Am citit un articol interesant aici după care nu am știut exact dacă trebuie să râd, sau să plâng! Dacă nu este doar un articol manipulator, dacă el exprimă adevarul, cred că rușii ar râde cu lacrimi, citindu-l! Mă refer la armata rusă, pe care mi-o închipui cam ca pe cea din care am facut eu parte, acum 40 de ani, doar cu o tehnică superioară!

Articolul spune că cei peste 700 de soldați francezi care locuiesc în unitatea militară de la Cincu se plâng că:

Condițiile de viață de acolo sunt considerate drept nedemne.”

hrană este insuficientă, spațiile unde locuiesc soldații sunt parțial insalubre, iar încăperile sunt reci.”

se tem că iarna care vine va înrăutăți lucrurile!”

Mesele oferite de aliații români sunt reduse la porția minimă: ciorbă și roșii pentru o cină, omletă și o bucată de pâine de cu o zi înainte pentru micul dejun.

Uneori mesele nu includ nici aperitiv, nici desert”

„întreruperea curentului îi obligă uneori pe soldați să mănânce la lumina telefonului mobil!”

Urmele de noroi, mucegai și păr rămase în căzile de duș confirmă faptul că băile nu au fost igenizate.”

Totul se întâmplă într-o tabără care se află într-o „mlaștină”, unde sunt șoareci, ploșnițe și câini vagabonzi atrași de gunoi.”

Un ofițer este „dezgustat până la punctul de a nu mai vrea să meargă într-o misiune”.

Nu este nimic glorios la armata franceză când o vezi la Cincu, cu picioarele în noroi, stomacul gol, cearcăne până la bărbie, încercând să sperie Rusia cu mijloace defecte și tancuri care se chinuie să traverseze”, a declarat un francez prezent la Cincu.

Aceștia sunt soldații NATO care urmează să ne apere patria până la unu! După unu se retrag și ei la casele lor, că e vineri și e zi scurtă!
Sigur, încă nu sunt în război și nu ar trebui poate să fie confruntați cu astfel de situații, dar pe de altă parte, dacă fără să le cadă bombe în cap sunt terminați psihic, de o situație normală pentru oricare soldat care a facut armata pe vremea când aceasta era obligatorie în România, ce o să se întâmple când va începe războiul și Cincu o să fie văzut ca Paradisul?
Eu nu cred că trăgeam mai prost decât o fac ei, dar prăbușit psihic nu am fost cu toate că ne bărbieream zilnic „pe uscat” ca nu aveam apă, făceam un duș de 5 minute o dată pe săptămână, în cel mai bun caz, ca să mănânci ce se dădea la cantină trebuia să nu te scârbești de nimic, ( auzi: omletă!!) nu exista urmă de noroi, mucegai, păr nicăieri (fiindcă noi răspundeam și de asta), iar aperitiv și desert erau oricum de domeniul fantasticului! Mașină de spălat!?
După lunile de armată făcute, nu mă mai speria nimic, cu una cu două și zic eu că fiecare dintre noi s-a reîntors „mai bărbat” înapoi la vatră!
Vede cineva trupa asta de francezi (presupun că nici restul din NATO nu sunt altfel) străbătând Rusia prin noroaie, zloată, ger, fămânzi și nespălați, ca să ne apere pe noi? Mie mi-e greu să îmi închipui așa ceva!
Sper ca rușii sa le fi pregatit o infrastructură „demnă” să poată înainta mai bine cu tancurile decât o fac în România și să le dea răgaz eventual indicațiile necesare, ca să se poată organiza cum se cuvine și să aibe condițiile care „se cer” într-un război actual!

Allons enfants de la Patrie!

4.11.2022

citește Înfrățiți cu tangalache 1