Citesc presa germană în care se relatează despre vizita cancelarului Olaf Scholz în Ucraina, alături de Macron și Mario Draghi… Mă uit la poze, peste tot apare Johannis, de care nu amintește nimeni nimic, de parcă ar fi participat doar ca traducător la convorbiri!
Johannis face ca de obicei o impresie jalnică, hainele nu stau pe el, zâmbetul cretin și înălțimea subliniază rolul lui, de a cincea roată la căruță!
Vrem sau nu, asta suntem noi românii/România, când se întâlnesc „stăpânii” Europei! O știm de altfel cu toții, o vedem zilnic când ne uităm ce reacții au Ungaria, sau Polonia, fată de UE și cât de lipsiți de aceste reacții suntem noi, indiferent cât ne costă lipsa lor!
Un președinte mai reprezentativ ca „ficusul” nostru, cu greu se putea găsi!
Mă uit din nou la fotografii și îmi vine în minte bancul acela cu cei 4 cai de pe pășune; unul alb, unul negru, unu roib și unul … care nu avea nimic împotrivă! Ăsta ultimul e al nostru! Întrebarea este dacă se știa de el că e de acord cu orice, de ce l-au luat totuși cu ei? Singura explicație plauzibilă, era nevoie să-l convingă pe Jelinschi ( care din erou neinfricat a cam ajuns babă jelitoare ) că România nu doar e de acord cu ceva, care este foarte dezavantajos pentru noi, ci chiar semnează imediat acest lucru, astfel încât să fie imposibilă împotrivirea ulterioară!
Imi vin in minte câteva lucruri posibile, dar cum am o „gură rea,” prefer să nu le enunț! O să le aflăm însă curând cu toții și sigur nu o să fie de bine! România nu a fost chemată la masa bogaților niciodată ca să i se dea ceva, ci ca sa i se ia! Sau i s-a dat cu o mână, ca să-i fie luat cu două!
Na că tot mi-a scăpat!

17.06.2022