Ieri și azi

Acum câțiva ani dacă unul sau mai mulți cetățeni americani aveau probleme într-o altă țară, SUA intervenea în favoarea lor uneori chiar armat. Lucrul ăsta era „normal” și văzut ca avantaj când ai pașaport american.
Astăzi când Rusia a intervenit apărându-și cetătenii ruși din Ucraina, tocați mărunt din 2014 încoace, de guvernul ucrainian, toată lumea este revoltată!
Câte categorii de oameni există pe pământ? Mai întâi americanii și apoi restul? Sau „poporul ales„, americanii si apoi restul? Sau..

Acum câțiva ani dacă după un tratament mureau 10-20 de oameni, acel tratament era oprit, firma producătoare trasă la răspundere, plus toți cei care trebuiau să supravegheze/aprobe tratamentul.
Astazi când „sindromul morții subite” nu poate avea altă cauză decât „vaccinarea,” nimeni nu este interesat să oprească acest genocid planetar, ba dimpotrivă se pregătesc căi pentru continuarea lui! Chiar nu mai interesează pe nimeni supraviețuirea speciei om? Nici măcar pe noi ?

Acum câțiva ani cel care îți distrugea economia lasându-te fără sursă de energie și materie primă, era considerat sabotor, dușman.
Astăzi el este considerat prieten și aliat de nădejde!
Se dorește sărăcia, înfometarea dar nu era mai simplu sa ne înfometeze fără atâta circ? Chiar le este frică ca ne revoltăm și ne luam viețile în propriile mâini? Nu o vom face până mai merge televizorul și facebook-ul!

Acum câțiva ani când un politician făcea o gafă (doar) verbală, era eliminat rapid din viața politică, iar partidul acestuia pierdea procente la alegerile următoare!
Astăzi politicienii nu mai sunt interesați de imaginea lor în fața electoratului, ci doar în fața guvernului mondial (neoficial deocamdată)!
Când s-a terminat jocul „Democrația„?

Acum câțiva ani statele erau suverane și hotărau singure destinul lor, oricât de mici ar fi fost.
Astăzi așa ceva nu mai este posibil!
Privind înapoi înclin să cred că doar eram lăsați să credem ca suntem liberi și independenți…

Acum câțiva ani în școală se învăța matematică, literatură, biologie, istorie…
Astăzi se ce se acumulează în școli și chiar în grădinițe, are locația (în principal) între picioare!
Se dorește trecerea de la Homo sapiens la Homo perversus?

Acum câțiva ani doar nemții erau vinovați de ce au făcut bunicii, sau străbunicii lor, cu zeci de ani înainte!
Astăzi sunt toți albii răspunzători de faptele înaintașilor, ce au avut loc cu sute de ani înainte! „Problema” mare este însă ca vina e un lucru pe care trebuie să-l simți, nu ți se poate impune! Eu nu mă simt vinovat! Bunicul avea un petec de pământ pe care îl lucra singur, nu cu sclavi și camașa lui era din in, nu din bumbac! De altfel nici nu cred ca a văzut în viața lui vreun negru!

Acum câțiva ani aveai dreptul să-ți spui propria opinie, exceptând faptul că nu crezi în holocaust!
Astăzi excepțiile s-au înmulțit așa de mult încât mai bine taci din gură! Nu le mai înșir că sunt prea multe și păpușarii au avut grije să le știe fiecare!
Corectitudinea politică fără Dumnezeu ca bază e însă satanică, nu uitați când vă „aliniați„!

Acum câțiva ani „verzii” luptau pentru o lume mai naturală, pentru integritatea sistemelor ecologice existente, pentru conservarea speciilor…
Astăzi nu-i interesează că Ucraina distruge cea mai mare/ frumoasă Deltă din Europa, respectiv habitatul miilor de specii de animale, plante, ci sunt preocupați sa-i aprovizioneze cu armament radioactiv, toxic!
Verdenu vine de la natura, frunze, iarbă, ci de la culoarea cadavreică!

Acum câțiva ani se știa că pământul a trecut prin ere glaciare și secole mai calde și că așa e normal, cu sau fără prezenta oamenilor.
Astăzi s-a hotărât în mod irevocabil că planeta se încălzește mai mult decât a făcut-o vreodată, din cauza noastră, a oamenilor! (chiar dacă încălzirea a topit gheața care acoperea niște brazi vechi de sute de ani ce nu puteau crește acolo, unde i-a prins era glaciară, dacă nu ar fi fost mai cald ca astăzi)

Acum câțiva ani potențialii ucigași în masă erau închiși în centre pentru boli psihice, iar bătrânii senili în azile pentru bătrâni.
Astăzi primii sunt lăsați/ajutați să-și pună planurile în aplicare, iar ultimilor li se încredințează butoanele atomice și soarta lumii!
Măcar știm exact ce ne așteaptă!

Acum câțiva ani dacă aveai gândaci în bucătărie chemai deratizarea să te scape!
Astăzi înseamnă că te-ai aprovizionat alimentar!
Poftă buna!

Acum câțiva ani comunicarea între oameni se făcea mai ales prin vorbire și auz.
Astăzi se face prin semne și vedere! Deosebirea între oameni și animale era credința în Dumnezeu dar și capacitatea de a vorbi!
Regresăm ca specie!

24.02.2023

Un gând despre „Ieri și azi

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: