Trăim vremuri în care este tot mai greu, să-ți dai seama care este adevărul și care minciuna! Majoritatea dintre noi, căci unii mai reuseșc: cei care ne mint și câțiva dintre cei care suntem mințiți!
Este greu de făcut diferența când esti inundat cu o mare de informații, care chiar dacă ades sunt absurde, ilogice, devin toxice prin faptul că se discută, la modul serios, despre ele, fără întrerupere, în guverne, mese rotunde, talk show-uri, buletinele de știri, ziare samd. Nu există umbră de îndoială, pe nicaieri, în cele afirmate și nu sunt admise părerile contrarii! Nu este cerută și părerea specialiștilor, chiar de renume mondial, dacă aceștia nu sunt 100% de acord cu ce au hotărât cei de la putere!
Ba mai mult; nu caută nimeni, sau vorbeste, de soluții/rezolvări, altele decât cele care s-au hotărât că ar fi soluțiile! Și asta chiar dacă acestea de fapt nu s-au validat în timp, sau ele înseamnă că mulți le plătesc, sau le vor plăti, cu sănătatea, sau cu viața!
Mintea noastră este efectiv intoxicată și nu poate decât ca în cele din urmă să accepte minciuna drept adevăr, ilogicul drept logic, anormalul drept normal!
Așa cum unui om sănătos caruia îi spunt toti, tot timpul, că nu arată bine ajunge să se și simtă rău, tot la fel informația falsă, pe care o auzi neincetat, ajunge să pună stăpânire pe mintea ta și ajungi să faci nu ce ți-ai dori de fapt, ci ce ți se cere!
Oricât ai fi de inteligent!
Oricât ai suferit sau oricâtă suferință vezi în jur!
Intoxicația face să-ti pierzi instinctul de conservare și pe cel de părinte!
Antidotul este să-i dai minții altceva, decât otrava din media, să o pui la o altă muncă decât a „înghiți” la nesfârșit, aceleasi povești horor! Lucrul acesta a devenit greu, pentru că centrul existenței noastre nu mai este Dumnezeu, mântuirea, ci plăcerile vieții aici și acum, pe pământ! Altarul privat al fiecăruia a devenit televizorul! Plaja, raiul! Iar Dumnezeu ne credem a fi noi fiecare!
Având mintea intoxicată teoriile conspiraționiste devenite adevăruri, sunt preluate „din mers„, în tăcere, fără ca să revolte pe cei care au avut de suferit pentru ca nu le-au recunoscut mai repede (de adevăruri)!La fel fac și cei care le-au combătut cu „argumente științifice„; le acceptă fară probleme, fară mustrări de conștiință ! Nimeni nu își facemea culpa,” și nimeni nu iși schimbă poziția, pe care i s-a ordonat să rămână! Nimeni nu e tras la răspundere pentru morții de până acum, sau de morților viitori! Lumea nu mai are vinovați, înafara lui Putin desigur!
Cei care ne-au mințit ieri, sunt cei care ne mint azi și probabil o vor face și mâine, iar noi acceptam! Și o acceptăm pentru o coaje de pâine trudită, pentru dreptul de a trăi, de a ne mișca, de a ne întâlni de parcă acestea nu sunt drepturi înăscute și trebuie să fie aprobate, meritate!
Vedem cu toții că regele este gol, dar nimeni (aproape) nu are curajul să o spună! Diferența față de poveste este că „regele”, „regii” știu că sunt goi dar nu doresc decât să acceptăm …că n-ar fi!
Deocamdată!
Și noi o facem!
(mi-ar plăcea să închei tot cu „Deocamdată!” dar nu cred că mai ieșim din comă!)

8.07.2022