BOR astăzi

Corectitudinea politică

Mai bine de 2000 de ani Biserica a funcționat fără să aibe nevoie de corectitudine politică și nu ar avea nevoie de ea nici acum, dar din păcate se încearcă să fie introdusă forțat!
Absurditatea acestei corectitudini politice e atât de evidentă, încât se ajunge la situații de-a dreptul hilare!
In momentul Sfintei Împărtășiri, preotul iese în fața Altarului cu Potirul în mână și spune, cu voce tare, rugăciunea pe care ar trebui sa o rostească cei care se împărtășesc. Un lucru bun, pentru că nu fiecare o știe pe de rost. Mai puțin bine este când preotul consideră ca trebuie să fie corect politic și adaptează această rugăciune funcție de cel, cei, cea sau cele (na că m-am molipsit și eu!) care stă, stau la rând sa se împărtășească!

 1. Când este o singură femeie preotul spune: „Cred Doamne și mărturisesc…ai venit în lume să mântuiești pe cei păcă­toși, dintre care cea dintâi sunt eu…”
  Eu unul nu pot să nu zâmbesc oricât ar fi momentul de solemn când văd un bărbat cu barbă vorbind despre el ca fiind femeie!
  Da, stiu ca spune rugăciunea pentru femeia care urmează sa se împărtășească, dar dacă tot face lucru ăsta de ce nu schimbă rugăciunea cu totul si spune: „CREZI și MĂRTURISEȘTI Domnului ca El este Hristos, Fiul lui Dum­nezeu celui viu, Care a venit în lume să mântuiască pe cei păcătoși ȘI PĂCĂTOASE dintre care CEA dintâi sunt eu..?
  Dacă tot dorim corectitudine să mergem cu ea până la capăt oricât ar fi de absurd!
 2. Nu mai puțin hilar este când urmează să se împărtășească atât bărbați cât și femei și rugăciunea se transformă in „…cel si cea dintâi sunt eu!”
  Deci avem un preot barbos care nu-i sigur nici el dacă e bărbat sau femeie! Si tot de dragul corectitudinii ar trebui ca rugăciunea sa devină Credeți și mărturisiți …samd”!
  De dragul lui Dumnezeu, din respect pentru Jertfa Lui, din evlavie și smerenie, ar trebui să lăsăm inovatiile în biserică, să lăsam lumea la ușa bisericii, cu toate tâmpeniile ei, pe care ni le impune zilnic! Sau să mergem mai departe și să scoatem biserica în lume!
  Așa să ne ajute Dumnezeu!

19.05.2022

3 gânduri despre „BOR astăzi

Adăugă-le pe ale tale

 1. Bună ziua, vrăbiuță! 🙂 La câte defecțiuni sunt în lume, ar fi culmea să nu se răspândească și în biserici… Tu chiar vrei ca în această perioadă-n care totul este posibil, să fie cum dorești tu? 😀 Ai grijă de sufletul tău și lasă ce se petrece-n jurul tău, altfel nu-ți ei găsi liniștea. 😉

  Apreciază

  1. Nu poti gasi ce nu-i pierdut albatrosule!
   Iar asta cu „ai grije de sufletul tau” pot sa-ti spun ca tocmai de aceea scriu ce am scris! Ma gandesc ca poate eu sunt mai ” sensibil” si receptionez mai iute un pericol decat altii si ca atare nu am voie sa tac! A tacea inseamna a accepta! Iar daca chiar crezi ( si eu o fac) ca cei din biserica sunt fratii si surorile tale atunci nu ai voie sa taci!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Crezi că ești singurul care nu tace? Problema este că nu vă aude nimeni, din păcate chiar dacă v-ar auzi, nu le pasă, fac ce li s-a trasat să facă și mai rău și gândirea a început să fie dirijată…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: