Covidul în Psaltire (1)

Regele David nu cred că a scris Psaltirea profețiind despre covid! Cuvântul lui Dumnezeu are însă mai multe înțelesuri, decât o au cuvintele omenești. Asta face că la fiecare recitire a Bibliei, de exemplu, să descoperim sensuri noi, nebănuite, care ni se „deschid” doar după ce am ajuns la un anumit punct, din viața noastră, sau am trecut prin întâmplări care fac posibilă înțelegerea cea„nouă”.
În „era covid”surprinde cât de actuală și profetică este Psaltirea în continuare! Cât de bine se mulează pe timpurile pe care le trăim! Cât de dătătoare de speranță este!
Psaltirea este una dintre „armele” cele mai puternice împotriva satanei, iar dacă stăm să ne gândim, aceasta” resetare” nu poate fi decat satanică! Răul care ne atacă și ne așteaptă, deciziile guvernamentale anti-sociale, anti-constitutionale, privarea de drepturi si libertăti, sincronizarea mondială, cezurarea adevărului, lupta împotriva bisericii, credinței, impunerea (deocamdată indirectă) a „vaccinului” experimental a carui folos nu este definit clar, toate funcționează diabolic de precis și efectiv! Nici o minte omenească nu ar fi fost capabilă de așa ceva!
Tot Psaltirea este ceea care ne deschide un alt înțeles decât cel lumesc al întâmplărilor! Sau ne ridică când acestea ne copleșesc!
Fără să am pretenția ca voi epuiza toate pasajele interpretabile din punct de vedere„pandemic” am să încerc să vă prezint câteva care pe mine m-au surprins.
Poate unii le vor considera simple coincidențe, poate alții vor spune ca găsesc asemănări unde nu există, sau ca „pandemia” a devenit o obsesie pentru mine!
S-ar putea să aibă dreptate!
Sper însă ca vor fi destui care vor întelege ce vreau să spun, în special trăitorii creștini!
Dacă Cuvântul lui Dumnezeu nu a fost, este și va fi, până la sfârsitul veacurilor actual, dacă acest Cuvânt nu este armă si pavăză în orice „război”, de la David până în veșnicie, atunci este greu de crezut că acest cuvânt nu este doar a unui om oarecare!

20.05.2021

>>> (2)

11 gânduri despre „Covidul în Psaltire (1)

Adăugă-le pe ale tale

 1. Spunea cineva ca lucrurile sunt atât de bine coordonate la nivel mondial (si nu se referea doar la pandemie ci si la alte legi aberante precum scumpirile la energie si carburanti) încât nu pot fi realizate de oameni pentru ca oamenii au orgolii, si este imposibil ca cineva la un moment dat sa nu strice planul.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Raspunsul meu pentru Magda Magdi.
  Și acestora le va strica Cineva planul până în sfârșit.
  Când? Când va crede El de cuviință. Când umanitatea își va învăța lecția de credință. Prin Cruce vine Învierea!
  Iar apropos de orgolii și de cine le-a coordonat acestora planurile răspund într-un singur cuvânt: sa nu crezi ca demonii sunt perfecti, si ei au orgolii, însăși căderea lor mărturisește despre aceasta.
  Cuvântul meu unei vrăbiuțe:
  Mă așteptam sa mearga pagina următoare. Am tot dat click pe ea dar fara succes. M-ai făcut curios. Tare a-și fi vrut sa vad câteva exemple din psalmi.
  Probabil trebuie sa astept un nou tril 🙂

  Apreciat de 3 persoane

  1. Asa este!😁Sunt vreo 3 episoade scrise cu mult timp inainte dar nu le-am publicat pana acum ca-mi sarisera „cititorii” in cap ca am facut o obsesie cu „pandemia”! Am incercat sa fac o „pauza” dar cand „te ineci” e greu sa ciripesti melodii de voie buna! Cum sunt parasit de „muza” momentan m-am gândit sa scot articolele astea de la „naftalina”!
   Un pic de răbdare😉

   Apreciat de 3 persoane

 3. Referitor la profeții despre pandemia covid:

  Sânt Sfinți care au încercat sa spună câte ceva, însă la unii sa prins, la alții ba…
  De exemplu Cuviosul Paisie Aghioritul.
  Dar nu despre el vreau sa scriu eu acum. Sa lasam Grecia și să vedem de ai noștri aici în România.

  Aproape toată lumea creștină (și când spun asta nu mă refer doar la cei cu numele de creștin care în loc să vină duminica la Sfânta Liturghie ei stau acasă ascultând manele si sfârâind grătare in zile de post… ) știe despre Părintele Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă din judetul Neamț.
  Părintele Iustin într-adevăr a fost un om mare și care a fost cunoscut de multa lume.

  Vreau să vorbesc despre părintele Gherontie – cel nebun pentru Hristos. Câtă lume a auzit despre sfinția sa?

  Părintele Iustin la apreciat foarte mult pe cuviosul Gherontie.
  Si invers.

  Datorită faptului că și-a ascuns foarte bine virtutea sfințeniei sale prin micile sale nebunii foarte puțini au ajuns sa dea la o parte desișul frunzos și sa îi descopere fructele sale dulci ca mierea.

  A fost cu totul umbrit de Darul PreaSfantului Duh al Mângâietorului. Nu voi spune mai multe! Căutați si veți afla.

  Aici aveti marturia unui Ierarh care la apreciat mult pe cuviosul: ÎPS Părinte Mitropolit Serafim la Germaniei, Europei Centrale si de Nord:
  http://www.mitropolia-ro.de/index.php/ro/publicatii/cuvinte-de-invatatura/1597-cuviosul-gherontie-cel-nebun-pentru-hristos-facatorul-de-minuni-1934-2018-ramet-15-08-2019

  De asemenea de sub lumina tiparului sunt ieșite 4 volume despre cuviosul Gherontie, editura Episcopiei Devei si Hunedoarei. Căutați sa le cititi.

  Despre profețiile atât de subtile ale fericitului in legătură cu pandemia care urma sa vină:

  https://cuviosulgherontie.com/doamne-fereste-de-mai-rau/
  https://cuviosulgherontie.com/ce-va-pasa-voi-nu-aveti-gripa-si-ameteala/
  https://cuviosulgherontie.com/iesirea-cuviosului-din-gripa-si-din-izolarea-la-domiciliu/
  https://cuviosulgherontie.com/cuvioase-vindeca-mi-plamanii-ca-nu-am-nici-o-nadejde-in-medici/

  Cuviosul Gherontie sa sfârșit in țara sfântă cu un an înainte de venirea pan-nebuniei covid.

  Când citești despre un om sfânt este una, iar când l-ai și întâlnit în viața ta, este cu totul altceva.
  Te copleșea cu pacea Duhului Sfânt.
  Nu vedeai la el nici urma de egocentrism sau aroganța.
  Prețuia pe oricine chiar si cu un copil vorbea ca și cum era om mare!
  Când m-am despărțit de el simțeam ca voi pierde ceva drag sufletului meu, deși întâlnirea mea cu sfinția sa nu a durat decat 15 minute poate. Însă simteam că îl cunosc de când lumea. Nu as fi vrut sa ma mai despart de el nicicând. Mi-a rămas un mare gol in suflet!

  Apreciat de 4 persoane

 4. Imi pare atat de bine ca am citit pe un blog ideea ca „Nici o minte omenească nu ar fi fost capabilă de așa ceva!” In logica mea asa am simtit, culmea, fara legatura cu perioada asta. Pentru ca sunt multe lucrari pe planeta ilogice din punctul de vedere mentionat. Pana acum nu am avut argumente. dar acum, cand o planeta intreaga reactioneaza identic ilogic, pentru mine chiar este dovada ca nu am gresit prea mult. Voi merge in paralel si eu cu cititul, sa vad cum simt ideile.
  Multumesc mult si numai bine!

  Apreciat de 3 persoane

  1. Repet o propozitie spusa de fiul meu care s-a botezat adult: „după botez am inteles tot ce n-am putut inainte!” Ce vreau sa spun? Credinta ca orice limba straina pe care o inveti iti deschide noi orizonturi! Asa cum nu poti intelege ce vorbesc doi chinezi daca nu vorbesti chineza tot la fel nu intelegi mare lucru din viată daca nu intelegi „crestinește”! Sigur poti intui cate ceva, poti deduce cate ceva dar de inteles e imposibil! Iar „crestineasca” are si ea mai multe trepte; eu sunt jos de tot dar imi e clar ca unii care erau mult mai sus aveau o alta intelegere si/sau posibilitati de a vedea in viitor!

   Apreciat de 4 persoane

 5. Intru si eu cand am timp.
  Acum sunt ULUIT de ceea ce am gasit la ”Nazuind spre inviere”
  Nu am stiut nimic pana in ziua de astazi despre Cuviosul Gherontie.
  Minunat este Hristos intre sfintii sai!
  Amin!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: