Medicina” naturistă 5

 1. Sub microscop
 2. Heomeopatia

Câți dintre cei credincioși renunță la medic când sunt bolnavi și cer/ așteaptă vindecarea de la Dumnezeu, în urma rugăciunii, sau a slujbei de maslu? Puțini! Cei mai mulți (și eu) ne folosim de medici cerând și ajutorul lui Dumnezeu!
Câți dintre oameni nu cred în Dumnezeu pentru că „nu l-au văzut” cu ochii lor, sau nu pot să-i accepte existența pentru că aceasta nu li se pare logică? Mulți!
De ce această introducere?
Pentru că astăzi vom vorbi de credință și cum poate ea muta munții! Și voi începe tot cu o întrebare: câți dintre atei, sau credincioși (se în) cred în homeopatie? Din păcate foarte mulți și pentru mine este un lucru de mirare!
Unui creștin nu-i ajunge doar rugăciunea trebuie să înghită și ceva material de care crede că il ajută in vindecare! La fel ca și ateul, care crede doar in ce poate atinge! Și cu toate acestea, amândoi cred în remediile homeopatice, care practic nu conțin nici un fel de substanță activă! Ciudat nu?
Dar probabil foarte puțini au habar de homeopatie, cum au și de medicină și o preferă pe cea dintâi pentru că nu are efecte secundare, remediile sunt din produse naturale, și e mai puțina chimie în procesul de fabricare! Lucruri adevărate de altfel!
Homeopatia dă pacientului un remediu care contine substanțe (minciună străfundată și vă explic imediat) ce ar produce unui om sănătos tocmai simptomele pe care le are bolnavul! Sau pe româneste „ cui pe cui se scoate”!
Numai că dacă o luăm așa, cum spune definiția, ar trebui unuia care are diaree să-i dăm ulei de ricin care produce diaree, unui om sanătos!
Chiar atât de tâmpiți nu-s nici homeopații și ca atare remediile lor (uleiul de ricin în cazul de mai sus) se administrează diluat! Foarte diluat! Atât de diluat încât NU MAI EXISTĂ NICI-O MOLECULĂ DE ULEI ÎN STICLUȚA CU REMEDIU!
Diluția cea mai folosită este D12. Ea înseamnă că 1cm3 (de ulei) dizolvat în 100 000 000 000 cm3 de solvent, echivalentul a 10 bazine olimpice de înot!!! Cine poate crede că în această diluție mai găsește molecule de substanță activă ( deci crede în continuare în homeopatie) dar nu crede în existența lui Dumnezeu, are o problemă gravă de tot!
Cum au rezolvat această problemă homeopații? Prin principiul potențării, adica nu dizolvă o data acel 1ml în toată cantitatea de solvent (10 bazine) ci mai întâi il dizolvă în primul bazin, din care iau un ml de amestec, pe care il vor dizolva în al doilea bazin, samd! Prin această „manoperă” se transferă oforță vitală cosmică în preparat!(Samuel Hahnemann)
Desigur homeopatia are succes in multe cazuri, mii de medici traiesc de pe urma ei și exista pacienți care sunt mulțumiți de rezultatul tratamentului.
Totusi ce i-a vindecat? Increderea în medic (efectul placebo)? Dieta asociată de cele mai multe ori? „Energia cosmică„? Remediul ca atare în nici-un caz, mai ales la diluții peste D6!
Pentru un ateu, poate nu contează prea mult, cine sau ce l-a vindecat, dar ar trebui sa-i dea de gândit că există ceva/cineva în afara percepției sale!
Pentru un creștin însă, e o problemă dacă crede că o „energie cosmică” îl poate vindeca, dar harul lui Dumnezeu nu!
Diavolul foloseşte o multitudine de metode pentru a-i îndepărta pe oameni de salvarea în Hristos. Unele dintre metodele sale sunt anumite ,,metode de vindecare”, menite să refacă sănătatea fizică a omului. Mulţi creştini nu recunosc măsura în care o anumită metodă ,,de vindecare” este compromisă de duşmanul lor. Ei cad pradă vindecătorilor ocultisti, mai cu seamă în cazul în care își doresc sănătate cu orice pret, fără să-şi pună întrebarea dacă aceasta este și voia lui Dumnezeu.
Homeopatia în sine nu are nimic în comun cu magia… Mulţi dintre practicanții ei însă obişnuiesc să se asigure de eficacitatea remediilor lor prin rostirea unor descîntece asupra lor. În asemenea cazuri, remediul homeopatic poate deveni un cap de pod pentru declansarea unei forme de opresiune demonică.

Închei cu concluzia Dr. Pfeifer:
Putem trăi foarte bine și fără homeopatie!”

16.02.2022

13 gânduri despre „Medicina” naturistă 5

Adăugă-le pe ale tale

 1. Când fiul meu, cel mare, avea 5 ani, i-a apărut pe corp o urticarie foarte urâtă. Ne-am dus la doctor, la cel mai bun, i-a dat medicamente, i-am impus regim, i-a trecut. Însă după o vreme i-a apărut iară, deși nu mai mânca ce mâncase înainte. Tot așa, de vreo 3-4 ori, după care doctorul ne-a spus că se dă bătut și ne-a trimisla homeopat. Acolo am descoperit că are alergie la vreo 4-5 chestii. A făcut tratamentul homeopat atunci și n-a mai avut probleme niciodată. Cred că judecăm excesiv homeopatia. lăsați numele și povestea celor care apar pe diferite cărți, căutând să denatureze și să deturneze în folosul lor anumite lucruri. Dacă te uiți, în general, cei mai deștepți, cei mai de succes și cei mai buni oameni din lume sunt evrei. Chiar îți vine să crezi asta, mai ales că Hitler a omorât 6 milioane dintre ei. Au o genă în plus sau noi suntem chiar atât de proști să credem asta?

  Apreciază

  1. Faci o gresala pe care o fac toti: daca a functionat o data functioneaza de fiecare data si la oricine! Eu nu contest vindecarea prin homeopatie ci intreb daca se merita riscul sa ne vindece tangalache? Nu stiu cum e fiul tau dar cei din jur care se trateaza homeopatic nu rup usile bisericilor! Nu stiu ce numesti tu de succes dar pentru mine Paisie Aghioratul sau Nectarie al Eghinei sunt mai de succes ca Einstein chiar daca nu au Nobelul si sunt mai putin cunoscuti!
   Homeopatia am practicat-o de nevoie si eu si la animale e vax! Asta spune mult!

   Apreciat de 2 persoane

  1. Cand a spus „cand fiul meu cel mare avea 5 ani..” eu am inteles ca nu mai are doar 5 ca altfel ai fi continuat cu „pana acum nu mai are nimic” probabil si nu cu „de atunci…” ce induce timp mult trecut!
   Si nu, spre rusinea mea abia pe la 30 de ani am mers regulat la biserica, pana atunci credeam in homeopatie, acupunctura, extraterestrii, ciorba organica si alte multe ineptii!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Am scris „A făcut tratamentul homeopat atunci și n-a mai avut probleme niciodată.”. Ce n-ai ]n’eles din asta? Oricum, el e un tip credincios chiar dacă nu rupe ușile bisericii. Se încadrează aici 5. Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
  6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie. (Matei, 6.5-6)

  Apreciază

  1. Nici acum n am inteles! Are sau nu 5 ani? Ca altfel nù inteleg de ce m ai intrebat cum eram eu la varsta asta!
   Da am crezut si eu multa vreme ( vreo 4 ani) ca se poate si acasa fara biserica, fara Tainele ei! Am gresit si am pierdut vremea!
   De altfel citatele aste puteai sa i le dai si lui Iisus ca si El mergea la templu si sarbatorea acolo zilele de sabbat si restul sarbatorilor! Oare de ce?

   Apreciat de 3 persoane

   1. Tu ești om serios? Cum să aibă fiul meu cel mare 5 ani când eu am trecut de jumătate de secol? Citatele nu le pot da lui Iisus pentru că El le-a lăsat pentru noi. Și mă ierți, biserica ca și construcție e în regulă dar cei care slujesc în ea nu prea. Eu nu mă cred nici mare credincioasă, în sensul că nu mă duc la biserică în fiecare duminică, dar cred în Dumnezeu și în ciuda faptului că mă consider o păcătoasă, Dumnezeu m-a ajutat cu adevărat în cele mai grele și mai imposibile situații din viața mea. Am o mică bisericuță în curtea casei și candela nu se stinge niciodată la mine în casă. Nu judec pe nimeni dacă merge sau nu merge la biserică. Dumnezeu știe și vede ce facem, ce zicem și mai ales ce gândim. El mergea la templu pentru că era casa Tatălui Său și voia să o curețe de mizeria care se adunase acolo. Exact ca atunci este și biserica de azi. mie îmi place să mă duc la biserică când nu e nimeni. Și stau câte 1-2 ore și-mi spun tot năduful Domnului, iar când ies mă simt de parcă aș fi pierdut câteva kilograme. Eu consider relația cu Dumnezeu ca fiind una personală. Spun toate astea pentru că nu am de gând să mă schimb. Nu am considerat niciodată că lumea trebuie să facă sau să gândească ca mine. Eu spun doar ce cred eu. De aceea cred că nu e bine să judeci o carte după copertă ci doar după ce ai citit-o cu atenție.

    Apreciază

   2. Si de unde trebuia sa stiu eu ce varsta ai?
    Dar ma rog, scuze daca crezi ca vreau sa te schimb! Nici gand! Nu ca nu mi-as dori dar stiu de mult ca nu am darul acesta!
    Biserica nu-i doar constructia ci adunarea credinciosilor! Singur? „Cand doi sau trei se vor aduna in numele meu…” Impartasania vorbeste si ea de comuniune cu Iisus si cu fratii! Tu vrei probabil si un rai numai al tau!
    Nu prea inteleg ce ii tot dai cu coperta la carte! Am citit-o de nenumarate ori, am invatat despre homeopatie in facultate, am folosit-o ca metoda de tratament cred si sper ca stiu mai multe decat multi altii despre ea! Cartea de care vorbesc este atat de bine scrisa incat imi e mai simplu sa folosesc citate din ea!

    Apreciat de 1 persoană

   3. Nu era vorba de carte în sine. Nu citești ce hram poartă omul pe dinăuntru după cum e îmbrăcat sau după câte arată în afară. Ți-am mai spus că atunci când ești nervos îți pierzi concentrarea și scapi lucruri din vedere. Încearcă să tragi adânc aer în piept de câteva ori înainte de a răspunde la ceva sau cuiva care nu împărtășește aceeași opinie cu tine. altfel riști să jignești chiar fără să vrei.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: