Vrabia cu lâna neagră

Astăzi vă voi spune câteva cuvinte despre mine, vouă celor 13-18 urmăritori, fideli si „pe față„, ai blogului meu. Sigur pot să citească liniștiți și sutele de „fideli din umbră” nu am cum să le-o interzic!
Cel mai adesea ( ieri ultima oară) am fost „învinuit” de negativism, de lipsa optimismului, de faptul că iau totul prea în serios!
Se prea pare să par așa, la prima vedere, uneori chiar și la a doua, dar ca să mă înțeleagă cineva (presupunând că există o astfel de persoană) trebuie să cunoască o „particularitate” de a mea, pe lângă cea de a nu fi luat niciodată în serios, de a nu fi ascultat!
De Legea lui Murphy „Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost” ați auzit cu toții, dar la câți, dintre voi, această lege este valabilă de la naștere?
La mine este!
A fost mai greu până a remarcat și familia mea că eu sunt cel caruia i se termina întotdeauna pâinea, laptele, untul orice….în față! Eu știam de mult, dar nu puteam convinge pe nimeni (cum nu pot nici acum) de acest adevăr! Noroc cu Ceaușescu care ne-a dat atâtea posibilități să demonstrez!
Să-mi spuneți voi cât de optimiști ați mai fi după 60 de ani trăiți așa!? Nu mă plâng! Mai bine zis, nu mă mai plâng, m-am învățat să traiesc așa și știu că trebuie să fiu foarte atent în tot ce fac pentru că cea mai mică „scăpare” este motivul SIGUR să se aleagă praful de tot ce am făcut, sau de tot ce am sperat să realizez!
În viață insă nu țin toate doar de tine așa că mi se mai sparg destule în cap fară să am altă vină de cât că sunt, cel care sunt!
Și nu mă plâng și pentru ca Dumnezeu m-a recompensat cu altele! În primul rând cu credința care mă face să nu cedez, să continui să trăiesc indiferent de câte îmi stau împotrivă sau îmi fac viața greu de dus! Da, nu prea râd, dar faptul că nu plâng, este mult mai mult decât râsul!
Posibil să fie vreo legătură cu ziua nașterii dar am prea putine date ca să afirm asta și nici nu prea sunt dispus să o cred! Mai cunosc o singură persoană născută în cea mai lungă zi a anului, ca mine, căreia îi merge intr-adevăr tot la fel! Și ar mai fi printul William, dar nu suntem așa de apropiați încât să mi se plângă mie, sau eu lui, de cum o ducem! Dacă mai există însa cineva printre cititori sau cunoștintele acestora, anuntati poate deschidem un club de „oi negre„!
Asa că luati-mă sau lăsați-mă așa cum sunt că nu doreste nici-unul dintre voi să mă schimb cum o doresc eu numai că…nu se poate! Nu putem fi toti la fel și mai ales VOI nici nu o doriți! 😂😂😂 ( uite că râd!)

6.04.2022

22 de gânduri despre „Vrabia cu lâna neagră

Adăugă-le pe ale tale

 1. Nu te schimba!
  Personal nu m-aș schimba pentru nimeni! Nu sunt perfectă, însă Credința mă ridică de fiecare dată! Și… Perfectă nu voi fi niciodată, doar sunt o biată pământeană 🙂
  Felicitări pentru sinceritate!!!👍

  Apreciat de 2 persoane

 2. Este bine că nu suntem toți la fel, că doar nu suntem fire de iarbă… greșit, nici ele nu seamănă!
  D-apoi ce să zic, vere, rămâi așa cum ești că ești bine. Mai greu cu schimbarea, că vorba ceea, știi tu, cu năravul și părul lupului!

  Apreciază

 3. Bună dimineața, vrăbiuță! 🙂

  Citindu-ți postarea, normal că am zâmbit, dar ai strecurat o mică informație de care aveam nevoie și pentru care-ți mulțumesc. 😉 Nu doresc să te schimbi, nici n-am încercat, doar am vrut să scot în evidență că viața ne oferă mereu o șansă în a ne echilibra prin varii metode, în beneficiul nostru, nu al celor din jur. Pentru că valorificarea potenţialului uman constǎ în dezvoltarea armonioasǎ a tuturor proceselor psihice începând din primii ani de viaţǎ în mediul familial, accentuându-se în copilǎrie şi tinereţe prin sistemul educaţional, continuând apoi prin autoeducare pe toatǎ perioada existenţialǎ. Faptul că data nașterii tale, pe care abia acum am depistat-o, este între gemeni și rac, explică felul tău de-a fi. 🙂 Nu, Legea lui Murphy, de care amintești, îți este doar ție potrivită, fiecare dintre noi are astfel de perioade, de exemplu eu, nu pot rezolva ceva din prima ( doar la matematică prin scoală mi se întâmpla ) doar când ajung pe marginea prăpastiei și atunci mă forțez să le rezolv, după mari eforturi… Chiar dacă mă doare acest lucru, mereu încerc să mă echilibrez făcând doar ce-mi place, păstrându-mi firea veselă c-un ton pozitiv. Și să-ți mai spun ceva, dacă mă lăsam purtată de tumultul vieții, nu ajuneam până la vârsta mea să am analize bune ( cele pe care le facem anual ). 😉

  O zi frumoasă! Apropo, mi-a plăcut râsul tău… 😀

  Apreciază

 4. Și eu care credeam că soțul meu e unicul! Credeam că numai lui i se întâmplă să fie atât de ghinionist sau să atragă ghinionul. Însă spre deosebire de tine el e un optimist. Eu sunt cea care suferă și le pune la suflet.Toată lumea are parte de ghinioane dar ca el nimeni. Acum cel puțin m-am mai liniștit, că sunteți doi. Și,nu, nu e zodia de vină, el e berbec, la propriu și la figurat. În concluzie, cred că EU sunt cea mai ghinionistă, având în vedere că am atras în cercul meu 2 mari ghinioniști, unul soț și celălalt prieten! 🙂

  Apreciază

 5. Nu stiu de ce tot simti nevoia sa (te) justifici. Am observat asta, insa acum am cam priceput de ce.
  Cred ca ceea ce este important este cum ne simtim noi cu noi. Atat. Orice altceva deriva de aici.
  Parerea mea.

  Eu doar iti spun sanatate si liniste sufleteasca. Si voi mai trece pe aici, cu sau fara comentariu! 🙂

  Apreciază

  1. Vezi Suzana rabdarea nu ma caracterizează desi am progresat mult si sunt lucruri care nu le pot sa le mai rabd, asta cu negativismul, e unul dintre ele!
   Nu in ultimul rand lumea asa cum e ea nu-mi place, e prea prefacuta, prea multe măști si fara „pandemie” si ca sa o schimb singurul lucru pe care pot sa il fac e sa fiu eu cu lumea cum as dori sa fie lumea cu mine!
   Toti cred ca te cunosc ca iti citesc niste idei pe un blog! Nici pe departe! Ce sta in spatele fiecăruia stie doar el si bunul Dumnezeu iar articolul de azi e doar o mostra ca e usor sa-ti faci o parere greșită despre cineva, sa il judeci cantarindu-l prin tine nu prin viata lui!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: