Der Klugscheißer

Am tot scris articolul ăsta și l-am tot șters, după o vreme l-am scris din nou, l-am șters din nou! Ani de zile! Nu doresc de loc să-mi fac mai mulți dușmani decât am deja, dar sunt lucruri care trebuiesc uneori spuse și sincer astăzi o fac în speranța că unii dintre cei avizați se vor schimba, fiindcă cred sincer, că majoritatea nu o fac intenționat!
Este vorba despre „Klugscheißer„-i. Asta e un termen dur fară un echivalent, pe măsură, în limba română și înseamnă cineva cineva care se dă tot timpul deștept, face pe deșteptul ( se citește „clugșaisăr„)
Nu știu alții cum sunt, dar eu unul prefer pe cineva care mă înjură pe blog, decât un Klugscheißer! Este de mirare că nu există un cuvânt similar în limba română ( poate nu-l cunosc eu doar?) fiindcă spațiul virtual românesc abundă de astfel de persoane!
Pe un Klugscheißer nu-l interesează tema expusă, ci cum să-ti demonstreze că greșești, în general și să se pună pe el, indirect, deasupra ta, ca o autoritate în domeniu! In „domeniul său” care nu are de obicei legătură directă cu tema expusă, dar căreia îi face el rapid una!
Un exemplu?
În articolul anterior: „Dacă Gorbaciov murea tânăr…” expuneam câte poate nu s-ar fi întâmplat fără Gorbaciov și pe de altă parte și faptul că cu toate strădaniile lui, de a distruge lagărul comunist, …tot în comunism am ajuns!
Un Klugscheißer religios, a intervenit spunând că:
Stie Dumnezeu cand sa ia pe fiecare nu mai debitati aberatii de atotstiutori ca miroase a mandrie si va smereste Cel de Sus!”
Acum poate nu mai știu eu să mă exprim în limba maternă, poate mai fac greșeli de topică a frazei (dupa zeci de ani trăiți în Germania) și sigur greseli gramaticale, dar nici prin cap nu mi-a trecut „vina” lui Dumnezeu în activitatea lui Gorbaciov, cum nu mi-a trecut niciodată în nimic, din ceea ce NOI oamenii am facut! Și asta pentru că suntem liberi, de capul nostru, lăsați să facem, sau nu un lucru, de la Adam încoace!
Dar pe Klugscheißer, cum spuneam, nu-l interesează ce am spus, el are viața lui și „menirea” lui pe pământ!
Contraziceti-mă de oricâte ori considerați că gresesc, că de aceea sunt deschise comentariile! Am să vă raspund până când discuția mai este constructivă și nu trebuie repetate aceleasi argumente, dar vă rog nu fiți Offtopic si mai ales Klugscheisser-i!

31.08.2022

Un gând despre „Der Klugscheißer

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: