Absurditatea corectitudinii politice nu are granițe!

Revista Bild se intreaba daca „Are nevoie Germania să devină woke?” Eu mă intreb daca e vorba sa ne „trezim”nu trebuie sa o facem la normalitate nu intr-o lume absurda, fara logica, cu legi care apara principii si nu oameni?

În școli, universități, posturi de radio și TV, rețele sociale, autorități etc., a izbucnit o luptă pentru a fi „woke” (se pronunta: wouk, română: „treaz”). Chiar și Biroul Federal de Externe cere angajaților săi „să se trezească”. Ministrul de externe Heiko Maas (54, SPD): Ministerul său ar trebui să fie „în fruntea mișcării”. Miscarea controversată susține că cunoaște toate nemulțumirile din lume și că are soluțiile potrivite împotriva rasismului și discriminării. Activiștii își doresc obiectivele cu cerințe parțial absurde; pentru protectia impotriva discriminării. Se doreste nici mai mult nici mai putin decât inlocuirea articolelor  „der/die“ sau „ein/eine“ (un/una) printr-unul singur „ens“ ! Asadar  in loc de „un barbat si o femeie intră intr-o casă” o sa se spuna „ens barbat si ens femeie intră in ens casă”
Ens“ sunt literele din mijlocul cuvantului „Mensch“ (om)

)

► Localitații  „Negernbötel“ din Segeberg trebuie sa i se schimbe dupa 600 de ani numele in   „Näherbötel“  daca ar fi după tineretul partidului ecologist! Faptul ca Neger este cuvantul folosit pentru  „näher“ (aproape) in Plattdeutsch ( dialectul zonei) si nu are nimic de aface cu culoarea cuiva, este mai putin important!

8 gânduri despre „Absurditatea corectitudinii politice nu are granițe!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Vor cânta și ei „Deșteaptă-te germane!” și vor umbla adormiți? 🙂 Dacă și ăsta e un curent care se propagă, va fi jale când va ajunge la români. Mă gândesc la atâtea nume (de localități, de oameni) care îl au la bază pe negru… În ce privește gramatica, oamenii au dreptate. Trebuie să rămână un singur gen, femeiesc dacă se poate, că noi ne transformăm pe zi ce trece în niște efeminați, în timp ce ele devin tot mai luptătoare… Și uite cum exemplul dumitale își găsește ilustrarea foarte bine, chiar aici, la mine în clădire. Am un/o vecin/ă de apartament, care intră în casă bărbat și iese din casă femeie.
  Așadar, „Ein Mann betritt das Haus, und eine Frau verlässt das Haus”, va fi mult mai corect și mai simplu de exprimat prin „Ens Mensch betritt das Haus, und ens Mensch verlässt das Haus”. De ce ne-am supăra noi pentru atâta lucru?

  Apreciază

  1. „verlässt ENS Haus” te rog!😂
   Pai daca ar fi doar articolul nu ar fi mare bai, dar este doar unul din infinitul de lucruri de schimbat! S-a schimbat lumea zici si sa schimbam totul dupa ea? In primul rând sunt minorității dupa care majoritatea trebuie aliniata dar si daca am dori-o nu poti din pacate sa faci din negru alb sau din femeie barbat sau pe toti egali pentru ca nu asta e adevarul si adevarul nu se supune minciunii!

   Apreciază

 2. Woke e o chestie mai veche, prezentata ca fiind originala, impusa americanilor ca mai apoi sa fie imprastiata in lumea larga. Woke, un nume nou pt vechile tacticile anarho-bolsevice de hartuire si timorare.
  Aia de biroul federal parca sunt covidioti, marca Erich Mielke, inregimentati in noile garzi rosii maoiste care impun corectitudinea politica iar in pauza raporteaza la raion recolte fantastice pe campul luptei de clasa. Deh, asa se intampla cand e asediata starea de spirit promovata de unii, precum Reinhard Gehlen.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Daca le lipseste o doaga, in extremis poate sa fie un fel de scuza. Dar nu cred ca e asta. Mai degraba e comportament asumat. Ca si in cazul lichelelor mioritice, anumiti granguri germani prefera sa-si umfle conturile bancare si sa zburde fericiti prin nisipul plajelor exotice decat sa-si asume lupta pt demnitate nationala si sa traga un sut in spinarea propovaduitorilor corectitudinii politice.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: