Nu mai avem scăpare!

Nu ascult radio în mașină, dar fiindcă astăzi sunt alegeri în SUA, care privesc viitorul lumii, am făcut-o! Nu a amintit nimeni la știri de așa ceva! Prea puțin important pentru Media germana! În schimb am auzit o știre care m-a lăsat cu gura căscată, la mai 200 km/h :
Unui bătrân de 80 de ani i-au fost retinuți 200 de Euro valoarea a 2 kg de ciuperci, culese mai mult peste kilogramul care îi permite legea Cele două kilograme în plus, care s-au dovedit a nu fi f. proaspete, au fost distruse de grăniceri!” La cât se ridică amenda pentru această faptă încă nu se cunoaște”
După ce am reușit să închid gura, m-am simțit mult mai bine, nu doar că nu mi se mai usca limba, dar Germania a devenit pentru toți mult mai sigură! De mult asteptam sa se rezolve problema lăcomiei de mânătărci!
Sigur mai sunt mici probleme de rezolvat în țară cum ar fi: transformarea democrației într-o dictatură, invazia de emigranți cu tot ce aduce asta, amenințarea unui război atomic, lipsa de gaz pentru încălzirea locuințelor și menținerea industriei funcționale, traficul de țigari, droguri, carne vie, teroriști, samd. dar pericolul cel mai mare, problema nr.1, adică batrânii ăștia culegatori de mânătărci și urechiușe a fost oarecum rezolvată! Li s-a administrat o lecție!
Am verificat acasă in net, știrea este reală! Poate nu puteți înțelege „revolta” mea așa ca vă sunt dator niște explicații.
Un bătrân în Germania are in general o pensie de ca…cao! Dacă nu are macar locuința proprie și e singur, pensia abia îi ajunge de chirie și de alimente, la magazinul pentru saraci! Ciupercile de calitate ( urechiuși, mânătărci) depășesc posibilitatile materiale a unui pensionar, mai ales ca cei care gătesc știu că, uneori, cureți la ele, pana nu mai rămâne nimic! Omul a găsit 3 kg, dar neștiind legea (cine știe o astfel de lege?) si fiind cinstit, le-a declarat culese doar de el și „oamenii” în uniformă, care iasă la jumătatea varstei lui la pensie, dar cu o pensie dublă cât a lui, au aplicat legea! Pentru așa ceva sunt destui, nu lipseste personal și au timp berechet! Pentru cazurile unde iși riscă poate pielea ( că doar de aceea iasa mai iute la pensie, nu fiindca apara ciupercile țării) dispar toate și personal și timp, plus ca sunt surmenați și prost plătiți!

8.11.2022

3 gânduri despre „Nu mai avem scăpare!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Decidenţii se împiedică de lucruri mărunte, ale mari nu le observă 😉

  Și la noi fiscul a amendat cu sume enorme (vreo 5.000 lei/persoană) pe ţăranii care vând mere și legume în faţa porţii lor. Da, fiscul a apreciat că ăștia fac marea evaziune fiscală în România. Se pare că astfel de anomalii sunt generalizate.

  În urmă cu ceva vreme am citit că în SUA, un cetăţean a fost condamnat la 3 luni închisoare + 10.000 $ amendă pentru că obișnuia să adune într-un butoi apa de ploaie ce curgea de pe acoperișul casei lui prin burlan. Nu avea voie pentru că… apa de ploaie aparţine statului american și… costă. Or omu’ o aduna ca să-și ude gratis grădina!

  Alt american a făcut pușcărie 6 luni + amendă pentru că și-a montat pe casă panouri solare, deconectându-se de la reţeaua publică. Nu avea voie! 🤔

  Și un caz aparte: unui bătrân homeless comunitatea a adunat bănuţi și i-a construit o căsuţă mică. Venea iarna și s-au gândit oamenii că bătrânul va muri de frig. După ce i-au dat cheia casei, bătrânul a plâns de fericire. N-a durat bucuria sa mai mult de câteva ore pentru că s-a trezit cu organele statului în inspecţie care au constatat că imobilul nou construit era mai mic cu vreo 10-20 cm decât permitea legea statului respectiv. Soluţia nu a fost mărirea suprafeţei cu cm lipsă, ci dărâmarea căsuţei! Sfâșietor era chipul bătrânului privind „aplicarea legii”.

  Asta e lumea bolnavă în care trăim.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: