Povestea primului vaccin anti-COVID spusă de o cercetătoare româncă din Germania

Aici (audio 33 min.)

Cum am bănuit cercetarea vaccinului german a început cu mult înaintea aparitiei virusului covid 19 (10 ani) el fiind o metodă care va face posibilă SAU POATE NU, aparitia f. rapida a unui vaccin nou pentru orice virus nou apărut.
Tot cum menționăm în articolul anterior vaccinul se găseste in faza a treia clinica doar si a cam sărit rapid peste fazele I și II !
Dar si in faza a treia ar fi nevoie de cel puțin 2, 5 ani care probabil vor fi si ei reduși la cateva luni ca si fazele I și II.
Ce omite cercetătoarea românca sa spuna când descrie cum actionează vaccinul e faptul ca celulele sistemului imun ale organismului nu distrug proteina virală introdusă in celula gazdă ci intreaga celulă cu proteină cu tot! Lucru ăsta e foarte important pentru ca poate sa dea o boală auto-imună in care sistemul nostru imun luptă impotriva organismului nostru! Bolile auto-imune NU SUNT PÂNĂ LA ORA ACEASTA VINDECABILE și ele se țin in frâu cu cortizon care la rândul lui nu-i chiar o binecuvântare pentru organism.
De asemena introducând material genetic străin (viral) în celula acesta se poate amesteca cu materialul genetic propriu cu niste urmări neprevăzute la viitorii urmași ai noștrii sau ai lor!
Ascultatorii atenti o să si dea seama ca e imposibil in conditiile de administrare ale virusului sa se obtina imunitate de turma!
Dar toate acestea sunt discutii ipotetice cum spunea si cercetătoarea inca nu se stie daca vaccinul este sigur…
Dânsa era la fel de entuziastă la ora interviului si despre vaccinul Oxford care intre timp a fost stopat in urma decesului unui voluntar la test.
Totusi se merita ascultat materialul audio pentru a va face o idee despre ce e vorba.
Audiție placuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: