Die Polizei, dein Freund und Helfer*

Lumea astăzi demonstrează
dorind liberi să trăiască,
poliția însă-i veghează
să nu se îmbolnăvească!

De nu au mască pe față
și merg nefiind distanțați,
îi udă, sperând că îngheață,
sau îi bat, de-i lasă lați!

Tot vroiau ei internați;
să meargă la chirurgie!
Iar de nu pot fi salvați,
sunt toți morți „din pandemie”!

După cum chiar motto spune:
„Prieten și ajutor”
polițistu-i pentru lume!
De dușmani nu duce dor!

15.11.2020

*Poliția prietenul și ajutorul tău- motto poliției germane

4 gânduri despre „Die Polizei, dein Freund und Helfer*

Adăugă-le pe ale tale

 1. Mă faci să râd, dar nu e râsul meu… Totuși nu-i chiar apă colorată… Pandemia există, că ne place, au ba să recunoaștem. Un coleg al fratelui meu a murit alaltăieri… Tânăr și sănătos mai înainte. Nu vreau să fiu panicat, ca alții, dar nici nepăsător. Am avut un astfel de coleg și eu. Era african la origine. Un munte de bărbat, 2 pe 2. Atât de voinic, că îmi venea să-l provoc amical la bătaie… 🙂 Mai am apucături din astea, juvenile. Îmi plăcea că limba lui originară era franceza și… în mod ciudat, după aproape 4 ani de ședere în U.K., încă îmi sună mai bine urechilor mele francofone. Dar el nu credea. Punea mască doar pentru că asta era regula la noi la muncă. „Je ne crois pas à ce non-sens!” Deci odată plecat de la job… Și acum e la spital, pe perfuzii. Nu vreau să ajung în extrema fratelui meu care își sterilizează fiecare obiect pe care pune mâna, dar nici ca ceilalți care zic că nu există. până dau cu capul de belea. Eu zic să ne păstrăm cumpătați, la mijloc, sănătoși nu prin meritul pazei noastre neapărat, care tot va avea scăpări inerente, ci prin mila bunului Dumnezeu. Ioan, te rog să nu-mi dai griji în plus prin atitudinea asta! Ești prețios pentru mine și pentru foarte mulți, dacă nu știai cumva!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Prietenul meu drag eu REPET cred ca virusul exista, imbolnăvește si ucide! Nu am spus niciodată altceva! Formatia mea de medic chiar daca nu am lucrat mult si cea de crestin chiar dacă sunt căldicel nu-mi dă insa voie sa gândesc cum mi se cere si nici sa ma panichez! Deci repet ca sa fiu clar: covid ucide pe cine „trebuie” să ucidă si „ocoleste” pe cine trebuie sa ocoleasca sau nu il imbolnaveste CA ORICE ALTA GRIPA! Orice gripa a facut la fel dar numai la asta se face un show special! De ce?Dupa cum vezi si care ajunge in spital si are loc daca-i sa moară tot moare! Atunci?
   Viata in astfel de conditii pentru mine e echivalenta cu moartea! Eu nu traiesc ca sa muncesc si sa supravietuiesc! Nu am nici-un interes intr-o astfel de viata! Mai bine mort! M-am saturat sa mi se dicteze ce cum cand am de facut! Eu nu am gresit cu nimic si vreau sa mor liber! LIBER!

   Apreciat de 2 persoane

 2. Am ras copios. Pe langa asta, raspunsul tau e complet. M-ai scutit pe mine de scris. Dumnezeu sa te tina sanatos si credincios. Mult sau putin. Daca e mult, ferice de tine, daca e putin, zice Mantuitorul ca daca am avea credinta cat un graunte de mustar am muta muntii. Asadar ferice de tine de doua ori.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ma bucur alaturi de tine ca suntem ortodocsi si romani; numa noi putem face haz de necaz in halul ăsta!
   Sigur nu am credinta cat un bob de mustar nu am avut niciodata credinta eu ȘTIU ca Dumnezeu exista este Iisus, Maica Precista e Marea Ajutătoare a oamenilor si mai stiu ca Dumnezeu este ortodox! Este un dar care l-am primit nemeritat pe de alta parte cand vad cat de putin fac fata de cat știu ma infricosez!
   Post usor frate!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: