Fiţi buni între voi şi milostivi, iertând unul altuia, precum şi Dumnezeu v-a iertat vouă, în Hristos.

Peste naționalitate, atât rușii cât și ucrainienii, sunt oameni; și asta nu trebuie uitat de nimeni!
Oamenii sunt niște ființe ușor de manipulat și ca atare suntem cu toții mai mult sau mai puțin, dar în general mai mult, ceea ce ne-au băgat mai întâi părinții, apoi școala, biserica, societatea, în cap!
Acum de când cu războiul ruso-ucrainian unii ne aducem aminte că rușii ne-au exploatat zeci de ani, alții că Ucraina ne-a luat teritorii care ne aparțineau nouă!
Este adevărat probabil, așa am învățat, mi s-a spus și mie, dar nu cred ca-i momentul pentru resentimente!
Soldații ruși, mulți dintre ei, sigur nu au visat ani de-a rândul acest război, abia așteptând să ucidă cât mai mulți ucrainieni!
Un soldat într-un război poate să ucidă, sau să se lase ucis, de dușman sau de ai lui, dacă refuză lupta!
Puneți-vă în pielea lui ca exercițiu de imaginație, cine știe când vă vine rândul!
Un luptător civil ucrainian, devenit de pe un moment pe altul soldat are aceeasi „alegere” de făcut!
Familiile soldaților ruși sunt sigur nefericite până când își vor revedea, dacă își mai vor revedea soțul, tatăl, fratele, iubitul, vreodată!
De familiile ucrainienilor este și mai greu; traiesc in adăposturi improvizate cu frica mortii clipă de clipă, sau au reusit să se refugieze într-o țară vecină unde vor trăi din milă, cu frica că războiul îi va ajunge și acolo unde se găsesc, pe lângă frica pentru bărbații rămași în țară!
Puneți-vă în pielea lor ca exercițiu de imaginație, cine știe când vă vine rândul!
Nici unul dintre oamenii ăstia nu ne-au luat ei direct, nici Basarabia, nici Cloșca, nici altceva și chiar dacă ar fi făcut-o, Iisus spune să ne iubim dușmanii, să le dăm și cămașa dacă ne iau haina!
Acum e vremea să plângem cu cei care plâng!
În fiecare dintre ei, în soldatul rus, în soția lui de acasă, in luptătorul ucrainian, in familia lui refugiată, în orice om, este Hristos care ne-a spus :„ce aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut!”
Să luăm aminte!

27.02.2022

8 gânduri despre „Fiţi buni între voi şi milostivi, iertând unul altuia, precum şi Dumnezeu v-a iertat vouă, în Hristos.

Adăugă-le pe ale tale

 1. Soldatul rus sau ucrainian nu are de ales pentru că altfel va fi considerat dezertor și condamnat la moarte. Civilii însă nu sunt obligați. Dacă n-ar fi de acord cu conducătorul lor ar putea foarte bine să schimbe situația. Ne-am învățat să spunem că doar cei care ne conduc sunt de vină. De vină este indolența, teama și egoismul fiecărui cetățean al acesti lumi.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Partial doar ai dreptate; civilii traiesc din informatia cu care sunt „alimentati” asa ca libertatea de alegere e teoretică, practic sunt setati sa-si apere tara, razbune mortii!
   Gandeste-te la procentul de oameni care continua sa voteze crezand ca de ei depinde viitorul si ai dovada ca e cum spun eu!😉

   Apreciat de 1 persoană

   1. Civilii trebuie să învețe să-și folosească mintea și să nu mai creadă că orice zboară se mănâncă. În epoca tehnologiei, când toți au telefoane și tablete conectate la internet, încă de la grădiniță, nu poți să mai spui că trăiesc din informația servită. Faptul că nu vor să știe nu-i scutește de vină. Informația trebuie căutată iar mintea trebuie folosită. Curios că toți știu să-și folosească mintea pentru a trage foloase dar nu și pentru a discerne minciuna de adevăr, răul de bine, propaganda de realitate. De-aia ne aflăm în situația asta! Măcar să aibă decența să nu se mai plângă sau să-i arate pe alții cu degetul.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: