă mișc fară sa-mi scârțâie genunchi, sau soldurile! Am dintii personali incă in gură, deci nici dupa dinți nu arăt vârsta mea reală! Plus ca nu-s darul nimanui!
M-am gândit ca o fi fost si ea la acelasi bărbier și se închipuie, tot ca mine, cu 20 de ani mai tânără, desi la un metru  (atâta era între noi) vad perfect, iar vârsta ei era de 40 de ani ÷ (fară minus!)!
Am plecat macar multumit că nu s-a oferit sa mă sprijine până la mașină dar probabil asta doar ca nu putea parasi postul!
După șocul cu prima nepoată care mi-a spus „bunicule„, ăsta a fost cel mai mare! Nu ma pot obișnui de loc cu bătrânețea pentru că in mintea mea, nu sunt batrân! Da de loc! Ba mă și mustru pentru unele gânduri care nu se potrivesc vârstei mele, ca nici trupul nu-i de vârsta care o are ( de obicei)!!
Auzi la ea: „La vârsta dumneavoastră”!

3.05.2022

35 de gânduri despre „Între două vârste

Adăugă-le pe ale tale

 1. Mă faci să râd în miez de noapte…😃 Învață-te cu adevărata vârstă, lasă ce spun cei din jurul tău. Dacă ți-ar spune că arăți mai tânăr îți scade din ani?🤔 În ceea ce privește pierderea din greutate, te felicit! Restul… Se putea fi mai rău.😏

  Apreciază

 2. Bună dimineața, vrăbiuță!🙋🍵🌞🤗
  Când mi se întâmplă ca cineva, și se întâmplă des, să îmi greșească anii, eu mai pun câțiva în plus, să se mire mai mult.😁💃

  Apreciază

   1. Apropo, la cum te crezi, tânăr și neliniștit, vrei să fi privit așa?🤔😁
    Nu este rău să ai o părere bună despre tine, dar când ajungem să exagerăm, putem avea surprize.🤫🙂

    Apreciază

   2. Am afirmat eu că nu ți-ai iubi nevasta? Nu îmi pune idei la care nu mă gândesc! Mă refeream că te simți tânăr, nu că ai gândi și la altceva 😏🤦

    Apreciază

 3. 😂 Ce comic sunteți.. Dacă este să ne gândim mai bine sufletul nostru nu are cum să îmbătrânească chiar dacă trupul se gârbovește cu timpul, așa a lăsat Dumnezeu ca trupul îmbătrânit să intre în pământul de unde a fost luat, dar sufletul nostru este mereu un copil cuminte dacă știm să punem în gândurile noastre tot ceea ce este frumos și plăcut lui Dumnezeu..

  Apreciat de 2 persoane

 4. Adevărul e că voi,bărbații, sunteți mult mai vanitoși decât femeile,mai ales după o anumită vârstă. Al meu se declară „young, strong,beautiful și deștept” și la fel ca și tine, refuză să accepte că-și arată vârsta.🤔 Ce-o fi în capul vostru? Să nu-mi răspunzi la ultima întrebare!😄

  Apreciat de 1 persoană

   1. Nu te-am numit așa, doar ți-am recomandat, dar tu faci cum vrei, să nu uiți că ai o vârstă pe care trebuie s-o accepți, indiferent de cum te simți.😏

    Apreciază

 5. Cred că ne grăbim atât de rău să lipim etichete, sa ne catalogăm. Și e atât de benefică o astfel de gândire auto-ironicã pentru a ne ridica moralul, a vedea situația de ‘”deasupra”… Cumva a ne privi pe noi înșine prin ochi străini, nepărtinitori, obiectivi și îngăduitori 💖
  Empatia e atât de rară, bunăvoința și chiar politețea sunt considerate depășite. Chiar și printre ortodocși sunt priviri viclene și oameni duplicitari. O atitudine exemplară in fața disprețului ☀️

  Apreciat de 1 persoană

 6. Ei na! Dacă vă considerați mai „bătrân” în experiență și înțelegere față de acum „n” ani, de ce nu v-ați considera la fel și la trup sau la aparența față de ceilalți? Ce, experiența vine pe gratis? Înainte bătrânii erau prețuiți („cine nu are bătrâni să și-i cumpere”). Acum nu (prea) mai sunt prețuiți, și cred că nu mai sunt nu pentru că lumea e mai rea (sau mai răuvoitoare), ci pentru că bătrânii nu mai sunt (în medie, sau cum se întâmpla în alte vremuri) ceea ce și-ar dori lumea să fie: modele, surse de înțelepciune, de siguranță etc. Rămâne doar respectul, sau mai bine zis politețea cu care am fost educați, sau care se cuvine față de o persoană care începe să fie mai mult sau mai puțin neajutorată.
  Problema e într-adevăr în minte, dar de ce ar vrea o minte care „îmbătrânește” în ce privește experiența să își vadă trupul din care face parte ca fiind (încă) tânăr? Să nu-mi spuneți că sufletul e veșnic tânăr, deoarece pentru suflet nu are importanță dacă trupul e tânăr sau bătrân. Deci tot mintea trupească e cea care nu se poate obișnui cu vârsta trupului din care face parte. Dar pentru mintea duhovnicească, vârsta trupului nu are importanță. Deci eu zic că e o luptă între trup și suflet (sau între mintea trupească și mintea duhovnicească). Există o astfel de luptă? S-ar părea că da.
  Acum apropo de comentariile anterioare, de ce femeile (în general) se adaptează mai ușor la semnele bătrâneții (în medie zic, că excepții sunt peste tot)? Părerea mea: femeile de casă (mame, bunici), datorită instinctului matern, își canalizează o mare parte a energiei către creșterea micuților și către atenția față de ei sau față de problemele lor. Și atunci nu mai dau atâta atenție aspectului exterior. (Desigur, nu e singura explicație!, dar am spus ca medie.)
  Și ar mai fi o observație: diferența de vârstă dintre doi oameni nu e ceva absolut, ci e o chestiune de percepție. Cu cât cineva e mai tânăr, cu atât aceeași diferență de vârstă pare mai mare. De exemplu, într-un fel îl vede cineva de 10 ani pe unul de 30, altfel îl vede unul de 40 pe altul de 60, și altfel unul de 70 pe altul de 90.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am uitat să precizez: am spus că înainte bătrânii erau mai prețuiți, spre deosebire de zilele noastre, pentru a sublinia că altă dată putea fi o cinste să fii bătrân, ceea ce nu mai e văzut la fel azi. Iar aceasta este în legătură cu scăderea nivelului credinței în lume. Și nu degeaba în mănăstiri părinții duhovnicești îndrumători spirituali sunt numiți cu termenul de „bătrân” (stareț, gheron…) Adică ar fi o cinste ca cineva să fie considerat bătrân, chiar și în lume, dacă ar fi văzut de cei din jur în sensul spus în primul comentariu: sursă de experiență, înțelepciune etc… (Apropo, „Senat” înseamnă „Sfatul bătrânilor” din Roma antică, deși acum „senat” nu mai are aceeași semnificație, apropo de evoluția înțelesurilor cuvintelor…)

   Apreciat de 1 persoană

   1. E o poezie mai jos in care spun la fel despre cum erau inainte batranii vazuti. Astazi suntem niste ingaduiti care sunt povara pe casa de pensii si sistemul de sanatate!

    Apreciază

  2. In experiente mai bătrân da, in intelegere ba! Dimpotriva imi e tot mai greu sa inteleg lumea!
   Teoretic or fi toate corecte, practic mintea mea ma vede pe la 40 de ani, trupul oscilează intre varsta asta si 90 de ani!
   La momentul povestii mintea si trupul căzuseră de acord pe 45! Cum sa vina cineva din afara sa spuna altfel?😂

   Apreciat de 2 persoane

 7. Vârsta, e o sumă de cifre. Nu prea contează. Ceea ce contează cu adevărat este mintea și sufletul. Ele trebuie să rămână tinere. Dumneavoastră stați bine la capitolul ăsta. O seară frumoasă! Așa ca la 40 de ani.🤝

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: