Am mai trăit-o și pe asta; să vin din Germania în Romania să-mi cumpăr haine!!!
Ieri, într-un Mall din Sibiu, nu-mi venea să cred ce putină lume era la cumpărături și că nimeni nu era fericit că o poate face! Li se părea la toti normal să intre nestingheriți in „magazine ne-esențiale”! Dacă nu ar fi fost botnițele puteam crede ca suntem pe o altă planetă sau că visez!
Nu sunt omul dependent de cumpărături, dar nici cel care isi poate cumpăra haine de pe internet! În Germania, de luni de zile, nu am mai văzut magazine de haine deschise! Hainele se mai si uzează însă, se mai rup, rămân prea mari!
Eu am slăbit vreo 15 kg, in ultima vreme, așa ca rămasesem dezbrăcat, deși cu dulapul plin! Stăteau toate pe mine de parcă ” răposatul era mult mai mare”! Aduceam tot mai mult cu o sperietoare de păsări, eu o vrabie! Începusem să-mi fie frică că incep oamenii într-o bună zi sa-mi dea de pomană! Imaginea mea era întregită si de faptul că și frizeriile au fost închise, total sau parțial, la fel, de luni de zile!
Am găsit niste blugi la Real, intre legume si tigăi, dar îmi mai trebuia și o geacă de toate zilele. Asta pe de o parte nu am găsit-o nicăieri, pe unde ni s-a permis să cumpărăm ( Aldi, Lidl, REWE, magazinele de biciclete sau grădinărit) pe de altă parte, cu tot slăbitul, umerii mei, de Schwarzeneger, au rămas pe latitudine la fel de mari, desi bătrânețea sau gravitația i-au cam tras in jos…Sau poate e chemarea pământului, ca parca toate incep să atârne? ( mă refer desigur la parul din urechi, nas, sprâncene! Ce oameni domnule!)
După o jumătate de an, am reușit să am o geacă de blugi nouă, care stă pe mine de parcă e cumpărată, nu primită de pomană! E drept ca a fost greu să o găsesc; majoritatea arătau noi ca cea pe care am aruncat-o eu de veche, dar pentru prima dată in viata mea … mi-a plăcut să pierd vremea printr-un Mall! Păcat ca nu a putut trăi si cea mai grozavă dintre neveste „minunea” asta: sa mă vada umblând răbdător dintr-un magazin în altul!
Cred că mă duc zilnic intr-un Mall, până sunt în Romania, chiar daca nu mai imi trebuie nimic, că cine știe când voi putea sa o mai fac?

21.05.2021