Neamul lui Cain

Cel mai tipic „caz” după care ne putem da seama unde trăim și cine sunt cei din jurul nostru, este cel al echipei de fotbal Steaua București!
Pe vremea socialismului ( la care eu unul nu-i duc dorul, dar se pare ca el mie/nouă) această echipă a reușit în anul 1986 o performanță deosebită, câstigând cu echipe care aveau in rândul lor cei mai buni „mercenari” din lume, salarii la care noi românii puteam doar visa, echipe de fizioterapeuti, psihologi, tehnica de ultimă oră, intr-un cuvant tot ce este necesar pentru performanță!
Lucrul acesta ne-a arătat că dacă dorim si depunem efort serios suntem capabili de lucruri excepționale! Dacă!
Steaua Bucuresti a decazut apoi dintre „stele” la nivelul la care au ajuns cam toate „stelele românești” după „revoluție„, intrarea in UE dându-le lovitura de grație!
La nivel individual mai existau în țară „români de succes” sportivi, sau oameni a caror afaceri mergeau din plin, cu toate ca termenul „succes” e discutabil, însă nu asta e tema articolului.
Unul dintre acesti oameni este Gigi Becali de care eu personal nu as fi auzit nimic daca numele lui nu era legat de clubul meu de suflet!
Gigi Becali poate sa-ți placa sau nu, dar el este cel care a salvat clubul Steaua de la ruină! Asta e o certitudine! Ba mai mult, a inceput sa câstige mulți bani din acest club, pe care armata română nu-l mai putea tine in viata! Aceași armată română care din invidie s-a straduit, sau se mai straduieste, sa-i distrugă cu orice preț in speranța ca vor câstiga ei banii pe care-i câstiga Becali acum!
După ani de zile si de procese nu au reusit lucru acesta! Oameni care au fost angajatii lui Becali doresc sa-i ia afacerea! Oameni care stiau si puteau depune marturie ca Becali nu a furat Steaua ( vezi declaratia lui Gatu) au tacut complice! Nu contează comportamentul lui Becali, e afacerea lui si face ce doreste ca fiecare dintre noi! Si eu mi-as dori ca clubul sa fie condus altfel, dar nu am nici un drept sa o cer, chiar daca sunt suporter de peste 50 de ani!
Mai nou, armata care e falimentară si in forma actuala o gaură neagră pentru foarte multi bani de la stat, Acelasi stat care ia bani multi din impozitul pe afacerile lui Becali ca sa plătească armata care nu produce cum spuneam decat pierderi iar când ar putea produce castig refuză! Românisme!
De ce toate acestea?
Pentru ca pe noi românii nu ne bucura nimic altceva decât sa vedem că moare capra vecinului! Nu conteaza dacă suntem crescători de capre sau nu, nu contează ca avem sau nu de câstigat din moartea caprei vecinului! Tot ce conteaza e sa-l vedem pe acesta ca a pierdut! Chiar dacă această pierdere are repercursiuni și asupra noastra! Chiar daca lucru acesta este impotriva legii sau al bunului simț! Invidia ne este caracteristică! Suntem invidioși pe toti cei din jur din toată fiinta noastră! Și de aceea ne merge cum ne merge!
Ce uitam noi e că invidia a adus prima crima pe pamânt si probabil tot ea va ucide ultimul om! Iar noi românii prin felul nostru de a fi se pare ca ne tragem din Cain tatăl invidiei!

15.05.2022

5 gânduri despre „Neamul lui Cain

Adăugă-le pe ale tale

  1. Telenovela asta a fost și este o bătaie de joc pentru fotbalul și sportul românesc. În 1990 când Becali și Păunescu a preluat Steaua, această echipă putea intra în faliment și se putea desființa, dar se uită mereu binele făcut. După ani de zile, în care acest război a continuat, Cristian Gațu, care pe atunci era Comandatul CSA, a declarat un mare adevăr pe care cei ce i-au dorit și au reușit, dar nu în totalitate, să-l dribleze pe Becali, crezând că le va da banii visați: Cristian Gațu a povestit cum a intrat „pe fir” Gigi Becali și cum a fost trecută echipa de fotbal Steaua București de la armată, la afaceristul pasionat de sportul „rege”. El a afirmat: ”Echipa lui Becali este Steaua, Gigi Becali nu a furat Steaua” ( https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/lovitura-de-teatru-cristian-gatu-comandantul-csa-in-1998-echipa-lui-becali-este-steaua-am-primit-ordin-1681321 ) Așa-i în România, tot ce-i bun trebuie defrișat, aruncat la groapa de gunoi a țării. Acum câțiva ani am fost în București să caut magazinul Stelei, credeam că după tărăboiul celor care au preluat emblema, cică recuperat, au preluat și magazinul. Aiurea, era părăsit, plin de păienjeni, nu au fost în stare să-și folosească emblema recucerită și să obțină banii necesari întreținerii echipei, nu știu dacă s-o fi mai schimbat ceva între timp… Și ce era acolo pe timpul lui Becali?! … Să poți întreține o echipă îți trebuie bani, pe care nu-i aștepți dați în regim de pomană, au zburat acele timpuri, dar unii cred că se mai poate. Chiar dacă Becali are, ca tot omul și carențe, el a salvat Steaua de la desființare.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Nu am inteles niciodata ce este cu romanul nostru de este asa; nu cred in teoria genelor asa cum astia de astazi declara ca ai o gena nu stiu de care si gata esti ”pe invers”. Asa ca singura explicatie este lipsa semenilor nostri de a fi responsabili si de a se autodepasi. Si se mai potriveste o zicala la neamul nostru(din care fac si eu parte): ”Prostul pana nu este fudul, parca nu e PROST destul”!
    Pacat de noi si de ”stelele” noastre.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: