Păstorul cel bun

..merge înaintea lor; şi oile merg după el!”

Ca fiecare „vechi normal” mi-am bătut capul de la începutul „pandemiei” cu problema supravietuirii fără de supunere! Nu am găsit nici-o rezolvare, de durată pentru cineva ca mine mai in etate, familist și cu boli cronice!
Presupun că nu există nici pentru cei tineri cu copii…
Cea mai lungă supraviețuire mi se părea prin varianta: vin în România căci BOR o să ia atitudinea, care TREBUIA să o ia de multă vreme, cea împotriva resetării, cu tot ce înseamnă ea!
In România,spre deosebire de occident, credința și biserica sunt puncte majore de referință, iar „vechii normali” ar urma cu toții un eventual lider venit din ierarhia bisericească, care ar pune mântuirea mai presus de sănătate!
Nu trebuie să fi mare teolog ca să înțelegi că nu poți să te tratezi cu serururiĺe anti-covid existente, dacă esti creștin!
Nu trebuie sa fi f. credincios ca sa intelegi ca protectia, îmbolnăvirea/vindecarea, moartea țin de Dumnezeu nu de noi!
Nu trebuie să fi foarte inteligent ca să întelegi că statul nu are dreptul să se amestece în cult, să ceară anumite măsuri, sau să interzică practicarea lui!
Dacă ar fi ieșit Patriarhul să spună cu convingere toate acestea, lumea l-ar fi urmat cu sigurantă! Dar Patriarhul nu numai că nu a făcut-o, ci a tatonat terenul la început, prin purtătorul de cuvânt al patriarhiei ( care nu vorbeste decat ce ii este permis, sa fie clar!) ca în cele din urmă, să declare ca „ne-am vaccinat”, lasând pe fiecare să aleagă de ce s-o fi vaccinat, dar indirect declarând că nu-i el acela care poate păstori „turma mică” și nici nu face parte din ea!
Un episcop cu greu cred că mai poate strânge, în conditiile acestea, toată țara in jurul lui dar nu-i imposibil! Poate IPS Teodosie?
A căzut odată cu Patriarhul si ultima noastră sansă de o mai lungă supraviețuire comună!
De acum, e vremea lui „scapă cine poate” cu ajutorul Domnului, căci după Patriarh nu mai putem merge!

cel plătit, care nu este păstor şi ale cărui oi nu sunt ale lui, când vede lupul venind, lasă oile şi fuge, şi lupul le răpeşte şi le împrăştie.

25.11.2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: