Viața mea sub dictatura covid

Am fost întrebat „de ce mă simt atat de strâmtorat de restrictiile actuale?”
Am să incerc să raspund:

 1. Am 61 de ani, iar la vârsta asta, este foarte greu, sa mai părăsești șina” pe care te-ai obișnuit să mergi. La 30 de ani am avut o „resetare” asta este a doua; imi este prea mult si prea des!
 2. Sunt omul care planifică din timp totul, iar in „noua normalitate” lucru asta nu mai e posibil, pentru ca ceea ce e realizabil astazi, mâine poate să fie imposibil!
  Un concediu, de exemplu, il planificam cu luni de zile inainte si mă bucuram de fiecare zi care trecea, fiindca sunt mai aproape de lucrurile planificate! Anul acesta a trebuit sa fiu „spontan” cu concediu și ce s-a ales, v-am povestit! De „Vorfreude” (bucuria de dinainte) cum spune neamțul, nici vorba!
 3. Familia mea este risipită in 3 țari și nici măcar copiii, care mai sunt in Germania, nu locuiesc in acelasi oras cu mine. Au fost vremuri in care ca sa-mi vad părintii, sau nepoții, o zi, aveam nevoie de 20-30 de zile de carantină si o grămadă de teste! Și probabil din toamna o luăm de la capăt! Au fost evenimente la care m-am întâlnit „ilegal” cu familia mea (pentru ca avand 3 copii căsătoriți eram mai multi de 5 si mai mult de doua adrese diferite!) Si din toamna probabil o luam de la capăt!
 4. Mi-au fost interzise biserica, Sfintele Paști!!!spectacolele, pescuitul anual, restaurantele, iesirile la gratar cu toată familia și toti prietenii si inca parțial imi mai sunt interzise, iar de la toamna o luam din capat!
 5. Consider masca degradantă și nici nu pot să respir suficient cu ea pe figura! Iar faptul că e inutilă, nu ma face de loc să o suport mai bine!
 6. Nu-mi place sa-mi fie nimic impus de nimeni! Simt o nevoie viscerală să ma împotrivesc la tot ce sunt obligat să fac!
 7. Am crezut sincer în mitul „democratiei ori cu fiecare zi ce trece văd ca a fost doar o minciună globală! Democratia nu exista și/ sau nu funcționează!
 8. Nu-mi place sa fiu crezut tâmpit, să mi se ofere niste argumente puerile pentru niște măsuri dictatoriale draconice!
 9. Lumea s-a scindat in două vaccinati si ne- si trebuie mai intai sa vezi din ce grupa face parte cel din fata ta ca sa te ferești de tema tabu! Si ce e mai grav cei vaccinati nu sunt deranjați de toate ingrădirile din lume de parcă pe ei nu îi privește! Cumplit viitor ne așteaptă!
 10. La 61 de ani esti constient ca nu mai ai mulți ani in care chiar poti sa mai faci ceva si tocmai acesti ultimi ani îti sunt refuzati!
  Nu cred ca marșurile de protest pot schimba ceva, dar as fi oricand gata sa lupt, impotriva tiranilor care „ne vor numai binele” cu arma in mână, pentru ca pentru mine „noua viața” nu e viață ci o condamnare pe viață!

27.07.2021

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: