Karl Lauterbach ministrul (ne)sănătații (mintale) din Germania, mi-a scris!

Mi-a scris să-mi reamintească că Comitetul permanent pentru vaccinare (Stiko) a recomandat un al doilea rapel de la vârsta de 60 de ani. În scrisoare, ministrul face apel la „beneficiari” ( eu credeam ca beneficiar vine de la beneficiu !?) să ceară sfaturi de la medicul de casă, cu privire la cea de-a patra vaccinare, împotriva coronavirusului
La sfârșitul scrisorii, se face trimitere și la „vaccinarea antigripală anuală” și la vaccinarea împotriva pneumoniei.
Băiat bun Karl ăsta!
Un politician pur sânge, care știe cum să rezolve problema lipsei de bani, în casa de pensii!
Pentru că nu mi-a scris doar mie, nuuu, i-a scris și nevestei mele și la încă vreo 29,3 milioane de persoane peste 60 de ani din Germania, care urmează să se pensioneze sau sunt deja și care refuză …să moară la timp!
Grija asta a lui părintească pentru noi (citește tentativa de Endlösung ) a costat ceva: un timbru costa 85 de cenți, cu reducere pentru interes de stat poate doar 32, plus plicurile , hârtia, tipăritul, cam între 10 și 25 de milioane de euro! O nimica toată, căci dacă doar jumătate din cei care au primit scrisoarea „pun botul” ( tare îmi place expresia asta românească!) și din aștia tot jumătate nu o să mai încaseze pensia (indiferent cât e ea de mică) e totuși o „afacere” grozavă! Unde mai pui ca se mai adaugă și economia de gaz, energie electrică și apa!
Din păcate nu exista o adresă la care aș putea să-i mulțumesc cum se cuvine și nici nu știu daca are vreun traducător bun, din românește, în minister! Limba germană e prea săracă și nu-mi permite să-i transmit din suflet tot ce-i doresc, intreaga mea prețuire, cum îmi permite limba română!

15.10.2022

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: