Sperling, John Sperling!

Recunosc ca am așteptat cu nerăbdare „portretul meu” făcut pe condeiblog! Si fiindca știa ca il astept, Costin m-a lasat toata ziua sa fierb în suc propriu!
De ce l-am asteptat? Pentru ca eu sunt de 61 de ani intr-o continuă transformare si doar prin ochii celorlalti si prin reacția ta la caracterizarea lor îti poti da seama, cât de cât, pe unde te afli! La inceput am încercat să plac oamenilor si nu am reusit! Apoi m-am hotărât sa-mi plac doar mie și nu am reusit nici asta! Acum spre sfârsitul vieții incerc sa-i plac lui Dumnezeu si asta TREBUIE să o reusesc!
Cândva in miezul noptii a aparut și portretul!
Costin este un bun observartor asa ca nu m-a surprins prea tare sa citesc o caracterizare corecta si concisă!
„înfruntă cu cerbicie contraziceri și ironizări, fidel cauzelor și convingerilor sale”
Din pacate imi mai lipseste o bucata mare de răbdare, calm si detașare! Inca ma afecteaza critica si ma bucură lauda asa ca sunt departe de a place lui Dumnezeu!
„aflat pe calea bună, descoperită anevoios și cu trudă, prin miracol poate”
Daca nu ar fi adevarul pur, daca nu ar fi din partea unui prieten, propozitia ar suna mai mult a ironie, a bătaie de joc, dar asa o iau ca analiza a unui om deosebit de inteligent!
„Ți se mai poate oare pretinde să ai și umor?”
Asta a fost simțită ca o lovitura sub centura! Eu chiar ma cred un om plin de umor! Poate ar trebui sa ma bucure faptul ca nu ma percep si oamenii asa, pentru ca „pe Iisus l-au văzut multi lăcrimând, dar nu l-a vazut nimeni râzând!”
„ce treabă ai tu cu lumea când simți că aceasta are un curent turbionar și care te trage în jos?”
Faptul ca imi fac atâția dusmani tocmai asta arata ca ma împotrivesc curentului lumii! Vreau sa cred ca voi reuși macar ca unii dintre voi sa se întrebe macar ” dar daca aiuritul asta are totusi dreptate?” Cred ca e de datoria fiecaruia cu „talantul” dat sa lucreze pentru cei din jur!
„un tip deștept și analitic” Da asta imi gâdilă mândria! Dar nu sunt nici una, nici alta, ci doar ma „bag in seamă” doar acolo unde mă pricep, cât de cât!
Si apoi a venit „sentința” cu care eu am fost 100% de acord si anume ca as fi un amestec intre Don Quixote de la Mancha și Sfântul Ioan Botezătorul! Sau cum a formulat-o Costin
„conștiința mânată în luptă de un crez neabătut și este totodată glasul care strigă în pustiu”
Ce bine ar fi sa ma vada si Dumnezeu tot asa!
Apoi au apărut comentariile in principal de la cei care ma „înghit” cat de cât desigur „fără fulgi si pene”:

„il respect si ii tolerez chiar și unele ciripireli care mie se par într-un fel, adică mai altfel”

Mie îmi plac oamenii care sunt consecvenți în opinii si principii indiferent de ceea ce spun cei din jur”

„risca sa devina o persoana mai puțin plăcută tocmai pentru ca își susține ideile care sunt puțin diferite fata de ale majorității”

„are o inimă maare (la figurat!) şi ne-ar vrea pe toți pe drumul cel bun!”

„preferi să îți pierzi dreptatea, dar nouă să ne fie bine. Ori pentru asta, chiar meriți toată aprecierea!”

Vă multumesc la toti pentru dragostea voastră si pentru ca imi dati puterea sa merg mai departe pe un drum care nu-i nici usor, nici plin de bucurii si pe care te simti adesea izolat, disprețuit sau in cel mai bun caz neînțeles!

Desigur mai timizi si cu grije mare sa nu faca „murdarie” in casa gazdei au aparut si cei care nu ma inghit! Putini desigur, nu pentru ca nu ar fi o multime, însă dispretul poate fi arătat in multe moduri, unul dintre ele fiind ignorarea!

știind despre cine este vorba, la început aveam de gând să îți ignor articolul. A învins curiozitatea și -ce să vezi?- ai reușit să îmi înseninezi perspectiva…”

Păcat, as fi preferat mai bine scuipatul, ca sa vad cat de mult ma deosebesc de multime! Pe de alta parte imi este probabil mai de folos asa si ei mi-au facut un mare bine, ne-injurându-mă, fiindca desigur m-as fi mândrit!

„Mare lucru să nu spui întotdeauna ce-ți trece prin minte!”

Pentru un crestin sa spui DA la DA  și NU la NU este o datorie, nu o opțiune, asa ca un astfel de „mare lucru” nu o sa întâlniți la mine, pâna mai pot vorbi, scrie!
Vă doresc la toti prieteni si dusmani o săptămână binecuvântata, plină de bucurii!

10 gânduri despre „Sperling, John Sperling!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Astăzi era o zi plină în care nu mă așteptam nici măcar să deschid laptopul. Dar fiindcă aveam ceva iute de scris și pentru că sunt obișnuit încă din tinerețe să-mi fur singur căciula, mi-am aruncat puțin geana și pe e-mail… Am știut după titlu că acest articol „e cu mantă” de la mine. Chiar dacă ziceam doar să citesc și să las comentariul pentru la noapte, nu mă pot abține și răspund și eu, tot la cald ca și dumnealui.
  În primul rând să-mi cer scuze că nu i-am îmbrăcat încă fața cu blana lui cea protectoare 🙂 A fost mult deranj pe la mine zilele astea și nu s-a putut. Și apoi să-i zic (și mie îmi repet asta de multe ori) că e foarte înțelept să fie împăcat cu sine însuși, iar părerile, atât cele bune cât și celelalte să conteze mai puțin. Am văzut mulți oameni care îl iubesc și îl stimează, vor fi mai mulți aici desigur, decât pe pagina mea și încă și mai mulți care preferă să nu se exprime. Dar asta nu înseamnă neapărat ignorare, ci alt tip de comportament. La cât de diferiți suntem unii de alții nici nu trebuie să pretindem a fi plăcuți chiar de toată lumea, deși facem eforturi mari în sensul ăsta pentru că de! ne-ar fi drag 🙂 Însă este clar că nu se poate și atunci ne acceptăm măcar, cu toleranță. De aceea eu zic că e mare lucru să nu spui întotdeauna ce gândești, pentru că nu adevărul trebuie aici apărat, ci liniștea fratelui nostru, oricare ar fi el. Nici nu trebuie nimeni să încerce vreodată ca să se schimbe după percepțiile semenilor. Ar fi ca acela care își tot modifica casa, reorientând-o după părerea altora. Adevărul rămâne adevăr și eu nu am nicio datorie în a-l susține pentru că nici măcar nu știu dacă îl am de partea mea. Numai cred că ar fi, dar asta e altceva. Și atunci rămân cu grija de a nu vătăma (cu știință, că altfel să mă ierte Dumnezeu!) pe un al seamăn de-al meu. Va fi poate urât, va fi poate prost, rău, ori ticălos. Se poate ca el să nu se vadă sau să se prefacă a nu ști. Să vin eu cu măciuca adevărului și să-l „luminez”? Am încredere totală în Dumnezeu, că o va face când și dacă trebuie. Uite exemplul cel mai bun… Alaltăieri a trebuit să-mi spun adresa într-un loc, iar eu pur și simplu nu mi-am adus-o aminte. Nu că nu știam să mă întorc acasă, dar nu știam să spun aceluia care m-a întrebat decât cartierul și numărul de la apartament. M-a pus bine la punct Doamne-Doamne, nu-i așa? Dacă m-ar fi făcut un altul prost, poate doar m-aș fi supărat… 🙂
  În încheiere, că m-am lungit iar foarte mult, vreau să zic că îl stimez foarte mult pe omul pe care mi-am permis să-l creionez, cu toate că am un mâncărici al contrazicerilor extraordinar în ce-l privește. Numai din drag, ce pot eu ști? 🙂

  Apreciat de 3 persoane

  1. Nu o sa fiu NICIODATA multumit de mine! „Fiti desavârsiti!” nu e nici aceasta o optiune ori eu nici n-am inceput bine să mă îndrept!
   Nu cred ca m-am facut inteles! Parerile celorlalti despre mine conteaza pentru ca sunt mai obiective decat cele ale mele despre mine!
   Ca ceea ce unul considera „bun” eu il iau ca „rau” si invers depinde de punctul de vedere in care ne aflam fiecare. Rareori coincid!
   Si daca ai stii ca ADEVARUL e de partea ta, 100%, nu ai avea datoria sa incerci sa-l luminezi pe cel din intuneric?
   EU ȘTIU CA IISUS E DUMNEZEU! Nu cred, banuiesc, imi place sa cred….
   ȘTIU CA EL ESTE CEL DIN ICOANA ORTODOXĂ!
   ȘTIU CĂ MAICA SA E CEL MAI MARE AJUTOR PE CARE IL AU OAMENII!
   Tu poti tine asta pentru tine doar?Eu nu! E drept ca nu ma ia nimeni in seamă si la fel de drept e ca vina lor o sa fie mai mare prin ignoararea aceasta! Poate si vina mea o sa fie mai mare ca nu fac destul, nu insist destul, nu lupt pana la moarte, cedez prea iute….Om vedea! Dar pana atunci incerc! Cu tot riscul si dezavantajele!
   Dumnezeu poate sigur sa le faca singur pe toate dar o face prin oameni!
   Cu vaccinul e alta poveste! Nu STIU sigur 100% ca e periculos si cum! NU O ȘTIE NIMENI!
   DAR dupa bruma de medicina, genetica ce mai stiu nu te poti juca de-a Dumnezeu fara sa-ti rupi gatul! Dă Doamne să mă insel!
   Dupa cat am avut de lucru si stiu despre cercetarea medicala STIU ca vaccinul nu este cercetat dupa standarele existente!
   Dupa cata minte am in capul asta sec SUNT CONVINS ca vaccinarea a fost scopul pandemiei CU ORICE PRET și nu sanatatea populatiei este motivul!
   Explica-mi punandu-te in locul meu, cum puteam altfel reactiona?

   Apreciat de 2 persoane

 2. Îmi place să cred că împărțim aceleași idealuri și principii. Îmi place să cred că deși nu ne cunoaștem personal ne-am recunoaște dacă vreodată drumurile noastre se vor întâlni. Îmi place să cred că te-am citit destul de bine (asta e o laudă pentru mine nu pentru tine 😛 ) și că-mi inspiri încredere deși prin definiție sunt o sceptică chiar și în privința mea. ȘI nu uita că inteligența nu este un dar făcut de Dumnezeu ca să te fericească ci ca să te încerce.Important e să nu te dai bătut!

  Apreciat de 1 persoană

 3. „Aiuritul” ăsta de văru-mio are, din păcate, aproape întotdeauna dreptate!
  Te întreb: „e mare lucru să nu spui mereu ce-ți trece prin cap”??? Am zis eu că-i cea mai mare non-calitate a mea! Că tot din astea am, da-s mai mici!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: