HRISTOS A ÎNVIAT!

Am fost foarte curios să văd dacă vine Lumina și anul acesta la Sfântul Mormânt. Presa spunea ca toți cei 2000 care o așteaptă acolo sunt vaccinați, Patriarhul de asemenea!
Acum, presa spune multe, in ultima vreme si le spune„pe alese” , așa că nu ar trebui să-i dăm prea multă crezare! Gândindu-mă că e vorba de Israel am fost înclinat totusi să o fac!
Oare vine Lumina intr-o masă de oameni pro avort și ucigași (pentru ca asta suntem când ne folosim de avortul altora!)?
Și Lumina a venit!
Parcă aș fi dorit să nu vină, ca să primim un „semn de sus” că rătăcim, că am decăzut, că e vremea să ne oprim, să ne îndreptăm!
Dar Dumnezeu nu judeca ca oamenii și nu se contrazice! Lumina a venit și anul acesta cum a venit și în lumea care i-a oferit doar o peșteră ca adăpost! A venit tot timpul între ucigași, desfrânați, ne-credincioși, spunând atunci ca și acum: „Veniți de luați Lumină!”
A venit mai ales pentru aceștia, așa cum a spus! Și ar fi venit și doar pentru unul singur indiferent cât de căzut ar fi! Lumina o să vină până la sfârșitul veacurilor pentru ca să vedem drumul si sa fim vii!
„Umblaţi cât aveţi Lumina ca să nu vă prindă întunericul. Căci cel ce umblă în întuneric nu ştie unde merge.Cât aveţi Lumina, credeţi în Lumină, ca să fiţi fii ai Luminii”
Lumina lui Hristos luminează tuturor: buni, răi, credinciosi sau nu, vaccinați sau ne-vaccinati!
Praznic luminos tuturor!

2.05.2021

28 de gânduri despre „HRISTOS A ÎNVIAT!

Adăugă-le pe ale tale

   1. Adevarat a inviat!
    Doamne fereste, pe asta de unde ai mai scos-o? Cand am ceva cu cineva ii spun si daca nu se conformeaza il banez! La tine nu-mi aduc aminte sa ne fi „incontrat” pe ceva!

    Apreciază

 1. Adevarat a inviat!
  Anul acesta am fost surprinsa ca preotul a schimbat propozitia „Veniti de luati Lumina!” pe care o stiam de cand eram mica, cu propozitia „Veniti de primiti Lumina!” si nu au cantat „Hristos a inviat!” decat dupa vreo jumatate de ora….O fi stabilit sinodul asa ceva, nu stiu.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mesaj pentru Manuela:
  ”Manuela
  3. mai 2021 la 0:45

  Adevarat a inviat!
  Anul acesta am fost surprinsa ca preotul a schimbat propozitia „Veniti de luati Lumina!” pe care o stiam de cand eram mica, cu propozitia „Veniti de primiti Lumina!” si nu au cantat „Hristos a inviat!” decat dupa vreo jumatate de ora….O fi stabilit sinodul asa ceva, nu stiu.”

  Ei bine, Manuela, chiar de ar fi zis asa acel preot, (și cred ca a zis, fiindca, pare-mi-se că și unde am fost eu la Slujba in noaptea Invierii tot sa a zis, nu am fost prea aproape de el și, recunosc, nu am auzit exact exprimarea), insa, personal, eu nu vad diferenta intre ”a primi” si ”a lua”, ba dimpotriva, ”a primi” mi se pare mai degraba un DAR de la Dumnezeu decit ”a lua”, insa si una si alta, cu ginduri bune, inseamna a capata ceva și nu orice, ci…LUMINĂ din LUMINĂ! Hristos a INVIAT!! Dumnezeu sa ne acopere cu iubirea Sa ce sfinta si sa ne poarte pe calea…LUMINII! Să se producă o reînfrățire a oamenilor pe intreg mapamondul! Amin. Amin. Amin.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Va multumesc pentru gandurile frumoase! Aveti mare dreptate!
   Totusi, in conditiile de astazi, si cea mai mica modificare a traditiei, produce schimbari la care nici nu ne vom astepta la acest inceput de mileniu. Este efectul fluturelui. Apostazia vine si noi nu ne putem impotrivi. Privim de pe margine, la cei care au puterea sa o impinga cat mai departe de noi, dar nu o fac.

   Apreciază

 3. Eu zic sa stam linistiti ca va veni candva si online. De ce nu? Daca s-a adaptat programul luminii si dupa ora de vara, dupa orarele curselor aeriene care pot distribui lumina … adica lumina apare mai devreme doar ca sa fie la timpul potrivit in capitalele ortodoxe. Asa marketing si management mai rar. N-am urmarit niciodata cum se descurca catolicii si protestantii la capitolul asta al distributiei luminii … Pare ca spectacolul e demult cu mult mai important decat piesa in sine. Am fost la cimitir sa aprind o lumanare la mormintele familiei si m-am ingrozit de manelele care vuiau in jurul cimitirului, semn ca eram mai cuprins de mesajul Invierii eu, agnosticul …

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu ne mantuim in grup! Fiecare raspunde de faptele sale. Sunt multi pentru care Sfintele Pasti inseamna doar Lumina, doar painea cu vin luata in noaptea de Pasti, doar masa, doar o zi libera….Este mai mult mult mai mult decat atat!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: