Cercetările științifice arată că o creștere suplimentară a conținutului de CO2 din atmosferă este puțin probabil să aibă vreo influență asupra temperaturilor. Acest „efect de sațietate” este cunoscut de mai bine de 50 de ani. O teorie care este ignorată cu atenție de către mainstream, deoarece nu susține narațiunile fanaticilor climatici!
Dioxidul de carbon din atmosfera noastră are, într-o anumită măsură, un impact asupra așa-numitului efect de seră. Dar în cele din urmă (după cum arată clar un studiu), formarea norilor este în primul rând cea care, pe lângă puterea radiației solare, determină clima globală. Având în vedere că nivelul de CO2 în vremurile anterioare era semnificativ mai mare decât în prezent și pământul încă nu a „ars”, teoria unui efect de saturație în ceea ce privește urmele de gaz și temperaturile globale pare să aibă o oarecare pondere.
Deja în martie, Report24 a raportat într-un articol al lui Ed Hoskins că concentrația actuală de CO2 de aproximativ 420 de părți pe milion (ppm) a atins deja o saturație de „mai mult de 85 la sută” în ceea ce privește efectul de seră. Și el nu este singurul. O echipă de cercetare poloneză condusă de Dr. în studii experimentale, Jan Kubicki ajunge la concluzia că CO2 nu mai are un efect semnificativ asupra efectului de seră de la o concentrație de aproximativ 300 ppm (în troposferă). Oamenii de știință au publicat studii relevante în 2020, 2022 și 2024.
În felul acesta se incheie sirul investigațiilor profesorului dr.-ing. Alfred Schack, care a remarcat în 1972 că atunci când CO2 se acumulează în aer la aproximativ 300 ppm (sau 0,03 la sută), „procesul de absorbție în troposferă este saturat”. Dar asta înseamnă și că:
„Știm de fapt de mai bine de 50 de ani că dioxidul de carbon are doar o influență foarte limitată asupra climei și temperaturilor – și totuși ignorăm lucru acesta! Ba mai mult, lucrăm la planuri de decarbonizare (cuvânt cheie: zero net), care pun în pericol întreaga noastră economie și dezvoltarea globală. De aceea aș dori să subliniez încă o dată cartea mea „CO2 nu este dușmanul nostru”, în care am evidențiat câteva aspecte importante în acest sens”.
25.04.2024
vrăbiuțe.blog : când trebuie și când nu trebuie să ascultăm de știință?
Lasă un răspuns