Ioane ajunge!

Părintele Paisie mi-a schimbat de nenumărate ori felul de a înțelege lucrurile, de a mă comporta! O face și acum, prin povestiri de mult citite, pe care la vremea când le-am citit nu eram capabil să le înțeleg și ca atare mi-au fost readuse din nou în fața ochilor!
Într-una din ele Sfântul Paisie îi spune unui bolnav cu tensiune arterială:
Tensiunea este din nelinişte, binecuvântatule! Tu să rezolvi problemele cele uşoare. Pe cele grele să le laşi lui Hristos. Să nu încerci să le rezolvi tu pe toate…”
Nu cred că puteau fi spuse cuvinte să mi se potrivească mai bine și mie! Și cred că nu este vorba doar de tensiune, ci cam de toate bolile în care stress-ul are un rol important (problemele psihice, diabetul, problemele metabolice, migrene, ulcerul, samd). Și în care boală nu are stress-ul un rol?
Eu însă abia acum mi-am spus: „Ioane e vremea să-ți schimbi felul de a fi!” Și asta nu doar pentru că nu mai reușesc să stăpânesc tensiunea arterială, sau glicemia, ci pentru că problemele pe care eu oricum nu le pot rezolva, m-au copleșit! Am fost născut, educat, să-mi pese de alții și cred în continuare că așa trebuie, ca fiecăruia să-i pese de fiecare, dar când ajungi să nu mai dormi de grija altuia, în timp ce probabil acesta o face, nu poate fi bine! Și nu este! Deci am să-mi fac rost de o porție de „nepăsare bună” cum spune Părintele și o să încerc să nu mă mai implic, cel puțin emoțional, în viața fiecăruia! Am de gând să las să treacă pe lângă mine și toate atacurile, loviturile adresate mie direct! Cât de multe voi putea măcar, dacă nu o să reușesc cu toate!
La urma urmei eu știu mai bine decât oricine cum sunt și nimeni nu poată să mă facă mai rău decât sunt deja!
Și nu o fac pentru că mi-ar fi frică de moarte, fiindcă de murit vom muri cu toții oricum, dar adevărul este ca prea m-am implicat în toate, de când mă știu și bolile au venit peste mine direct proporțional cu aceasta implicare!
Am prieteni care îmi „reproșează” de mult ca n-aș mai lăsa nici o boală pentru alții!
Uite de astăzi am să le las!
Și am să-L „las” pe Dumnezeu să rezolve El problemele cele grele, fără să mă mai amestec și eu, mai ales că nu am realizat altceva decât să mă auto-distrug!
Ajunge!

14.02.2023

2 gânduri despre „Ioane ajunge!

Adăugă-le pe ale tale

    1. Nu era vorba de controlat ca eu nu ma pot controla nici pe mine de multe ori! Mai mult de influentat dar nici asta nu merge! Ori eu m-am nascut catâr si mi am tot spus pana acum TREBUIE! N-am reusit mare lucru in afara sa ma distrug singur cum spuneam!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: