Nu vreau sa fiu normal!

Am trăit multă vreme într-o țară anormală, dintr-un continent la fel de anormal, de pe un glob anormal, unde la toți ni se părea anormalul ca fiind normal! Mai ales că era susținut cu argumente științifice, istorice, sociale, religioase samd. Și nu doar asta, dar am crezut ca normalul se simte, e logic, simplu, nu necesită nimic special să funcționeze!
Când venea vorba despre o boală virală, ca gripa, toți eram de acord că sistemul imun joacă rolul principal, iar cu medicamente se tratau eventual simptomele bolii, când ele deveneau periculoase.
Când venea vorba de sistemul imun, globul asta anormal, era în întregime de acord că miscare fizica, expunerea la soare, băile in ape cu sare, sulf, calde, sau reci, favorizează pozitiv acest sistem imun. Noua ni se parea corect, nu neapărat prin miile de studii care demonstrau asta, cât prin miile de ani, in care a dat rezultate!
Apoi se vorbea de vitamine, de fructe, legume proaspete, de iaurt viu, care la fel ajutau la obținera unui sistem imun puternic!
Sărutul mamei  (adică a părintelui 2 capabil să nască, alapteze, transmită credința) avea puteri terapeutice!
Ca și copii ne jucam in toate mizeriile existente, mâncăm 5-6 dintr-o felie de pâine unsă cu ceva, mâncăm tone de fructe crude si nespălate si nu exista nici ger nici caniculă, nici boala, care să ne țina în casa! Unii dintre noi mai făceau o gripă, culmea ca o făceau tocmai cei …mai curați și spălați dintre noi!
Pe vremea aceea, în țara mea, trăiau țiganii; un fel de rromi dar care nu se supărau când le spuneai țigani! Nu mai tare decât oltenii când le spuneai olteni, sau la moldoveni, moldoveni! Aștia erau cel mai mult pe afară, practic trăiau afară si erau mult mai rar spălați ca noi!
Cu toate astea, sau poate tocmai de aceea, nu erau mai niciodată bolnavi!
Sistemul lor imun nu dormea niciodată!
Eram 36 într-o clasa ore în șir, sute într-o curte de școala, închiși in casa doar ca pedeapsă, iar televizorul nu parea interesant ca alternativă pentru viață! Facebookul era un caiet care trecea de la unul la altul pe care probabil existau toate culturile bacteriene posibile! Toți în anormalitatea noastră eram de acord ca sistemul imun trebuie sa vină in contact cu agentii patogeni ca sa-si formeze un răspuns pentru fiecare următoare întâlnire!
Acum de câțiva ani și mai ales in ultimii doi ani, lumea a ajuns la concluzia ca e vremea sa intrăm in normalitate! Cu forța chiar!
In normalitate sistemul imun, nu are nici o importanța! Ba mai mult, trebuie facute eforturi, date legi, pedepse ca sa nu il întărim prin tot ce am amintit mai sus! Nu e nevoie! Intre timp stiinta a evoluat și rezolva ea orice boală! Sau așa spera, pentru ca problema mare pe care o are, este timpul! Nu a avut timp sa o demonstreze, dar ni se cere sa fim responsabili și să o credem …pe cuvant!
Unii dintre noi o fac de bună voie, restul de nevoie! Partea proastă a normalității e ca am devenit niste morți vii! Noi nu mai traim, noi supravietuim!  Incă nu e defint in ce scop! Ca să intelegeti (cei mai tineri), normalul astăzi inseamna o floare de plastic fară miros dar care nu se ofilește niciodata. Anormalul de ieri inseamna o floare cu miros, cu albine zumzaind în jurul ei, cu petale care cad, cu un mar rosu aromat care creste din mijlocul ei, cu niste dinți albi de copil care se infig in acest mar, cu zeama care se scurge pe camasa pepit!
Lasati-mă vă rog să mor … anormal!

9.05.2021