Minunea VII (a Sf.Ap.Toma)

„Nu cred până nu văd cu ochii mei!”
Fiecare a spus propoziția asta! Dar sunt ochii chiar asa de încredere față de alte simțuri ale noastre?
Sunt mai de încredere decât inima sau decât mintea?
Cu siguranță nu!
Oricare prestidigitator îți poate spune că degetele sunt mai rapide decât ochiul! Din asta trăiește!
Un psihiatru poate spune câti dintre noi văd lucruri care nu există!
Un om înduhovnicit ne-ar putea spune câți dintre noi nu văd „persoane” care ne înconjoară!
Sau mai simplu: știm toti ca putem simți pe cineva in intuneric deși nu-l vedem!
Ce vreau să spun e că ochii sunt niște receptori dar informatia care intră prin ei este sau nu prelucrată, înteleasă, de mintea noastră și acceptată ulterior de constiința noastră!
Eu am început să nu-mi mai cred ochii!
M-au ” înselat” o singură dată, ziua in amiaza mare, fara sa fi fost sub influența vreunui drog, sau fara vreun motiv cât de mic fiziologic, sau psihologic!
De ce au făcut-o nu știu! Poate ca sa-mi slăbească tocmai încrederea „orbească” in ei!
Eram intr-un restaurant impreuna cu enoriasii bisericii, din care făceam parte si asteptam să ni se ia comanda. La un moment dat l-am văzut pe preot fumând! Cum il cunoșteam bine am fost contrariat de faptul acesta și m-am ridicat în picioare să-l văd mai bine.
Fuma!
M-am intors spre sotie și am intrebat-o dacă vede si ea! A privit si mi-a spus ca nu vede asa ceva plus câteva remarci pe care nu vi le mai repet!😉Am privit din nou spre preot care fuma linistit mai departe!
Desigur ulterior am intrebat pe cei care au stat cu preotul la masă daca doar mi s-a parut suportând bășcălia lor!
L-am intrebat chiar si pe preot care mai diplomat mi-a spus ca „oi fi văzător cu duhul” si „poate am văzut fumurile lui de mândrie!”
Sigur nu sunt văzător cu duhul, cum sigur nici dus cu pluta nu sunt (desi unii ar putea sa aibe alta parere)! Din ziua aceea insă am învătat ca nu tot ce vezi există in realitate! Iar asta implica si reciproca adica dacă tu nu vezi un lucru nu înseamnă că el nu există!


Si fiindca trăim Anii Corona, un virus nu-l poti vedea dar poți să-i simți prezența si la fel este și in cazul Lumii Nevăzute, a lui Dumnezeu!
Unii reusesc cu microscoape electronice sa „vadă” virusi….Da sunt și unii asceti care reusesc să vadă Lumea Nevăzută și sa intre in legătura directă cu ea!
Că noi majoritatea nu vedem cu ochii nostrii nici viruși, nici Lumea Nevăzută, nu înseamnă ca nu există nici una nici alta!

24.01.2021

13 gânduri despre „Minunea VII (a Sf.Ap.Toma)

Adăugă-le pe ale tale

  1. Fumatul nu e vazut de foarte multi ca pacat! Preoții greci mireni fumeaza in numar mare! Tot ce te stapaneste este insa patima! Si exista „patimi” bune (rugaciunea neincetata) dar la ele ajung f. putini si extrem de greu! La patima fumatului poate ajunge fiecare!

   Apreciat de 1 persoană

 1. Eu am spus adesea despre mine ca sunt pe dos cu fumatul. Aproape ca am incercat sa ma tin de fumat dar nu mi-a iesit, cu toate ca am fumat si in armata si in studentie (macar vreo 5-6 pe zi, trase in piept pe bune). Din cauza asta n-am inteles niciodata cum se produce aceasta dependenta de fumat caci la mine nu s-a intamplat … Nici macar fumatul din pipele pe care le colectionez …

  Apreciază

 2. Pot să zic şi eu că reciproca ar fi la fel de valabilă:
  dacă-l vezi nu înseamnă că există.
  Ca dovadă noua tehnologie de la M$ prea puţin diferită de cea Samsung/STAR Labs/Neon.

  Îi vezi, vorbeşti cu ei, îţi răspund, arată a oameni, se mişcă precum oamenii, vorbesc precum oamenii dar… nu sînt.

  Şi acum întrebarea de un milion de dolari: cîţi dintre „ştiriştii” urmăriţi de o lume întreagă fie la televiziuni fie (mai ales) în diverse filmări de pe Internet sînt, de fapt, asemenea entităţi virtuale menite să ne zăpăcească de cap cu minciuni…?

  Întrebare adiţională: cîţi dintre cei cunoscuţi sau dragi vor fi (ori au fost deja) ucişi şi înlocuiţi cu replici virtuale în timp ce noi ceilalţi sîntem ţintuiţi forţat în case prin lockdown-uri ad infinitum şi obligaţi să „socializăm” doar prin metode virtuale…?

  Dacă nu ne mai putem crede ochilor, urechilor şi altor simţuri, ce-ar fi să scoatem lumea din priză?

  Apreciază

  1. Pai tocmai asta spuneam si eu ca ce am vazut cu ochii mei nu era real! Acum pt tine ma repet: nu stiu engleză! O bajbăi eu dar nu stiu ca atare nu prea am inteles mare lucru din linkurile tale DAR pe langa ochi mai avem urechi, gust, pipait, urechi, minte și mai ales INIMĂ!
   Mă gândesc ca langă un „arificial” apare starea aceea pe care eu o am langa manechinele din magazine!😉
   Si da e posibil ca cei care ne vorbesc virtual sa fie clone virtuale! Ar explica multe!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Încerc un rezumat: M$ a patentat (!!!) tehnologia prin care poate readuce morţii la viaţă! Nu la modul concret – carne şi oase – ci o copie virtuală a decedatului creată prin comasarea tuturor datelor disponibile despre acea persoană din perioada cînd era încă în viaţă: în primul rînd aspectul fizic, modul de exprimare verbală şi fizică (inclsuiv ticuri), apoi tiparul gîndirii rezultat din analizarea mesajelor SMS, a discuţiilor online (!!!), a filmărilor de familie ş.a.m.d. Cu cît mai multe date cu atît mai fidelă copia. Şi-apoi stai de vorbă cu mortu’ „viu”. Probabil o „sesiune” va costa o avere.
    În articol se aminteşte de un episod din serialul Black mirror şi de filmul Upload – pe care le-am văzut personal cu ceva vreme în urmă – unde se vehicula la modul sci-fi ideea asta.

    Samsung/STAR Labs au creat în mod asemănător personaje virtuale – unele copiate după persoane reale – care sînt atît de similare în aspect şi comportament unui om real încît nu pot fi deosebite (decît poate foarte greu, acum, dar mai tîrziu după perfectarea tehnologiei probabil deloc). În articol se enumeră cîteva dintre utilizările la care pot fi puse acele personaje, printre care actori şi crainici TV. Din filmarea video se vede clar că ar putea oricînd trece drept umani şi de acolo întrebarea dacă nu au fost deja puşi la treabă în domeniul (dez)informării populaţiei.Am deja un anume personaj în minte, destul de popular printre ştirile mai mult sau mai puţin alternative.

    Apreciază

   2. Ah şi ca să elimin orice dubiu: ei nu sînt (încă, cred) creaţi fizic pentru a umbla printre noi, ci doar virtual pe ecrane, aşa că senzaţiile create de celelalte simţuri nu pot fi de folos. Încă, am zis.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Tocmai am raspuns acelasi lucru! Dar viitoarele „minuni” ale Anticristului vor avea loc in vazduh un mediu propice pentru astfel de „clone” virtuale si destul de departe ca sa nu putem folosi restul de simturi! Interesantă idee! Se leaga!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: